Skip to main content

Revista presei media - 10 februarie

 

Publicitate

La o scurtă radiografie, piaţa distribuţiei de presă arată astfel: 700 de titluri, aproximativ 5.000 de chioşcuri, plus 1.500 de spaţii în reteţelele moderne, respectiv în hipermarketuri şi benzinării. Valoarea pieţei distribuţiei din România este estimată la 100 de milioane de euro. În 2009, Rautakirja România, cel mai mare distribuitor de presă, şi-a majorat cifra de afaceri cu 10% în 2009, până la 38,5 milioane de euro, scrie Financiarul.
Distribuţia presei scrise în România, un business de 100 milioane de euro

andrei_gheorghe-26Andrei Gheorghe, fost prezentator şi realizator de emisiuni radio şi TV şi actual consilier de imagine al ministrului de finanţe, Sebastian Vlădescu, renunţă la presa.nu şi nu va mai finanţa proiectul, care se poziţiona ca un site cu analize despre politică, economie şi cultură, relatează Money.ro.
Exclusiv MONEY.ro: Andrei Gheorghe renunţă la proiectul presa.nu

bogdan-naumovici3Bogdan Naumovici discută online cu cititorii HotNews.ro azi, de la ora 13.00, despre ce se schimbă şi ce rămâne la fel, cu bune şi rele, în publicitatea românească în 2010, pe fondul crizei economice.
Publicitar în faţă crizei. Bogdan Naumovici discută online cu cititorii HotNews.ro miercuri, de la ora 13.00

dan-negru5Realizatorul TV Dan Negru va ţine un curs facultativ de televiziune de divertisment la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti. El a venit cu propunerea acestui curs şi i-a prezentat ideea decanului facultăţii, Mihai Coman. Cursul va începe cel mai probabil din semestrul al doilea al acestui an, adică de săptămâna viitoare, scrie Evenimentul Zilei.
Dan Negru, profu’ de TV

Propunerea senatorului PDL Iulian Urban ca jurnaliştii din presa scrisă şi audio-vizual să fie obligaţi să îşi facă publice declaraţiile de interese nu a fost acceptată de senatorii din Comisia juridică, informează Mediafax şi HotNews.

Peste 90% dintre adolescenţii români utilizează internetul pentru socializarie, iar 14% discută cu persoane necunoscute, rezultă dintr-o cercetare privind utilizarea internetului în România de către copii şi adulţi, iniţiată de Salvaţi Copiii şi prezentată de Ziua siguranţei pe internet, informează Mediafax.
Peste 90% dintre adolescenţii români utilizează internetul pentru socializare

Patronatul Presei Române (PPR) şi-a mărit numărul de membri la 26, prin înscrierea SC Sanoma Hearst Romania SRL şi SC Automedia SA şi a semnat protocolul de afiliere la Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), notează Mediafax şi Gândul.

Patronatul Presei Române (PPR) îşi exprimă îngrijorarea cu privire la Decizia Guvernului de impunere a plăţii CAS-ului la veniturile provenite din Drepturi de Autor. Aprobarea acestei hotărâri într-un moment de gravă criză economică, criză resimţită acut la nivelul industriei mass-media, nu va face decât să accentueze efectele acesteia, reiese dintr-un comunicat semnat de Patronatul Presei Române şi preluat de Gândul. Pe acelaşi subiect a mai scris şi Jurnalul Naţional.

dan-diaconesc-db7În ultimii cinci ani de existenţă, „televiziunea poporului” a reuşit să strângă amenzi-record. 96.000 de euro au fost penalizările numai pentru greşelile de anul trecut. “Mă gândesc să deschid vreo zece televiziuni. DD TV are specificul ei, filme şi desene animate. Cea de-a treia televiziune o voi crea ca să separ desenele animate de filme. Va fi una doar cu desene şi una cu filme. Următoarea, cea de-a patra, va fi de turism, de călătorii”, a explicat Dan Diaconescu pentru Evenimentul Zilei.
Dan Diaconescu: „Sunt prea bogat pentru ţara asta”

Revista home&deco Domus Util fuzionează cu suplimentul Imobiliare al cotidianului România liberă. Iar Wizz Air a ales să-şi promoveze noile destinaţii prin internet, outdoor şi radio într-o campanie realizată de Brandstalk, notează HotNews, Wall-Street şi Daily Business.

Mindshare, reţeaua globală de marketing şi media, a câştigat contul de media pe Europa de Vest al Unilever, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul FMCG-ului la nivel mondial, anunţa Wall-Street, care citează Brandrepublic.
Contul de media al Unilever Europa de Vest, de 800 mil. euro, merge la Mindshare

Aproximativ 50% din tinerii europeni difuzează pe internet informaţii cu caracter personal care riscă să rămână permanent online şi să fie vizualizate de oricine, se arată într-un studiu realizat la nivelul Uniunii Europene şi dat publicităţii marţi, cu ocazia Zilei pentru un internet mai sigur, scrie Mediafax.
Jumătate din tinerii europeni pun pe internet informaţii cu caracter personal

Istoria catodică a Statelor Unite s-a rescris în februarie 2010. Finala campionatului de fotbal american, Super Bowl 2010, disputată anul acesta de New Orleans Saints şi Indianapolis Colts, a adunat 106,5 milioane de privitori, informează Gândul.
Super Bowl 2010, cel mai urmărit program American

Lions Gate Entertainment Corp şi fraţii Weinstein sunt printre potenţialii cumpărători ai diviziei de film Miramax, care aparţine companiei Walt Disney, notează Financiarul, care citează Reuters.
Lions Gate, potenţial cumpărător al Miramax

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m1ha1 m1ha1
    Pai Andrei Gheorghe nu si-a inchis site-ul de politica din cauza ca a intrat in politica la guvernare ?

    Diaconescu isi mai face televiziuni pt ca se merita investit in aceasta afacere.

Trimite un comentariu

sus