Skip to main content

Revista presei media - 17 mai

 

raluca-turcan24Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan anunţă, într-o postare pe blog, că va sesiza Curtea de Conturi şi DNA cu privire la situaţia din TVR, reiterând afirmaţia potrivit căreia în instituţie se atribuie contracte fără licitaţie, spărgandu-se în sume mai mici achiziţii de multe sute de mii de euro, notează Mediafax şi România liberă.

Publicitate

"Mircea Geoană, cel care invocă o aşa-numită politizare mascată a TVR cu ajutorul ONG-urilor, vădeşte o lectură cu totul ciudată a noului proiect de lege. Probabil că asta e mentalitatea lui; la urma-urmei, el a făcut deja paşi mari în anexarea TVR la PSD pe vremea când se străduia să devină preşedintele României. Pare că pentru PSD ar fi mai bine că legea să rămână neschimbată. Cine ştie, poate că speră într-o iluzorie revenire la putere şi vrea să menţină TVR drept o goarnă de partid, iar implicarea ONG-urilor le-ar spulberă planurile", scrie Turcan.

PDL vrea ca înlocuitorul lui Alexandru Sassu să fie ales odată cu adoptarea unei legi a „depolitizării” instituţiei, scrie Evenimentul zilei. „Există riscul să fie o depolitizare politică”, spun voci din societatea civilă. PDL repune pe tapet subiectul conducerii TVR, propunându-şi găsirea rapidă a unui înlocuitor pentru Alexandru Sassu. La o lună şi jumătate după demiterea acestuia de către parlament, Sassu este încă interimar.
Puterea reia ofensiva schimbării conducerii TVR

Revista Tataia, o publicaţie de "folclor românesc contemporan", a fost lansată joi, de Asociaţia Noi Facem Bine, fiind disponibilă în 200 de pagini, la preţul de 22 de lei, într-o apariţie trimestrială, scrie Mediafax. Tataia este editată de Asociaţia Noi Facem Bine, apare trimestrial într-un format grafic şi editorial creativ, pe 200 de pagini, într-un tiraj de 5.000 de exemplare pentru primul număr, la preţul de 22 de lei.
Tataia, revistă de "folclor românesc contemporan", a fost lansată

Chiar dacă în platou au bătut palma cu milionarii, în viaţa reală micii antreprenori au rămas cu buza umflată. De vină ar fi condiţiile impuse de „lei”. "Arena leilor”, aflată la un nou sezon pe TVR 2, face o echilibristică delicată între conceptul economic „business-angel” şi convenţiile unui scenariu regizat într-un studio, în care nu tot ce pare adevărat se întâmplă şi în realitate, scrie Evenimentul zilei. Au fost 69 de câştigători ai ediţiilor difuzate până acum, dar numai 5-6 dintre aceştia au ajuns să şi negocieze concret derularea unei afaceri.
În spatele „Arenei Leilor” stă leopardul

Google a recunoscut că vehiculele folosite pentru serviciul său de cartografiere a străzilor, Street View, folosit şi în România, au colectat din greşeală, timp de câţiva ani, date personale pe care oamenii le-au transmis prin intermediul reţelelor wireless nesecurizate, scrie Wall-Street, care citează Newsin.ro. Sistemul Street View a fost folosit în peste 30 de ţări, inclusiv în România.
Google a colectat din greşeală date personale prin Street View

Coca-Cola deţine prima poziţie în topul celor mai puternice branduri din România, potrivit rezultatelor Brand Community Power Model, studiul derulat de B&P Brandivia şi GfK România. A doua marcă din clasament este Milka, urmată de Jacobs Kronung, notează Wall-Street.ro şi Adevărul. Studiul realizat de B&P Brandivia şi de GfK România analizează felul în care utilizatorii produselor şi serviciilor sunt diferiţi sau se aseamănă unii cu ceilalţi, cum se construiesc comunităţile din jurul brandurilor şi care sunt factorii care le influenţează.

După o perioadă de precauţie la debutul crizei, băncile au reînceput să comunice şi să lanseze noi oferte. Wall-Street a stat de vorbă cu directorii de marketing a patru bănci de pe piaţa locală, despre importanţa social media, bugetul de comunicare şi promovarea creditelor.

“Fără a fi vorba de o schimbare de strategie, am pus mai mult accentul pe adaptabilitate, piaţa având un comportament special în această perioadă. Suntem, în continuare, flexibili, avem acţiuni de marketing focusate, chiar punctuale, de la caz la caz, prin care căutăm un return on investment imediat, dar şi favorabilitate pe termen lung” , a declarat Anca Rarău, Director Marketing şi Comunicare, Banca Transilvania.
Q&A: Ce spun directorii de marketing din bănci despre social media şi bugete

Industria presei scrise şi-a anulat cea mai mare conferinţa anuală, motivul fiind criza economică pe care o traversează, anunţă Daily Business, care citează paidcontent.org. Evenimentul World Newspaper Congress trebuia să aibă loc între 7 şi 10 iunie în Beirut, Liban, însă organizatorii nu au reuşit să îl finanţeze conform angajamentelor.
Ironia sorţii pentru ziarele tipărite: Criza se opune căutării de soluţii anti-criză. Conferinţa anuală a industriei a fost anulată

Premiul Media Person of the Year, acordat în cadrul festivalului Cannes Lions, îi revine în acest an lui Mark Zuckerberg (25), fondatorul şi CEO-ul Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, scrie Money.ro.
Fondatorul Facebook primeşte premiul “Media person of the year” la Cannes Lions

Piaţă americană de publicitate online a înregistrat un nivel record în primul trimestru al anului. Europa de Vest a fost detronată de Asia-Pacific la capitolul publicitate TV. Iar Metropotam Group îşi internalizeaza vânzările, întrerupând colaborarea cu F5 X-Media, scrie pe scurt HotNews.
Pe scurt: Nivel record pentru publicitatea online în SUA. Piaţă vest-europeană de publicitate TV, depăşită de Asia

Companiile de publicitate din Statele Unite au cheltuit mai mulţi bani în primul trimestru pe publicitatea display, iar reţeaua socială Facebook a fost principala destinaţie pentru acest tip de publicitate, potrivit Wall-Street, care citează comScore.
Facebook devine liderul în publicitatea de tip display

Foto: sibiustandard.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Am mai folosit odată poza respectivă, la începutul anului. Am precizat atunci sursa.

    Cu scuzele de rigoare, adaug şi acum sursa fotografiei.
  • Traian Deleanu Traian Deleanu
    Domnule Obae, de unde aveti fotografia cu Raluca Turcan? Ati putea sa dati macar sursa? Din cate stiu, e din arhiva ziarului nostru. In rest, toate cele bune.
  • nico nico
    si legea cand o schimbati? dar managementul actual si neprofesionist cand pleaca din TVR?
    dar oare mai doriti sa faceti ceva cu TVR ul,sau ne obligati sa renuntam la taxa tv?

Trimite un comentariu

sus