Skip to main content

Revista presei media - 13 mai

 

Publicitate

CONSULTARI - COTROCENIMai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie demis al TVR vor face pângere penală pentru calomnie împotriva Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. De ce? Anastase a afirmat că administraţia TVR este vinovată de dispariţia a 14 milioane euro de la TVR, explică Sorin Burtea, membru al CA din TVR demis de Parlament, scrie Mediafax. El a spus că mai mulţi membri ai fostului Consiliu de Administraţie au decis să dea în judecată Parlamentul, pentru că raportul de activitate al TVR pe anul 2008 a fost respins de acesta fără ca membrii CA să-şi prezinte punctul de vedere. (Foto: Ionuţ Adăscăliţei, Mediafax Foto)
Sorin Burtea, membru al CA demis din TVR: Vrem să facem plângere penală împotriva Robertei Anastase

Guvernul a adoptat hotărârea care reglementează trecerea la televiziunea digitală, ceea ce permite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să iniţieze procedurile de atribuire a primelor două licenţe din domeniu, a declarat agenţiei Mediafax ministrul de resort, Gabriel Sandu. Potrivit documentului, câştigătorii primelor două multiplexe digitale prin care populaţia va putea recepţiona gratuit 14 canale TV în format digital vor fi desemnaţi prin selecţie comparativă până la 30 iulie, iar următoarele patru până la 31 octombrie.
Guvernul a adoptat hotărârea privind trecerea la televiziunea digitală

Comisia de cultură, artă şi mijloace de comunicare în masa din Senat a amânat ieri dezbaterile programate pe tema propunerii legislative privind organizarea şi funcţionarea TVR şi a Radioului public, scrie HotNews. Dezbaterea din comisia condusă de Sergiu Nicolaescu pe marginea proiectului legislativ iniţiat de deputată Raluca Turcan, ce vizează depolitizarea celor două instituţii media publice, era programată după multe discuţii pe această temă.
Senatorii din Comisia de Cultură au amânat dezbaterile pe marginea proiectului de schimbare a legii SRR-SRTv

Până în toamna acestui an se va lansa varianta de înaltă definiţie a postului Acasă TV, investiţia necesară fiind de câteva sute de mii de euro, a declarat Claudiu Paraschiv, head of TV technology la Central European Media Enterprises, grupul american care deţine compania Pro TV, operatorul pe piaţa locală al Pro TV, Acasă TV, Sport.ro, Pro TV Internaţional, Pro Cinema şi MTV, scrie Wall-Street.
CME lansează Acasă HD până în toamnă şi amână Acasă Clasic

Cum împăcăm jurnalismul cu internetul în era digitală? Presa online este doar o parte a viitorului, sau este în întregime viitorul? Cât de mult contează produsele multimedia pentru presa online? Ce aduce în plus produsul multimedia unui website? Jurnalistul Jim Seida, producător multimedia la msnbc.com discută online cu cititorii HotNews despre importanţa unui material jurnalistic video şi viitorul presei online azi, de la oră 10:30.
Jurnalistul Jim Seida de la msnbc.com discută online despre multimedia şi viitorul presei online joi de la oră 10:30

Valoarea de piaţă a CSR-ului în România este estimată la 30 milioane de euro în 2009, iar pentru anul în curs se aşteaptă o scădere de până la 30%, pe fondul crizei financiare care a afectat toate domeniile, a declarat Luminiţa Oprea, Fondator Saga Business & Community, scrie Daiy Business. Scăderea urmează tendinţelor unor ţări cu tradiţie în materie de CSR, cum sunt Marea Britanie, Olanda, Norvegia sau Suedia, şi vine pe fondul crizei financiare care a determinat o scădere a cifrei de afaceri de 25-40%.
Valoarea pieţei de CSR din România ar putea scădea cu până la 30% în 2010

Apropo Media a lansat ieri www.bule.ro, primul site de easy blogging din România, platforma unde orice utilizator îşi poate face blog cu un singur click, scrie Mediafax, care citează un comunicat. Bule.ro îşi propune să fie platforma cea mai accesibilă oamenilor care nu au cunoştinte tehnice şi experienţă suficientă pentru a-şi crea un blog.
Apropo Media lansează Bule.ro, primul site de easy blogging din România

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorin sorin
    f buna opinia lui Burtea. Raportul TVR a cazut in cel mai ILEGAL mod cu putinta! A fpst ceva josnic! TVR e un post foarte bun!

Trimite un comentariu

sus