Skip to main content

Revista presei media - 24 martie

 

Publicitate

liviu_mihaiu4Liviu Mihaiu, unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu, spune că s-a ţinut departe de recentul conflict de la revista de satiră din trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta explică într-un interviu pentru Jurnalul Naţional de ce "s-au rupt" de fapt caţavencii, în ce relaţii e cu mogulul Vîntu şi ce are de gând cu "Între Bine şi Rău", emisiunea pe care a reluat-o la TVR.

"A ţinut până când a intrat într-o corporaţie de presă... Pentru presa de elită, corporaţiile de făcut bani sunt toxice. Iar calitatea unui trust ţine de calitatea proprietarului acelui trust", spune Mihaiu făcând referire la Academia Caţavencu.

La întrebarea dacă ţine legătura cu foştii colegi de la CaţavencuLiviu Mihaiu a răspuns:
"N-a fost un conflict pe viaţă şi pe moarte ca să nu mai putem comunica. A fost un divorţ cu părăsire de domiciliu. Vorbesc cu ambele publicaţii."
De ce a bătut vântu' în redacţia de la Caţavencu

MEDIARodica Culcer revine în cărţi pentru şefia televiziunii publice. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews că PD-L are două variante pentru şefia TVR: Rodica Culcer şi Robert Turcescu, în locul lui Alexandru Sassu. Aceleaşi surse susţin că Rodica Culcer ar avea cele mai mari şanse să fie nominalizată. Şi Gândul scrie că partidul a renunţat la nominalizarea lui Florin Călinescu şi intenţionează să o susţină pe Rodica Culcer. La radioul public, nominalizarea aparţine UDMR, care îi are în vedere pe Gasparik Attila, fost reprezentant al Uniunii în Consiliul Naţional al Audiovizualului, sau pe actualul reprezentant în CNA, Szasz Attila.
HotNews: Rodica Culcer revine în cărţi pentru funcţia de director al televiziunii publice. Miercuri se votează raportul care l-ar putea schimba pe Alexandru Sassu
Gândul: Rodica Culcer, prima opţiune a PD-L pentru şefia TVR. Cum vrea UDMR să facă un post public de radio pentru Transilvania cu emisiuni în limba maghiară

Gazeta Sporturilor va trece la un nou format "mai uşor de citit", va creşte numărul de pagini şi calitatea hârtiei de la începutul lui aprilie, când îşi va schimba tipografia, apelând la cea a Ringier, dupa şapte ani în care ziarul a fost produs de tipografia României libere, anunţă Cătălin Tolontan pe blogul său. El anunţă, totodată, rubrici noi şi alte schimbări la nivel de conţinut editorial.
Gazeta pe cea mai moderna tipografie din RO

Google, deţinătorul motorului de căutare cu acelaşi nume, va deschide în acest an un birou în România, a declarat, agenţiei Mediafax, Amelia Creţu, Agency Relationship Manager Google pentru Europa de Sud-Est, Orientul Mijlociu şi Africa.
"Spre finalul anului sperăm să avem un birou în România. Deocamdată nu ştim sigur când şi câţi angajaţi vor fi. Procedura de recrutare e în desfăşurare", a declarat Creţu.
Google deschide în acest an un birou în România

alexandru-sassu19Deputatul PDL Raluca Turcan, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, spune, într-un interviu acordat RFI, că televiziunea publică are pierderi de peste zece milioane de euro şi că instituţia a fost transformată în televiziune de partid de către Alexandru Sassu, informează România liberă. Potrivit NewsIn, Raluca Turcan a declarat că preşedintele director al televiziunii publice, Alexandru Sassu, pe care îl acuză de "PSD-izarea" TVR, "n-a putut să se desprindă de calitatea de prieten şi om de casă al lui Mircea Geoană". Preşedintele Comisiei de cultură spune că TVR-ul, ca instituţie plătită din bani publici, a evitat sistematic, în campania electorală rolul de principal factor de transmitere a informaţiilor legate de candidaţi. "Asta este problema, pe care eu o aduc în discuţie, atunci când spun că Alexandru Sassu trebuie să plece" declară Turcan.
”TVR are pierderi de peste 10 milioane de euro”

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, post mortem, pe jurnalistul Mile Cărpenişan, cu Ordinului Naţional "Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, informează Mediafax şi Cotidianul.

RCS&RDS a fost somat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), să intre imediat în legalitate şi să nu mai difuzeze, în pachetele sale, zece posturi TV, printre care Deutsche Welle, Italia 1 şi TF 24 , pe care le transmitea fără aviz, în cinci oraşe din ţară, printre care şi Bucureşti, informează Mediafax.
RCS&RDS nu mai poate difuza 10 posturi TV, între care şi Deutsche Welle

Scăderea bugetelor şi a pieţei de evenimente corporate a fost o ştire pozitivă pentru agenţiile de relaţii pubice, afectate de asocierea permanenţă a PR-ului cu BTL-ul, a declarat Sorana Savu, managing partner-ul Premium PR, scrie Daily Business.

