Skip to main content

Kamikaze, Noul Caţavencu, interzis în reţeaua Acces Press, deţinută de Vîntu

 

Kamikaze, revista editată de o echipă care a plecat de la Academia Caţavencu, anunţă că a fost interzisă în reţeaua Access Press. Reţeaua de difuzare a presei Acces Press, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, nu mai comercializează revista, scriu pe site cei de la Kamikaze.

Publicitate

Pe site-ul revitei Kamikaze este publicat şi ordinul către chioşcuri, transmis de administratorul reţelei, Liliana Spiridon: "Începând cu data prezentei, vă aducem la cunoştinţă că este interzisă comercializarea în cadrul reţelei Acces Press a revistei Kamikaze."

kamikaze-acces-press

Kamikaze, despre Access Press:

  • Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă, de care aparţine reţeaua Acces Press este deţinut, cu peste 50,1%, de două off shore-uri cipriote controlate de Sorin Ovidiu Vîntu. Unul din ele este Radoway Limited, celălalt Stonecom Limited. Primul a deţinut Radio Total şi, acum câţiva ani, Realitatea TV.
  • Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă (GDEP) a primit gratuit amplasamentele chioşcurilor pe domeniul public din partea Primăriei cu scopul declarat al sprijinirii presei scrise.
  • Considerăm gestul GDEP un abuz împotriva libertăţii presei.
  • Gestul de a interzice difuzarea unei publicaţii este şi anticonstituţional, blocând libera circulaţie a informaţiei.
  • În 2003, Primăria Capitalei a emis prima hotarâre care transmitea gratuit Grupului Editorilor şi Difuzorilor de Presă 1.200 de amplasamente pentru montarea chioşcurilor de ziare. În prima etapă, PMB le-a dat acestora 300 de terenuri. Doi ani mai târziu, o nouă hotărâre (60/2005) le încredinţa, tot gratuit, şi restul de 900 de amplasamente.
  • În 2008, Videanu îşi dă seama că PMB încălca legea pentru că le-a concesionat gratuit amplasamentele, şi apare HCGMB 237, prin care li se percep taxe. Asta nu rezolva, însă, o altă problemă, anume că li s-au dat fără licitaţie. Oricum, primarul Sorin Oprescu a rezolvat toate problemele în 2009, când a anulat obligaţia GEDP de a plăti pentru amplasamente şi le-a mai dat voie şi să ia bani pentru panotaj publicitar, mai scrie Kamikaze.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tase Tase
    Dan,
    Angajatii de la Kamikaze n-au nici-o treaba cu aceste aspecte, in schimb patronii acestei reviste ii asteapta cu placere pe angajatii de la GEDP sa-si faca treaba corect(daca ii lasa patronul)
  • dan dan
    SANTAJ DE PRESA
    pentru distributia gratuita a revistei “KAMIKAZE”

    Grupul Adevarul Holding al domnului Patriciu intr-un furibund atac la adresa companiei noastre G.E.D.P. S.A. ignora faptul ca aceasta nu este un ONG non profit ci o societate comerciala care are ca obiect de activitate comisionarea produselor pe care le vinde in reteaua proprie .
    In acest context , revista “Kamikaze” a incercat sa eludeze plata acestui comision tratand direct cu vanzatorii, moment in care ne-am sesizat si am solicitat publicatiei respectarea procedurilor de intrare in retea .
    In loc sa vina la negocieri, revista “Kamikaze” impreuna cu grupul domnului Patriciu incearca un mic santaj de presa .
    Idiosincrasiile pe care domniile lor le au cu Sorin Ovidiu Vîntu ii priveste si nu intelegem de ce il invoca pe acesta ca fiind proprietatul retelei Acces Press.
    Daca pe tinerii si lipsitii de experienta salariati de la “Kamikaze” ii intelegem, intelegand si dorinta lor de victimizare, lipsa de documentare profesionala de la cei care se autointituleaza liderii pietei de presa Quality ne stupefiaza .
    Ii asteptam cu placere pe salariatii de la revista “Kamikaze” sa negocieze procedura de comisionare pentru intrarea in retea .


