Skip to main content

Cine va administra banii pentru publicitatea Adevărul Holding? O miză de multe milioane de euro

 

ACTUALIZARE: Ştefan Iordache, Managing Partner Starcom MediaVest Group, spune despre contractul cu Adevărul Holding că “este în derulare şi acoperă anul în curs. Ştefan Iordache: "Este prematură întrebarea “cine va administra banii pentru publicitatea Adevărul Holding?” pornind de la afirmaţii făcute de surse din industrie. Contractul pentru servicii de media este în derulare şi acoperă anul în curs. Orice alte informaţii referitoare la contract sunt sub incidenţa clauzei de confidenţialitate. Aşa cum a subliniat domnul Peter Imre, focusul actual al parteneriatului nostru este eficientizarea investiţiei în comunicare a brandurilor Adevărul Holding."

Publicitate

Aproape 50.000 de reclame, pe 31 de televiziuni, pentru Adevărul, Click şi Forbes au făcut din Adevărul Holding unul dintre cei mai importanţi clienţi de publicitate în ultimul an. La sfârşitul acestei luni, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, expiră contractul cu agenţia Starcom, care administrează acum bugetul de publicitate al produselor Adevărul Holding. Ce se va întâmpla?

Din estimările paginademedia.ro, bugetul cheltuit de Adevărul Holding pe televiziuni în ultimul an se ridică la 8,8 -10 milioane de euro. Dintre aceştia, aproximativ 1,8-2 milioane sunt estimate pentru primele luni din 2010. Toate posturile mari au difuzat reclame, mai puţin Antena 1 (analiza detaliată pe posturi TV, în continuare).

Agenţia de publicitate va fi aleasă în urma unei licitaţii (pitch, în industrie), spune Peter Imre, director general Adevărul Holding. El nu a precizat data la care expiră contractul cu Starcom.

Peter Imre, pentru paginademedia.ro:

“Pitch va fi în mod sigur. Şi încă unul extrem de profesionist. Pot spune că bugetele de marketing vor fi optimizate.”

“Voi cumpăra în cantităţile de care voi avea nevoie şi la preţul cel mai bun. Vom continua marketingul pe toate publicaţiile Adevărul Holding, la preţul cel mai bun şi în cantităţile pe care le considerăm necesare pentru a creşte valoarea mărcilor”.

Faţă de anul trecut va fi mai mult, mai puţin?

"Nu ştiu să vă spun acum. Va fi atât cât trebuie. Vom determina exact cât este necesar, dar nu voi periclita creşterea niciunui brand. Oricum, 100% voi eficientiza cheltuielile de publicitate. Poate fi şi un semnal către toate agenţiile de publicitate că vor putea participa cu cele mai bune preţuri şi cu cele mai eficiente pachete."

Contul Adevărul Holding a fost, în ultimul an, la agenţia Starcom, parte a grupului Leo Burnett, care l-a câştigat în urma unei licitaţii. Anterior, a fost, pentru puţin timp, la Aegis, după ce Bigger Group, agenţia care se ocupa de publicitatea Adevărul Holding, s-a închis subit, într-o dimineaţă. (Citeşte AICI despre închiderea Bigger Group).

Cele mai multe reclame au fost pe Pro TV

Pro TV a difuzat aproape 5.100 din cele aproape 50.000 de reclame. Planul de media a inclus printre primele posturi Realitatea TV (4.500 de reclame), TVR 1, Prima TV şi Discovery.

Din piaţa TV, 31 de televiziuni au avut în calupuri reclame grupului deţinut de Dinu Patriciu. Un singur nume mare lipseşte: Antena 1. Grupul Intact, are deţine Antena 1, are în portofoliu Jurnalul naţional, ziar cu care Adevărul a fost în conflict direct pe tema cărţilor distribuite. Totuşi, un alt post din grup, Antena 3, a intrat în mediaplan şi a difuzat în calupurile sale puţin peste 2.000 de reclame ale Adevărul Holding.

Produsul principal al grupului deţinut de Dinu Patriciu – ziarul Adevărul, a beneficiat de cea mai multă reclamă: 35.000 de spoturi. Urmează Click, cu aproape 10.000 de reclame.

Posturile TV şi numărul de reclame difuzate pentru produsele Adevărul Holding:

Nr. reclame
1 Pro TV 5.081
2 Realitatea TV 4.562
3 TVR 1 4.010
4 Prima TV 3.918
5 Discovery 3.588
6 TVR 2 3.099
7 Animal Planet 2.508
8 Kanal D 2.049
9 Antena 3 2.034
10 National Geographic 1.894
11 Cartoon Network 1.812
12 Minimax/A+ 1.801
13 Universal Channel 1.682
14 Hallmark 1.499
15 B1TV 1.466
16 Disney 1.247
17 Pro Cinema 1.212
18 Kiss TV 974
19 OTV 768
20 Romantica 755
21 ETNO 724
22 Acasa 673
23 AXN 467
24 Sport Klub 459
25 U TV 415
26 MTV Ro 248
27 Euforia 161
28 Sport.ro 131
29 National TV 97
30 National Geographic Wild 92
31 N24 PLUS 50
TOTAL 49.476

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dorin stancescu dorin stancescu
    @george. Esti un pic depasit de vremuri. Tripleta asta functiona cam pe vremea lui Gullit, Rijkaard si Van Basten. Si cam tot de cand se scuipa Rijkaard cu Voller, echipa Splendid Media nu mai are in componenta Piticul Atomic.
  • fost coleg fost coleg
    Imre acum e sef suprem si face ce vrea. Deocamdata e ocupat sa mazileasca toti oamenii lui Corneteanu, carora le cauta dubluri pe posturi. Iar pitch-ul il va castiga cine da comisionul de retur mai gras catre directorul general, asa e de cand lumea in industria publicitatii.
  • martor martor
    Ce intrebare! Eu voi administra banii lui Holding! Cine sunt eu? Nu conteaza, intrebati-l pe mogul ca stie deja cine va castiga pitch-ul. Si altii stiu ca el stie si toata lumea spera sa nu se prezinte la pitch decat cine trebuie. Aici e batalia cea mare. Si urmariti cine se prezinta ca asta e interesant. Restul vor primi firimituri de dragul PR-ului care a a juns principala preocupare in micutza dar cocheta companie.
  • george george
    @ dorin stancescu
    Gresit. Straut + Budes + Sandulachi = Splendid Media.
    Chiar crezi ca tripleta care a ruinat tvr-ul mai are vreo sansa? Imre nu-i baiat de pacalit. Sa fim seriosi.
  • dorin stancescu dorin stancescu
    Iata o intrebare fara sens. Exista un singur om capabil sa gestioneze cum se cuvine bugetul Adevarul. Straut. Marcel Straut.
  • iminica iminica
    Binenteles! Si o sa vedem mutata publicitatea la Antenele prietenului Voiculescu. Ca doar cu el si cu Vantu au facut intelegerile contra Basescu si nu cu Sarbu care e baiat destept si se tine deoparte.
    Iordache, nu te minti singur, o febletze a mogulului abia asteapta bugetele de la Adevarul.
    Cat priveste minciuna, e imn national la aia in firma acum.
    In alta ordine de idei, jos palaria pentru ce face Sarbu la CME.
  • bullshit bullshit
    imre dovedeste din nou ca minte cu nerusinare: destinatia bugetelor Adevarul este Odissey...hai ma imre, mai poti??

Trimite un comentariu

sus