"Chiar dacă bugetele alocate PR-ului au scăzut anul trecut, lucru care s-a simţit, la nivelul cifrelor de afaceri pe care le-am raportat, la nivel de fee billings (n.r: comisoane încasate), am stat mai bine anul trecut chiar şi decât în 2008. Şi asta pentru că am fost solicitaţi pentru consultanţă strategică", spune Savu.
Sorana Savu, Premium PR: Scăderea pieţei de evenimente a fost o veste bună pentru noi

Prezentatorii emisiunii de dimineaţă se trezesc cu noaptea-n cap pentru a da „Deşteptarea“ cu glume şi replici spontane, cu muzică, dar şi cu ştiri serioase. Redactorul „Adevărul“ a participat la realizarea matinalului radio de la Europa FM, alături de moderatorii Monica Anghel şi Bogdan Miu. "Nu cred că am câştiga ascultători dacă am aborda teme sexuale. Dimpotrivă, poate că ne-ar dăuna", spune Bogdan Miu moderatorul emisiunii „Deşteptarea" de la Europa FM.
Exerciţiu de energie matinală, la Europa FM

toti-3-l2Primul episod din sezonul al 14-lea al „Top Gear”, „Decapotabile în România”, va fi difuzat vineri pe Antena 3, de la ora 23.05. După ce a fost transmis în toamna anului trecut pe posturile BBC, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, şi-a declarat nemulţumirea, din cauza unor replici referitoare la ţigani şi la filmul „Borat”, cerându-le producătorilor reeditarea episodului şi scoaterea acelor replici. Cererea a fost respinsă, filmul urmând să fie difuzat în forma originală , scrie Evenimentul Zilei.
Decapotabile de România

Sistemele home cinema 3D lansate săptămâna trecută pe piaţa din America vor ajunge în luna aprilie şi în România, la preţuri asemănătoare, de circa 3.000 de dolari. Panasonic va fi primul producător care va aduce pe piaţa autohtonă noile produse 3D: plasme VIERA 3D Full HD şi Blu-ray player-e 3D Full HD, scrie Gândul.
Televizorul 3D, din aprilie şi la noi. Costă 3.000 de $

Comunicarea a intrat într-o nouă paradigmă, în care Internetul joacă rolul central, iar managerii români trebuie să se adapteze acestei situaţii şi trebuie să fie activi pe Twitter, Facebook sau orice alt tip de social media, pentru a combate publicitatea negativă, dar şi pentru a fi mai aproape de angajaţi, a declarat omul de afaceri Marius Ghenea în cadrul PR Forum 2010.

"Dacă peste 50% din angajaţii unei companii sunt pe un social media, managerul trebuie să fie şi el acolo. Este o chestie foarte simplă. Într-adevăr, dacă 10% dintre ei sunt acolo, n-are rost să pierzi prea mult timp cu aşa ceva", a spus Marius Ghenea.
Marius Ghenea: când 50% dintre angajaţi stau pe Facebook, managerul trebuie să fie şi el acolo

Marile trusturi de presă europene au încheiat anul financiar 2009 cu rezultate pe minus, profitul net al companiilor media punctând scăderi de până la 77%, cum este cazul Lagardere. Pentru anul acesta, speranţa se îndreaptă către segmentul digital, una dintre puţinele surse de venit care poate genera majorarea cifrelor de afaceri ale companiilor. Printre obiectivele pe 2010 se număra continuarea eficientizării costurilor şi creşterea organică. Axel Springer, Lagardere, RCS Media Group au finalizat 2009 cu venituri mai mici cu până la 17%, scrie Financiarul.
Mării publisheri europeni mizează pe segmentul digital în 2010

Gigantul media Time Warner vrea să facă o ofertă în valoare de 1,5 miliarde dolari pentru studiourile de film Metro-Goldwin-Mayer, scrie Wall-Street, care citează Bloomberg. MGM, distribuitorul filmelor James Bond, a fost scos la vânzare în urmă cu un an după ce a acumulat datorii în valoare de 3,7 miliarde dolari. Studiourile au fost preluate în 2005 pentru suma de cinci miliarde dolari.
Time Warner ofera 1,5 mld. dolari pentru a prelua studiourile MGM

Google Inc. a decis să închidă versiunea chineză a motorului său de căutare, disponibilă la adresa www.google.cn, şi a redirecţionat căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk, notează Mediafax.

Cotidianul New York Times a început să transmită pe site-ul său şedinţele de redacţie zilnice, această inţiativă având ca scop asigurarea transparenţei demersului editorial. În fiecare zi, transmisia, numită TimesCast, va fi disponibilă pe site de la ora locală 13.00 (17.00 GMT), notează Mediafax şi HotNews, care citează un comunicat al ziarului.

Cea de-a 11-a ediţie a festivalului Golden Hammer se va desfăşura la Riga, capitala Letoniei, în perioada 10 – 11 iunie 2010. Înscrierile se pot face până la data de 22 mai 2010. În fiecare an, cele mai bune reclame sunt răsplătite cu Grand Prix, Hammer de Aur şi Hammer de Argint în cele 9 categorii de concurs, în timp ce premiile principale - Creativity case, Media folder, Access key şi Network of the year sunt oferite celor mai bune agenţii. Titlul de „Network of the year” va reveni agenţiei care va obţine cele mai multe puncte în cadrul festivalului, scrie IAA.ro.
Încep înscrierile la festivalul Golden Hammer

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus