Skip to main content

Realitatea TV a fost amendată cu 5.000 de lei pentru lipsa informării corecte în privinţa unui declaraţii făcute de Emil Boc

 

PDL - POIANA BRASOVRealitatea TV a fost amendat cu 5.000 de lei pentru emisiunea Deschide Lumea din 16 februarie în care unul dintre invitaţi a interpretat greşit o declaraţie a primului ministru Emil Boc.

Publicitate

În timpul emisiunii jurnalistul Marius Niţu, prezent în platoul Realităţii, a afirmat că premierul Emil Boc „i-ar fi cerut preşedintelui Eximbank , Ionuţ Costea, să-şi reducă salariul la 1.000 de euro” (după cum se arată în reclamaţia venită de la Guvernul României).

Afirmaţia nu a fost contestată de niciunul dintre participanţii la dezbatere, între care s-a aflat şi reprezentantul PD-L Marius Necula, fapt reclamat de Purtătorul de Cuvânt al Guvernului într-o scrisoare adresată CNA.

În reclamaţia primită de CNA, de la Guvernul României, se spune că jurnalistul a interpretat eronat şi tendenţios declaraţia primului ministru Emil Boc, iar postul Realitatea TV a refuzat intervanţia telefonică a Purtătorului de Cuvânt Ioana Muntean, care dorea să corecteze cele spuse pe post.

Cum s-a apărat Realitatea TV?

"Am invitat purtătorul de cuvânt al primului ministru, Ioana Muntean, să facă precizările respective. I-am cerut să vină ori ea, ori primul ministru în emisiunea următoare dar nu au venit", a spus reprezentantul postului Realitatea TV la CNA, Roxana Niculescu.

Membrul CNA, Grigore Zanc a afirmat că cel mai potrivit ar fi fost ca premierul să vină şi să clarifice aceste aspecte, direct în emisiune.

Postul Realitatea TV a fost amendat pentru încălcarea principiului informării corecte.

Carmen Andronache

Foto: Mihaela Cojocariu, Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Din cauza dezinformarii crase as inchide si RTV si Antena3. Se pare ca tot nu s-au invatat minte dupa ultimele alegeri si continua sa dezinformeze.
  • lala lala
    nu e corect, daca faceau toate televiziunile afirmatia asta atunci boc/purtatoarea de cuvant ar fi trebuit sa stea cateva zile pe la emisiuni?

Trimite un comentariu

sus