Skip to main content

EXCLUSIV: Finanţatorul noului Caţavencu este proprietarul postului City FM

 

Echipa care pleacă de la Academia Caţavencu va lansa o nouă revistă, cel mai probabil cu titlul ...Caţavencu. Dar cu ce bani? Finanţatorul viitoarei reviste este puţin cunoscut în lumea media, dar este unul dintre numele prezente pe Bursă: Adrian Andrici.

Publicitate

Cine este Adrian Andrici?

Adrian Andrici este proprietarul postului de radio City FM. Andrici este cunoscut investitor pe piaţa mobiliară, după cum se va vedea în continuare. În urmă cu câţiva ani, adiministratorul City FM a fost Marius Borţea, redactor şef demisionar de la Academia Caţavencu şi viitorul şef al noului Caţavencu.

Marius Borţea nu a comentat informaţia: “pot spune că publicaţia va fi independentă. Despre viitorul finanţator nu pot vorbi în acest moment.”

Din informaţiile paginademedia.ro, cel mai probabil Adrian Andrici va fi acţionar la noua revistă în parte cu fondatorii acesteia, care vor deţine 50% din companie. Potrivit aceloraşi surse, Adrian Andrici va acorda un împrumut noii echipe, el urmând să se retragă, ulterior, din acţionariat.

Câteva date despre Adrian Andrici (sursa: Ziarul Financiar)

  • Este unul dintre investitorii importanţi de pe Bursă. Deţine 5,37% din acţiunile producătorului din industria de panificaţie Moara Cibin, companie care face parte din grupul Boromir.
  • La sfârşitul anului trecut, Andrici a vândut un pachet de 5,5% din acţiunile firmei specializate în construcţii hidrotehnice Socot Târgu-Mureş, pe care a încasat aproape un milion de euro.
  • La jumătatea anului trecut, deţinea 5,7% din actiunile firmei de constructii Cominco Bucureşti, pentru care a plătit 230.000 de euro.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Andrici, un speculator ordinar?:)


    ZF - Clubul tinerilor milionari

    Adrian Andrici si Sorin Apostol, ambii in varsta de 34 de ani, se numara si ei printre investitorii experimentati de pe Bursa, avand portofolii de milioane de euro fiecare, insa cei doi sunt mult mai discreti, singurele indicii privind activitatea lor fiind date de unele raportari de pe piata RASDAQ. Cei doi sunt asociati in mai multe afaceri si controleaza impreuna postul de radio City FM.

    Andrici detine un pachet de 20,8% din actiunile companiei de constructii Socot Targu Mures (SCTO), evaluat pe Bursa la circa 1,6 mil. euro, si 9,6% din actiunile constructorului Cominco Bucuresti (COBS), in valoare de circa 640.000 de euro. El mai detine 33% din producatorul de mase plastice Firm Recom Bucuresti (FIMR), unde a vandut recent 1% din actiuni pentru 160.000 de euro. La acest pret, participatia sa ar valora circa 5 mil. euro.

    Andrici mai detine actiuni la Automobile Craiova (AUCS), unde a contestat oferta de preluare derulata de Ford, dupa ce a vandut la inceputul anului actiuni AUCS de 250.000 de euro. El a avut in portofoliu si 51% din actiunile producatorului de bere Haber Hateg, pachet pe care l-a cedat in 2008 grupului Heineken printr-o tranzactie a carei valoare nu a fost facuta publica, dar care ar fi putut depasi 2 mil. euro, avand in vedere pretul actual al actiunilor pe RASDAQ.

    CNVM l-a amendat in 2007 pe Andrici cu 887.000 de lei (210.000 de euro), pentru o serie de tranzactii realizate cu actiuni Petrom (SNP) si Rompetrol Rafinare (RRC).

    http://www.zf.ro/zf-24/adrian-andrici-a-luat-5-37-din-actiunile-companiei-de-panificatie-moara-cibin-5258151/
  • george george
    Surprize, surprize ! Pacat ca nu l-au luat si pe Sorin Vulpe cu ei. Ar fi avut o sansa. Sa-l dea afara dupa trei luni pentru nereguli in gestiune! Sau mai precis pentru incompetenta, cum a facut recent Vantu.
  • dina dina
    Ce surpriza ! Unii se gandesc sa investeasca in presa scrisa fix pe timp de criza.Sa fim seriosi, exista clar un inters ! Ar mai fi ceva, stiu baietii astia de exemplu daca la City Fm se iau lefurile la timp ? Chiar cred ca vor reusi fara pixurile lui Morar, Dragos Vasile, Istodor, mai ales ca se duc intr-o taba care nu s-a dovedit pana acum castogatoare ? In speta City Fm.

Trimite un comentariu

sus