Skip to main content

Revista presei media - 5 februarie

 

Antena 1 a anun┼úat oficial c─â singura schimbare ├«n modalitatea de difuzare a meciurilor din Liga 1 const─â ├«n cedarea op┼úiunii ├«nt├ói c─âtre Digi Sport ┼či c─â toate datoriile postului c─âtre Lig─â sunt achitate la zi, informeaz─â HotNews. ProSport nota, miercuri, c─â Antena 1 a fost nevoit─â s─â cedeze derby-ul fiec─ârei etape din pricina unei sume de 6,5 milioane de euro pe care o datoreaz─â trustului RCS, sper├ónd ├«ntr-o am├ónare a pl─âtii.
Antena 1: Datoriile postului c─âtre Lig─â sunt achitate la zi

Publicitate

klaus-kappelerKlaus Kappeler, CEO Goldbach Media, vorbe┼čte, ├«ntr-un interviu pentru HotNews, despre inten┼úiile Goldbach ├«n 2010, an care, pe plan local, a ├«nceput cu schimbarea conducerii ARBOmedia Rom├ónia-EMI Rom├ónia. Prioritatea grupului elve┼úian Goldbach Media pentru anul acesta pe pia┼úa din Rom├ónia, unde este prezent prin ARBOmedia-EMI ┼či ARBOinteractive, este s─â-┼či dezvolte afacerile ├«n domeniul digital.
Klaus Kappeler, CEO Goldbach Media: ├Än Rom├ónia, vrem s─â ne cre┼čtem veniturile din online ├«n 2010. Continu─âm opera┼úiunile de pres─â scris─â

Nu ├«ncerca s─â controlezi ce se scrie despre tine, nu cere textul ├«nainte de publicare ┼či nu folosi ÔÇ×no commentÔÇŁ, sunt doar trei dintre regulile pe care orice manager ar trebui s─â le ┼čtie ├«nainte s─â comunice cu presa. Wall-Street a dedicat un ├«ntreg articol felulului ├«n care trebuie ├«ntre┼úinut─â rela┼úia cu jurnali┼čtii, pe baza sfaturilor oferite de speciali┼čti ├«n comunicare.
Reguli în comunicarea cu presa: Nu cere textul înainte de publicare. Nu folosi "no comment"

Cotidianul Adevărul a înregistrat în luna decembrie 2009 vânzări-record de 158.940 de exemplare pe apariţie, ajungând la nivelul atins în 2000, scrie Adevărul într-un articol despre propriile performanţe.
ÔÇ×Adev─ârulÔÇť, cele mai mari v├ónz─âri din ultimii 10 ani

Compania de monitorizare Media Image Group vizeaz─â o cre┼čtere de 10-15% a cifrei de afaceri, la 1,8 milioane euro. O bun─â parte din aceast─â cre┼čtere va fi generat─â de analizele de con┼úinut media realizate pentru clien┼úi, a declarat pentru Wall-Street Miron Mateescu, director de marketing al companiei.
Analizele media vor aduce o crestere de 10-15% a cifrei de afaceri Media Image, in 2010

Agentia Odyssey a lansat o campanie de repozi┼úionare a brandului de cafea Amigo, urm─ârind ÔÇť├«ntinerireaÔÇŁ acestuia, noteaz─â Wall-Street.
Odyssey a realizat rebrandingul Amigo

Mai mult de jum─âtate (62%) dintre adolescen┼úii americani citesc ┼čtiri online, ├«ns─â interesul lor vizavi de Twitter ┼či blogging este ├«n sc─âdere, informeaz─â Mediafax care citeaz─â blogul PDA al Media Guardian.
Adolescen┼úilor din SUA le-a sc─âzut interesul fa┼ú─â de blogging ┼či Twitter

Societatea Rom├ón─â de Radiodifuziune (SRR) vrea s─â se extind─â ├«n Republica Moldova, astfel ├«nc├ót ┼či popula┼úia moldovean─â s─â recepteze ├«n condi┼úii c├ót mai bune emisiunile difuzate de posturile Radioului Public, scriu Mediafax ┼či Cotidianul.

Promovarea business-ului prin intermediul re┼úelelor sociale, precum Facebook sau Twitter, este o necunoscut─â pentru companiile din Rom├ónia, au declarat pentru Money.ro mai mul┼úi speciali┼čti din mediul online local, potrivit c─ârora sub 5% dintre companiile rom├óne┼čti se folosesc de re┼úelele sociale online.
De ce nu fac companiile rom├óne┼čti afaceri prin social media

Televiziunea CBS, care transmite anul acesta Super Bowl, a scos la v├ónzare spa┼úii publicitare cu durata de 30 de secunde pentru sume cuprinse ├«ntre 2,5 ┼či 2,8 milioane de dolari. ├Än pofida faptului c─â parteneri de tradi┼úie ai evenimentului au preferat s─â se retrag─â, concernul media a anun┼úat c─â toate cele 62 de spa┼úii de reclam─â au fost v├óndute ┼či c─â au existat, contrar celor spuse ├«n pres─â, spoturi de 3 milioane de dolari, relateaz─â Money.ro.
Super Bowl aduce CBS publicitate de peste 155 de milioane de dolari

Biroul Central pentru Informa┼úii al Guvernului britanic, ├«n prezent cel mai mare pl─âtitor de publicitate din Marea Britanie, urmeaz─â s─â desemneze grupul M4C, format dintr-o colaborare a agen┼úiilor de investi┼úii media Group M, c├ó┼čtig─âtorul contului s─âu media ├«n valoare de 250 milioane de lire sterline, informeaz─â Financiarul, care citeaz─â mediaweek.co.uk.
Group M preia contul de media al guvernului britanic

Google urmeaz─â s─â ├«ncheie un acord de parteneriat cu National Security Agency (NSA), cea mai mare agen┼úie de spionaj din Statele Unite, c─âreia i-a cerut ajutorul pentru a investiga atacurile informatice pe care sus┼úine c─â le-au suferit sistemele companiei ├«n China, noteaz─â Mediafax ┼či Daily Business.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu