Skip to main content

OTV, amendat pentru limbaj vulgar şi pentru publicitate mascată

 

OTV a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru redifuzarea în emisiunea Nu te supăra, frate! a unor farse mai vechi, în care se foloseşte un limbaj vulgar şi pentru publicitate mascată în emisiunea Lumea de azi, lumea de mâine.

Publicitate

În emisiunea “Nu te supăra, frate!”, moderatorul Gabriel Fătu a spus că nu mai face farse pentru că oamenii nu au simţul umorului. Pentru a demonstra acest lucru, a redifuzat câteva farse, din emisiuni din anii trecuţi, în care se folosea un limbaj violent, jignitor şi vulgar.

Iată câteva fragmente din farsele cu pricina:

Persoană implicată în farsă: "Fă şi tu o farsă frumoasă, o farsă deşteaptă […] cine dracu se uită la televiziunea asta de căcat!”
Gabrial Fătu (moderator): Hai să nu ne jignim, că pot şi eu să spun că tu eşti idiot sau aşa, dar nu-mi permit, că, na...

Moderatorul îşi pierde pur şi simplu controlul şi are o atitudine violentă

G.F: Nu, pot să vin şi eu diseară la tine acasă şi dacă ai atâta tupeu să-ţi dau vreo două în cap, dacă zic aşa, că ne enervăm.
Peroana implicată în farsă îi dă replica: A…păi stai că deja am început să ne smecherim. Auzi, bai? Băi, p... bleagă, fii a..în primul rând...

Gabriel Fătu (moderator): Hai, frate, să ne dăm în smardoială dacă eşti tare şi n-ai pe cin' să baţi şi-o baţi cu mine.

Cum s-a apărat postul?

Emisiunea nu mai este in grilă, emisiunea nu a mai fost difuzată de atunci. A fost un best of din 2008-2009”, a spus directorul de programe al OTV, Doru Iuga.

Publicitate mascată la produse pentru slăbit

Pe parcursul emisiunii “Lumea de azi, lumea de mâine”, din 29 ianuarie, moderată de Alexandru Paul Morar, se face reclamă unui produs pentru slăbit, acesta fiind recomandat de moderator şi copiilor. Se face referire la un remediu pe bază de plante, sută la sută pentru slăbit, Diva Slim şi la producătorul acestuia Farmaclass.

Simona Sanda (invitată în platou): Diva Slim nu are interdicţie de vârstă. Deci se poate administra de la copii, până la persoane foarte în vârstă.
Paul Morar (moderator): Pot să folosească acest produs atât copiii cât şi adulţii.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul OTV pentru folosirea de limbaj vulgar într-un program accesibil minorilor, pentru difuzarea de publicitate mascată şi pentru promovarea unui produs de slăbit pentru persoanele sub 18 ani.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • teompa teompa
    ma mir ca e amendat 0TV-ul, pt. ca amu e de partea puterii
  • Dana Dana
    e postul oficial pd-l asa ca nu-l inchide nimeni
  • marcu maria marcu maria
    ...si aici vin ministrii...
  • sorin sorin
    CNN inchide draq panarama asta de post TV. Mintim poporul cu TV-ul. Post de manipulare negativa a populatiei.

Trimite un comentariu

sus