Skip to main content

Revista presei media - 25 martie

 

Publicitate

alexandru-sassu19Parlamentul nu a putut dezbate miercuri raportul de activitate al SRTV şi SRR din cauza protestelor opoziţiei, respectiv PSD şi PNL. Social democraţii şi liberalii au invocat că raportul TVR a fost introdus neregulamentar pe ordinea de zi şi au blocat şedinţa comună astfel încât nici un proiect de lege nu a fost dezbătut. Dacă documentul intră în dezbatere şi este supus la vot ar putea duce la înlocuirea lui Sassu din funcţia de preşedinte-director general al televiziunii naţionale, funcţie pe care a obţinut-o cu sprijinul PSD, relatează HotNews, Adevărul şi România liberă.

Realizatorii emisiunii Acces Direct, de la Antena 1 au făcut în ediţia de marţi una dintre cele mai grave erori jurnalistice: au „jelit“ un om viu. În mijlocul platoului, pe o măsuţă cu lumânări, a fost amplasată fotografia unei alte persoane, despre care cei de faţă credeau că e Mile Cărpenişan, relatează Adevărul şi Evenimentul Zilei. Numai că în fotografie nu era fostul lor coleg, ci altă persoană: un blogger clujean spuranumit „Groparu". Întâmplător, „Groparu" este unul dintre prietenii lui Cărpenişan şi ieri a participat la înmormântarea acestuia.

Mihaela Rădulescu, la Prima TV. În ziua de Florii, Prima TV va prezenta Hoinărind printre amintiri, un spectacol aniversar, prezentat de Mihaela Rădulescu şi care este dedicat marelui actor Florin Piersic, cu ocazia celor 50 de ani de carieră, notează Evenimentul zilei. Spectacolul este programat duminica, 28 martie, de la ora 22:00. O a doua parte va fi difuzată duminică, 5 aprilie, de la ora 13:30.
Mihaela Rădulescu şi Florin Piersic, la Prima TV

România ocupă poziţia a şaptea, cu o cotă de 2,53%, în topul pentru primele două luni din 2010 al ţărilor din care provin mesajele electronice de tip spam, iar într-un clasament al oraşelor Bucureştiul se situează pe locul opt, cu 1%, potrivit Mediafax, care citează un studiu al companiei PandaLabs.
România a fost a şaptea sursă de spam la nivel mondial în primele două luni

Google are în România aproximativ 10.000 de clienţi, persoane fizice şi companii care încearcă să se promoveze online pe motorul de căutare prin intermediul AdWords, serviciul de publicitate online al companiei, a declarat Amelia Creţu, manager în cadrul Google, care se ocupă de AdWords în România. AdWords este un serviciu de publicitate online plătită care funcţionează după metodă cost pe clic, scrie Ziarul Financiar.
Google: 10.000 de clienţi români folosesc AdWords

Lucian Georgescu, managing partner al agenţiei de publicitate GAV, a fost desemnat preşedintele juriului la Kreatura, festival de publicitate din Polonia, notează ZF şi IAA.ro. Kreatura - cel mai vechi concurs de profil local - pune în competiţie lucrări din piaţa de publicitate poloneză realizate în 2009. Printre preşedinţii ediţiilor anterioare s-au numărat Bob Garfield de la Advertising Age, Andrew Rawlins (Epica) şi Michael Demetriades (New York Festivals).

Marile trusturi de presă europene au încheiat anul financiar 2009 cu rezultate pe minus, profitul net al companiilor media punctând scăderi de până la 77%, cum este cazul Lagardere. Pentru anul acesta, speranţa se îndreaptă către segmentul digital, una dintre puţinele surse de venit care poate genera majorarea cifrelor de afaceri ale companiilor. Printre obiectivele pe 2010 se numără continuarea eficientizării costurilor şi creşterea organică, scrie Financiarul. Axel Springer, Lagardere, RCS Media Group au finalizat 2009 cu venituri mai mici cu până la 17%.
Marii publisheri europeni mizează pe segmentul digital în 2010

Cel mai mare grup european de media, Bertelsmann, a intrat pe pierdere în ultimul an după ce criza economică a afectat bugetele de publicitate ale companiilor şi a determinat o depreciere a acţiunilor, scrie Wall-Street.ro, care citează The Wall Street Journal.
Cel mai mare grup european de media a afişat primele pierderi din ultimii 30 de ani

Niklas Zennström, co-fondatorul Skype, unul dintre cele mai de succes start-up-uri europene, a reuşit să strângă 165 de milioane de europrin fondul său de investiţii. Bani vor fi folosiţi pentru finanţarea start-up-urilor inovative de pe continent, notează Money.ro.
Fondatorul Skype a strâns 165 mil. euro pentru antreprenori

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Asta ce vrea sa insemne? E cumva vreo campanie de denigrare la adresa Alinei? In primul rand nici nu stii sa te exprimi... Ai vrut sa spui "ineptii" si ai scris "inertii".In dictionarul limbii romane "inertie"= tine de masa corpurilor si este un termen folosit in fizica.Se vede oricum ca esti tare frustrat din moment ce ii aduci asemenea acuzatii Alinei care dupa cate am vazut se descurca destul de bine acolo unde este!!! Prietene du-te la un psihiatru ca ai probleme mari din moment ce scrii acelasi mesaj cu acelesi greseli pe toate forumurile, insemna ca esti dus rau de tot!!!
  • RAZVAN RAZVAN
    E foarte trist cind moare un profesionist ! E si mai trist cind te uiti ce jurnalisti adevarati ramin ....foarte putini. Te apuca greata cind vezi cititoarele de promter cu pretentii de jurnaliste gen ALINA NICODIM . Aceste fete nu stiu ce sunt cu ele , urmaresc sa plece din provincie, sa ajunga la bucuresti si sa se marite cu un om de afaceri sau un fotbalist. Profesional sunt dezastroase dar trustul le sustine in incompetenta lor pentru ca dau bine pe sticla sau sunt amantele cuiva....Pentru a fi si mai penibile li se spune ca sunt bune , ca sunt jurnaliste si sunt incurajate sa spuna inertii pe sticla...e groaznic si e insultator pentru jurnalisti.

Trimite un comentariu

sus