Skip to main content

Publicitate înşelătoare: mai multe spoturi Orange scoase de pe TV

 

O serie de spoturi Orange care conţin sloganul “vorbeşti nelimitat internaţional cu tarif normal” au fost interzise de CNA de pe TV pentru că păcălesc publicul, întrucât oferta este valabilă numai pentru anumite reţele din unele ţări ale Uniunii Europene.

Publicitate

Unul dintre spoturi

[flashvideo filename=video/spotorangetvr.flv /]

Pentru ce au fost interzise spoturile Orange?

Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis astăzi difuzarea reclamelor respective până când aceste clipuri publicitare vor respecta principiul informării corecte, comunicându-le consumatorilor care sunt beneficiile reale ale ofertei.

În plus, nota de subsol care ar trebui să lămurească detaliile ofertei (TVA inclus, ofertă valabilă până la 13 iunie 2010; minutele incluse şi tariful de 0,19 euro/minut sunt valabile pentru apeluri către ţări din Uniunea Europeană; detalii pe www.orange.ro) este afişată pe ecran doar 2 secunde, timp insuficient pentru a fi citită.

CNA s-a consultat şi cu Consiliul Român pentru Publicitate (RAC), care a decis că spoturile Orange în discuţie încalcă dispoziţiile codului etic al asociaţiei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Nu le mai plangeti de mila celor din telefonia mobila, oricum fac doar ceea ce vor, un exemplu este perioada de gratie care ne obliga sa incarcam o cartela...altfel nu putem vorbi ori situatia cu taxa pe valoarea adaugata pe care trebui sa o platim noi cand cumparam o cartela de reincarcare.Un exemplu bun in aceasta situatie este Italia, unde daca platesti 10E primesti 10E iar statul isi ia taxa de la operatori.La noi doar sa platim, de primit mai putin.
  • Ruxandra Ruxandra
    ar fi normal sa le interzica si pe cele vodafone sau cosmote, pentru ca povestea e aceeasi. s-au trezit cam tarziu cu sanctiunile si e aiurea ca sufera numai orange. alea sunt reclame cu buget mare, e o pierdere nasoala pentru ei.
  • laurentiu laurentiu
    bai frate, multinationalele astea cred ca la noi totul este posibil.

Trimite un comentariu

sus