Skip to main content

Conţinutul online pe bani nu prinde la americani

 

Informaţia gratuită pe internet este preferată şi de americani. Trecerea de la modelul tipărit la modelul digital nu garantează nimic presei. Asta pentru că până în momentul de faţă presa online nu a găsit un model de finanţare rentabil.

Publicitate

O nouă cercetare a scos la iveală un adevăr intuit de mulţi. Modelul bazat pe plata conţinutului online este respins de majoritatea internauţilor: Doar 7% dintre americanii care consumă informaţie de pe internet ar fi dispuşi să plătească pentru acest tip de presă, arată un studiu al companiei Pew Research.

Concluziile cercetării nu dau mari speranţe modelulului Rupert Murdoch bazat pe plata conţinutului online.

Doar 35% dintre americani au un site preferat, iar dintre aceştia doar 19% ar continua să-l consulte dacă ar trebui să plătească pentru informaţiile pe care le conţine.

Acest lucru înseamnă că aproximativ 7% dintre americanii care consumă informaţie de pe internet ar fi dispuşi să plătească pentru presa online.

 "Cei mai mulţi au declarat că reclamele nu-i deranjează deloc", mai relatează cei care au întreprins studiul.

Aproximativ 80% dintre utilizatorii americani de internet nu au dat niciodată click pe o reclamă, reies din studiu.

Anul de criză 2009 a pus probleme şi publicităţii pe internet

În 2009, veniturile ziarelelor din publicitate, la care se adaugă şi cele aduse de site-uri, au scăzut cu 29%. Pe trei ani, scăderea este de 43%. Publicitatea online, care ar fi trebuit să fie un colac de salvare pentru presa, a scăzut şi ea cu 5% anul trecut, scrie Le Figaro.

În online-ul american, 67% din traficul total al site-urilor de informaţii este generat de paginile web ale ziarelor tradiţionale, potrvit institutului Nielsen NetRating, citat în raportul Pew Research.*

*În elaborarea acestei concluzii au fost luate în considerare 200 cele mai vizitate site-uri de informaţii din SUA.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piaţă Pew Research pe un eşantion 2.259 respondenţi, în intervalul 28 decembrie 2009 şi 19 ianuarie 2010.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus