Skip to main content

Revista presei media - 15 martie

 

Publicitate

Caţavencu SA, compania care editează ziarul Academia Caţavencu, a depus, joi, la Tribunalul Bucureşti o cerere de declanşare a procedurii de insolvenţă, primul termen de judecată fiind 16 martie, scrie Cătălin Prisăcariu. Contactat de HotNews.ro, Sorin Enache, directorul general al grupului Realitatea Caţavencu, a spus că la Caţavencu SA va avea loc o reorganizare, fără a da însă mai multe amănunte.

"Legat de cererea cu pricină (cererea de declarare a insolvenţei - n.r.), este vorba de o reorganizare a societăţii, o procedura legală, logică şi necesară după ce pe Caţavencu SA a rămas doar Academia Caţavencu", a spus Dragoş Stanca.


Caţavencu SA îşi cere insolvenţa, Sorin Enache şi Dragoş Stanca susţin că e vorba doar despre "reorganizare"

lucian-mandruta-2Lucian Mândruţă, fostul prezentator al emisiunii "Observator 19" de la Antena 1, va realiza, din 20 martie, un late-night show intitulat "Pâine şi circ", la acelaşi post TV, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii televiziunii. Emisiunea de divertisment "Pâine şi circ" va fi difuzată săptămânal, sâmbăta, între orele 22.00 - 23.00. Programul va fi înregistrat şi va avea diferiţi invitaţi cunoscuţi şi mai multe rubrici. Despre acelaşi subiect a scris şi Adevărul.

Evenimentul zilei îşi relansează site-ul. "Cititorii EVZ au posibilitatea ca, de astăzi, să lectureze ziarul într-o variantă online mult mai accesibilă şi cu o mai bună organizare a informaţiei. Astfel, evz.ro vine cu o imagine proaspătă, prietenoasă, aproape de utilizator, dar şi cu o abordare a unor teme de interes general, utile şi de bun-gust, axate pe viaţa oamenilor. Site-ul, în varianta cea nouă, http://beta.evz.ro, realizat împreună cu Arxia din Cluj-Napoca, va funcţiona în paralel cu vechiul site timp de aproximativ o săptămână, anunţă Evenimentul Zilei.
Relansăm evz.ro

Vlad Pufu, proprietarul grupului local de presă Evenimentul Românesc, crede că sindicalizarea producţiilor TV este următorul pas pentru staţiile din provincie. Omul de presă este de părere că staţiile locale au nevoie de producţii de talia celor de la posturile naţionale, scrie Adevărul. S-a implicat în proiectul Local TV Network alături de Teo Trandafir şi Vlad Ionescu pentru a schimba faţa televiziunilor locale. A fost unul dintre primii paşi ai lui Vlad Pufu, care propune coalizarea adevăratelor posturi locale de televiziune împotriva celor naţionale.
Vrea să schimbe faţa posturilor locale

Wally Olins, preşedinte al Saffron Brand Consultants, supranumit deloc întâmplător Branding Guru, a discutat cu IQads despre consecinţele crizei economice asupra brandurilor, despre cum poţi gestiona brandul de angajator atunci când eşti nevoit să faci disponibilizări sau despre global vs. local în comunicarea brandurilor internaţionale.

"Problema pe care o are de întâmpinat România este să încerce să îşi descopere acele caracteristici individuale pe care le are şi să le proiecteze în domenii precum sport, cultură, artă, business, turism, investiţii străine, să le proiecteze în aceste domenii de o aşa manieră încât să scoată în evidenţă că România este atractivă. Până acum nu a exista un demes consistent de a face acest lucru, niciunul", a declarat Wally Ollins pentru IQads.
Wally Olins: In branding e nevoie de curiozitate şi îndrăzneală

Marile agenţii de publicitate au abordat două strategii de reducere a costurilor la nivel de angajaţi, despre care însă refuză categoric să vorbească: unii au îngheţat salariile la nivelul celor din 2008 sau le-au redus cu până la 30%, însă o bună parte din ei au ales să disponibilizeze "tacit": au oferit salarii compensatorii, cerând la schimb discreţia celor concediaţi, au declarat pentru DailyBusiness.ro specialişti în HR.

"Criza a afectat acut industria de publicitate, însă să nu uităm, pentru advertising imaginea este totul, asa că este de inţeles reticenţa agenţiilor în a vorbi deschis despre politicile de HR pe care le abordează", explică Mihaela Tudorancea, managing partner-ul firmei de HR Nefertiti Human Capital Consulting, care are mai mulţi clienţi din această industrie.
Criza nevazută din publicitate: concedieri "tacite"şi salarii ciopârţite sau îngheţate

Echipa cotidianul.ro se îmbogăţeşte cu jurnalista de televiziune Sanda Nicola. Prezentatoare de ştiri, dar şi corespondentă a unor televiziuni europene (acum este şi corespondenta canalului France 24 pentru Europa de Est), Sanda Nicola a urmat şcoala BBC şi Academia de Media din Londra, fiind şi profesor la mai multe şcoli de jurnalism din România, în care predă tehnici de vorbire în faţa camerei de luat vederi.
Dialoguri cu Sanda Nicola

Timp de 16 zile, din Vancouver, jurnaliştii Alina Alexoi şi Monica Bucur ne-au trimis ştiri proaspete de la Jocurile Olimpice de iarnă. Pe o vreme primăvăratică, nepotrivită pentru competiţii pe zăpadă, echipa de 12 oameni ai TVR-ului a ajuns la Vancouver, de unde avea să transmită timp de două săptămâni ultimele ştiri ale Jocurilor Olimpice de iarnă, relatează Evenimentul zilei. Din delegaţie au făcut parte doar trei femei, dintre care două reportere: Alina Alexoi şi Monica Bucur. „Eram puţini, dacă priveam spre numărul celor din televiziunile din Germania, Franţa sau Norvegia, peste 30. Noi două şi Vlad Arhire au fost prin rotaţie reporteri şi avem de acoperit peste 300 de ore de transmisiuni”, povesteşte Monica.
Reporterii zăpezii

Radiodifuzorul public britanic BBC investeşte câteva zeci de mii de euro în cursuri despre utilizarea reţelei sociale Facebook pentru cei 23.000 de angajaţi ai companiei, scrie Jurnalul Naţional, care citează The Sun. Cursurile de utilizare a Facebook, adresate angajaţilor, costă 110 euro pe şedinţă. Sute de angajaţi s-au înscris deja la aceste cursuri pentru a învăţa cum se folosesc reţelele de socializare Facebook, Twitter sau Bebo.
BBC îşi învaţă angajaţii să utilizeze Facebook-ul

Italianul Fabrizio Corona, considerat "regele paparazzo", a fost condamnat din nou, de data aceasta la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru că l-a şantajat pe fotbalistul francez David Trezeguet, atacant la Juventus Torino, notează Jurnalul Naţional, care citează Agerpres. Fotbalistul David Trezeguet a obţinut dreptul de a primi daune şi plata imediată cu titlu provizoriu a 25.000 de euro. Totodată, Corona nu va putea să exercite o funcţie publică timp de 5 ani.
"Regele paparazzo" din Italia, condamnat la închisoare

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus