Skip to main content

Antena 3 amendată cu 5.000 de lei pentru acuze la adresa Guvernului şi Ministerului Finanţelor

 

mihai-gadea-2Postul Antena 3 a fost amendat cu 5.000 de lei pentru emisiunea Sinteza Zilei, din 16 februarie, pentru formularea mai multor acuze la adresa Guvernului şi Ministerului de Finanţe.

Publicitate

În cadrul emisiunii, Mihai Gâdea împreună cu invitaţii săi au înaintat ideea că Guvernul nu a mai plătit, din decembrie 2009, rentele viagere ale unor sprotivi de top ai României şi că banii care li s-ar fi cuvenit au fost daţi clientelei politice.

Potrivit monitorizării CNA, tonul discuţiei a fost unul acuzator la adresa Guvernului şi Ministerului Finanţelor.

În timpul emisiunii, pe ecran au fost difuzate imagini atât cu unii dintre sportivii la care se făcea referire, cât şi cu persoanele care ar fi fost favorizate de către Guvern în detrimentul sportivilor.

În următoarea ediţie, de pe 17 februarie, Mihai Gâdea a amintit, în deschiderea emisiunii, de subiectul rentelor viagere şi de răspunsul dat de Ministerul Educaţiei cu privire la acest subiect, dar nu a mai ajuns să îl şi prezinte.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat în discuţie această emisiune după ce a primit două sesizări din partea Partidului Democrat Liberal şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Postul de ştiri al lui Dan Voiculescu a fost amendat pentru lipsa informării corecte şi pentru neprezentarea punctului de vedere venit de la Ministerul Educaţiei.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Mai "eu", de ce nu ai curajul sa-ti scrii numele? Mie nu mi se pare normala aceasta intoxicare a RTV si Antena 3. Ziaristii trebuie sa-si faca meseria nu sa practice "curlingul" la stapani.Avem dreptul la informare corecta, nu la minciuni. Intotdeauna in aceste emisiuni trebuie prezentat si punctul de vedere al Guvernului, nu cum fac aceste televiziuni care nici macar nu-i lasa sa intervina telefonic, ba mai mult, mint spunand ca acestia nu sunt de gasit pentru a-si prezenta punctul de vedere.
  • eu eu
    "Potrivit monitorizării CNA, tonul discuţiei a fost unul acuzator la adresa Guvernului şi Ministerului Finanţelor."
    Sa le fie rusine, cum isi permit sa aiba un ton acuzator la adresa Guvernului ! Unde va ajunge tara asta daca toti au dreptul sa acuze puterea !
    Guvernul trebuie laudat, nu acuzat !!!

Trimite un comentariu

sus