Skip to main content

Ion Cristoiu şi Vlad Pufu au cumpărat Editura Eminescu

 

ion-cristoiu-23Grupul Evenimentul Românesc, deţinut de jurnaliştii Vlad Pufu şi Ion Cristoiu, a preluat Editura Eminescu de la scriitoarea Silvia Cincă.

Publicitate

Grupul Evenimentul Românesc este deţinut de Vlad Pufu -51 % şi de către Ion Cristoiu-49%. Compania editează mai multe publicaţii locale şi operează reţeaua de televiziune Focus TV. Vlad Pufu este şi unul dintre fondatorii LTVN, firma care produce emisiunea lui Teo Trandafir.

Directorul general al grupului Evenimentul Românesc, Vlad Pufu, a explicat pentru paginademedia.ro cum va reuşi, în contextul crizei, să facă din noua editură achiziţionată un business profitabil.

Vlad Pufu:

“Probabil prin reeditarea colecţiei “Romanul de dragoste”, dar sub alte forme grafice şi de design. De asemenea, ne vom canaliza foarte mult pe albume naţionale şi pe manualele şcolare.

Am demarat deja o acţiune de recuperarea drepturilor de autor care au aparţinut până în 1989 Editurii Eminescu. Mai mult decât atât, vom edita foarte multă carte fără drepturi de autor având în vedere faptul că s-au editat foarte multe titluri în perioada interbelică.”

Vlad Pufu a mai spus că unul dintre principalele motive ale achiziţie este notorietatea şi importanţa brandului Editura Eminescu atât pe plan naţional, cât şi în contextul regionalizării europene.

„Este una dintre cele mai bune afaceri pe care le-am făcut în ultimul timp, avînd în vedere notorietatea editurii cu care am crescut toţi. Când spui Editura Eminescu, spui România iar, după părerea mea, aceasta este singura din zona editorială care se poate indentifica ca brand de forţă pe acestă nişă, în contextul regionalizării europene”.

Vlad Pufu mai deţine acţiuni şi la firma Local TV Network (LTVN), cea care produce consacratul show al lui Teo Trandafir şi îl vinde către 30 de posturi locale din toată ţara.

Despre Editura Eminescu:

Editura Eminescu a fost înfiinţată în 1969, sub titulatura „Editura pentru Literatură”, iar de-a lungul timpului a promovat cei mai mari scriitori romăni, clasici şi contemporani, şi a devenit unul dintre cele mai redutabile branduri din domeniu. Aproape jumătate dintre scriitorii români au debutat la Editura Eminescu, pânâ în 1989.

Despre Evenimentul Românesc:

Grupul Evenimentul Românesc editează mai multe publicaţii locale (Şansa Buzoiană, Şansa Vrânceană s.a), şi operează reţeaua de televiziune Focus TV (care are şase licenţe pentru televiziuni din Buzău, Vrancea, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa) şi de radio Focus FM ( care emite în Buzău, Râmnicu Sărat, Vrancea). Grupul condus de Vlad Pufu mai deţine tipografia Tipogrup şi o serie de centre de distribuţie carte şi presă scrisă.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • silvia silvia
    N-au fost in stare sa faca nimic cu Editura Eminescu. Bine ca au avut cel putin grija s-o revanda. Unde nu te pricepi, asta e!
  • cicot cicot
    Si eu sunt de acord, e greu cu presa scrisa in zilele astea multa bafra Vlad Pufu!
  • rca simov rca simov
    Bravo lor, intr-o lume plina de tabloide, dominata de TV, internet si alte gadgeturi mai sunt oameni care mai cred in valorile adevarate.
  • iobag iobag
    Felicitari lui Vlad Pufu pentru curajul de a investi in cartea romaneasca. As fi zis cate ceva si despre Cristoiu, dar nu-mi plac polemicile pe teme politice, asa ca ma limitez doar la Vlad Pufu.
  • tudor tudor
    petrisor,

    focus tv zalau, bistrita si baia mare cred ca apartin de alt trust de presa... focus media... ce zici?
  • Canadian Stories Canadian Stories
    va vand un pont.
    Ma scurtati (scuzoati) ca interviu (nu cunoastem binem limbem romano), dar am cautat si eu o reteta culinara de bucatarie pentru facut mancare papa bun si am ajuns, pardon de culoare politica, egzact la jurnalul national pe pagina, la rubrica de bucatarie. si dau si eu sa descarc retetele. la baza paginii. ghici ce era acolo? pai exact asta era :http://bucatarie.jurnalul.ro/editie/bucatarie-5582.html
    Descarca retete
    Declaratie avere Radoi 2005
    Declaratie avere Radoi 2008
    Declaratie interese Radoi
    Declaratie avere Radoi 2009.
    Le=am descarcat, dar nu am putut face mancare cu ele. in loc de retete bucale am dat de declaratiile de avere ale unui comunist oltean. Ideea e ce cauta declaratia de avere pe pagina de bucate? Sigur maine repara faza? ca mi-e foame...
  • Victor Roncea Victor Roncea
    Merita felicitati!
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Mulţumesc pentru observaţie. Am modificat.
  • catalin catalin
    Vlad Pufu a mai spus că unul dintre principalele motive ale achiziţie este notorietatea şi importanţa brandului Editura Românească ???????????????????????????????

Trimite un comentariu

sus