Skip to main content

Mai bine dai cu mătura în TVR decât să-i vinzi publicitatea

 

CALCULE. Firma care s-a ocupat de curăţenia TVR a încasat de la postul public mai mult decât compania care a adus publicitate.

Publicitate

Cifrele din raportul de activitate al TVR arată că, în 2009, peste 1.100 de euro s-au dus zilnic pe salubrizare. Pentru publicitate, media arată un cost mediu pe zi puţin peste 900 de euro, care s-au dus la Splendid Media.

Raportul de activitate al TVR menţionează la cheltuieli de salubrizare un total de 1,73 milioane de lei anul trecut (408.000 de euro). Aceasta este suma plătită companiei clujene Glanz, pentru serviciile de curăţenie.

Serviciul de comunicare al TVR a declarat că firma “a fost aleasă prin licitaţie”, iar preţul a fost “mai mic decât dacă activitatea era internalizată”.

În acelaşi timp, Splendid Media a încasat un comision total de 1,4 milioane de lei (330.000 de euro) din vânzarea de publicitate pentru TVR, în 2009. Anul trecut, publicitatea netă revenită TVR a fost de 8,84 milioane de euro (cifra nu include comisionul acordat Splendid Media).

Cu un an înainte, în 2008, comisionul Splendid Media a fost de 3,5 milioane de lei (950.000 de euro), dar şi încasările din publicitate au fost pe măsură. Cu un Campionat European de Fotbal difuzat, TVR a atras publicitate de 19,5 milioane de euro.

Carmen Andronache

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sandu alexescu sandu alexescu
    @george Greseli de orografie? "ai" intr-un cuvant in loc de "a-i" despartit care vine de la "a ii"? Asta nu poate sa fie decat de la cineva caruia i-a placut "timpul liber" mai mult decat scoala...

    Stiti cum se spune: once a cognac carrier, always a cognac carrier.
  • george george
    Comisionul Splendid Media? Cred ca e vorba de cel oficial. De ce nu cere TVR-ul o ancheta interna pentru ai lua la puricat pe baieteii lui Buscu in legatura cu pretul real de vanzare al publicitatii in agentii si la clienti? Cate firme intermediare mai sunt pe traseul Agentii/Clienti - "suveica sugativa( budes, sandulachi, straut, ionete)"- Splendid Media - Tvr ?
    Chiar ar fi interesant. Sunt banii statului. Nu?
  • omar omar
    Nu mai vorbiti prostii cu salariile din TVR. alea de mii de euro nu sunt la trupa , ci la vedete si sefi ca la orice televiziune din Romanica. negrishorii nu viseaza lefuri peste 30 mil.
  • lola lola
    @nicnimic
    daca esti nemultumit de salariul din tvr, de ce nu pleci? ai fi uimit ca salariile din alte televiziuni sunt mai mici si munca, desigur, mai multa.
  • blogdeprost blogdeprost
    Pai la cate gunoaie sunt in TVR e de inteles...
  • gadjodillo gadjodillo
    Firma Glanz din Cluj. De ce nu din Honolulu?
  • nicnimic nicnimic
    @nic
    daaa!!! un departament intern. unde sa ia numai si numai profesionisti. de top. pe care sa-i plateasca conform grilei de salarizare din tvr. cum de nu le-o fi trecut prin cap asta? cred ca ar fi coada pe acolo la angajari.
    Propun ca @nic sa fie numit pe loc director de vanzari al tvr si sa arate el cam cum se face treaba. Ca pare foarte priceput.
  • nic nic
    cei de la SPlendid au incasat ff mult pt "nimic" pe care il presteaza pt TVR! poate ca e timpul ca tvr sa faca cum fac toti jucatorii de pe piata, un dep intern de vanzari!!!
    cat priveste curatenia: ha,ha, doar Giurgiu i-a "ales" asa ca stie el ce-i mai "bine". VAI DE TELEVIZIUNEA ASTA!!!

Trimite un comentariu

sus