    Liliana Spiridon
    Administrator
  • Mama Omida Mama Omida
    @io: nu sunt curios ce zice legea ca m-am plictisit de balacarelile jenante pe tema Catavencu/ Catzavencu etc. nu ma cheama nici cu D nici cu S, pe tine te cheama cu W si S? sau cu R si cu O? sau cu alte litere?
    concluzia mea e ca baietii de la Kamikaze joaca la limita regulamentului in ce priveste legea. bravo lor, multa lume joaca in tara asta asa, ce nu inteleg e de ce numai ei au voie sa joace asa, iar cand joaca si ailalti incep sa zbiere. atata tot.
  • io io
    mama omida: Baietii de la Kamikaze nu folosesc sintagma "Noul Catavencu", mai uta-te o data pe ziarul lor. Daca tu crezi ca legea atribuie din oficiu cuvantul "Catavencu" lui Sorin Ovidiu Vantu si lui Doru Buscu, ai o problema de cunoastere, in sensul ca ai ramas cu informatiile la nivelul lui 1999. Intre timp legile au mai iesit din SPA-ul lui SOV.
    "Catzavencu", cu "tz", e revista pe care vrea sa o faca Buscu dupa ce da Catavencu SA faliment. El inca mai crede ca e posibil. Nu esti curios sa afli ce zice legea pentru cazul asta?
    Oricum, revista se cheama Kamikaze, nu Catavencu/Catzavencu/DoruBushcu etc.
    PS Asa-i ca pe tine te cheama cu D si cu S?
  • jojo jojo
    @mama omida: spune-mi si mie unde gasesc revista "catavencu" ca as vrea sa o cumpar. se gaseste pe acces press? eu stiam ca nu mai apare de aproape 2 decenii. ma bucur sa aud de la tine ca nacu a redeschis-o. ar fi bine sa-i dea in judecata pe aia care ii paraziteaza marca. si pe academia catavencu, si pe kamikaze.
    spune-i colegilor tai faliti din trust ca ar fi intelept sa renunte la "catavencu" si sa se numeasca doar "academia", cele 3-4 numere cate mai au de scos.
    tu poti sa-ti faci linistit "noul donald", n-or sa te dea in judecata decat aia cu desenele animate.
  • Tase Tase
    Ionut,
    In locul lui sov, mi-as fi luat un servici cinstit.
    P.S. eu am scris din 92 la cata, pana cand am simtit ca nu mai este cuibul unor haiduci ci vagauna unor spagari dornici sa-i ajunga din urma pe cei despre care scrisesera de-a lungul anilor.
  • Mama Omida Mama Omida
    @Tase: Asta cu "ai pus umarul" e poveste de adormit copii. Ai avut un job, pentru care ai luat niste bani, iar asta nu iti da dreptul sa parazitezi brandul. O doare pe lege-n fund la ce ai pus tu umarul, din punctul ei de vedere furi o marca.
  • Ionut Mosteanu Ionut Mosteanu
    Lasand corectitudinea politica la o parte, voi ce-ati fi facut in locul lui Vantu?

    PS: Eu sunt fan catavencu din '92. Acum citesc si Catavencu si Kamikaze.
  • Tase Tase
    mama omida,
    Ceea ce spui tu ar fi avut logica daca ai fi pus umarul, niste ani buni, la intarirea brandului ''McDonalds'' dupa care, pentru a te recunoaste clientii a-i fi amintit-o perioada de timp-acest detaliu.Baietii de la Kamikaze nu sunt niste ghicitoare rrome carora li s-a nazarit intr-o zi sa-si faca un ziar.Cat de curand va disparea sintagma ''noul cata'', ceea ce nu s-a intamplat cu''academia'' prefixul super creativ adaugat dupa ciordirea brandului-mama, Catavencu.
  • ba io ba io
    cine e doru buscu?
  • io io
    Academia Catavencu a intrat in cadere libera imediat dupa alegeri. Asta legat de tiraj. Legat de faliment, se pare ca ANAF-ul tocmai i-a dat lovitura de gratie. Noapte buna, Doru Buscu!
  • Mama Omida Mama Omida
    Adevarul e ca nici ce fac baietii de la Kamikaze care se folosesc cu tupeu de sintagma "noul Caţavencu" pe prima pagina a revistei, nu e furt de marca sau concurenta neloiala. E ca si cum mi-as face eu acuma o firma care vinde hamburgeri care s-ar numi "noul Mc Donald's". Oare ce-ar face Mc Donald's, ar sta ca prostul, cu mainile-n san, sa-l fur?
  • mihaela mihaela
    Aaaa, ce urat! E doar o chestiune de luni pana cand cei de la Acces Press nu vor mai avea ce proteja. Intra si Academia in cimitirul presei, alaturi de Cotidianul, Business Standard, Ziua, samd.

    Baietilor de la Kamikaze - nasol nume - le recomand vanzatori volanti si tam tam mare pe subiectul asta plus cate o adresa la CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Consiliul Concurentei si Clubul Roman de Presa.

    Sa auzim de bine!

Trimite un comentariu

sus