Skip to main content

VIDEO Mario Garcia (1): Nu poţi supravieţui ca ziar dacă te agăţi de cititorii în vârstă

 

"Dacă putem schimba media de vârstă la 40 de ani ar fi un progres enorm", spune Mario Garcia, cel care a redesenat România liberă, despre obiectivul relansării, într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Mario Garcia:

"Cred că majoritatea cititorilor sunt în vârstă, iar ideea acestui rebranding a fost să-i atragem pe copiii acestor cititori. Ne-am pus problema cum să ţintim publicul de 27-35 de ani."

"Nu poţi supravieţui ca ziar dacă te agăţi de cititorii în vârstă. Nu poţi crea un proiect pentru a-i face fericiţi pe cititorii de 65 de ani."

Înainte de alte idei din interviu, iată o primă secvenţă video:

[flashvideo filename=video/5(2).flv /]

Din interviu, pe scurt:

Despre cititorii României libere:

  • Cred că majoritatea sunt în vârstă, iar ideea acestui rebranding a fost să-i atragem pe copiii acestor cititori. Ne-am pus problema cum să ţintim publicul de 27-35 de ani.
  • Nu poţi supravieţui ca ziar dacă te agăţi de cititorii în vârstă. Nu poţi crea un proiect pentru a-i face fericiţi pe cititorii de 65 de ani. Chiar dacă vor fi supăraţi în prima săptămână, apoi vor reveni la sentimente mai bune şi ,până la urmă, te vor citi din nou.
  • Mica publicitate este una dintre secţiunile care se bucură de cel mai mare interest, iar cititorii o preferă pentru că aici găsesc informaia de care au nevoie pentru a-şi achiziţiona o casă, o maşină sau să-şi găsească o slujbă. Poate că tinerii caută aceste informaţii pe internet, dar cred că partea aceasta a ziarului este unul dintre motivele pentru care cititorii mai în vârstă se vor întoarce la România liberă.

Cum arată cititorul cotidianului România liberă?

  • Poate fi un barbat sau o femeie de 55 de ani, sau mai în vârstă, poate din clasa mijlocie, care a depus ceva efort să progreseze şi să-şi ţină copiii în facultate. România liberă face parte din viaţa de zi cu zi a acestor oameni, părinţii lor au citit ziarul, poate şi bunicii.

Publicul România liberă peste un an :

  • Probabil că nu va fi între 27 şi 35 de ani, dar dacă putem schimba media de vârstă la 40 de ani ar fi un progres enorm.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus