Skip to main content

CNA: Germanos, păcăleală cu 1 leu mare şi condiţii mici

 

O ofertă tentantă, de 1 leu, cu litere mari, dar cu nişte condiţii puse cu caractere mici şi spotul Germanos s-a ales cu scoaterea de pe post.

Publicitate

Clipul publicitar, consideră CNA, nu prezintă clar condiţiile în care telespectatorul poate beneficia de oferta Germanos, respectiv un telefon mobil la preţul de 1 leu. Informaţiile din subsolul spotului, care ar fi trebuit să lămurească condiţiile promoţiei, nu sunt suficient de clare şi nu specifică moneda în care este tarifat abonamentul.

[flashvideo filename=video/germanos.flv /]

"E o păcăleală", a spus Narcisa Iorga, membru CNA:

“E clar că e o păcăleală, un sfert de ecran e scris 1 leu, să te păcălească, să ai impresia că dai doar 1 leu. Informarea nu e corectă deloc, din punctual meu de vedere. Nici nu ai timp să citeşti tot, nu înţelegi la ce se referă 10,35. Şi diferenţa de caractere mi se pare un element foarte important, cât de mare este scris 1 leu şi cum sunt scrise condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti ca să primeşti telefonul”.

Iată ce scrie în partea de jos a spotului:

“Preţul include TVA; Oferta valabilă pentru abonamentele Cosmote Perfect Pentru Tine, între 10,35-12,14 pentru contracte încheiate pe 24 de luni. În limita stocului disponibil. Garanţia pe viaţă nu acoperă bateria telefonului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat cu intrare în legalitate posturile care au difuzat acest spot. Mai exact, reclama va mai putea fi difuzată de televiziuni cu respectarea legislaţiei audiovizuale privind informarea corectă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • romania inedit romania inedit
    CNA s-a sesizat cam tarziu !
  • marius marius
    pun pariu ca pro-ul a avertizat cna-ul :))
  • Vasile Vasile
    Sa ii avertizeze si pe cei de la radio Guerrilla ca au un spot cu un arab care vb nu stiu ce si una care zice ca este terorist si astfel se creeaza un stereotip.

Trimite un comentariu

sus