Skip to main content

Revista presei media - 7 mai

 

Publicitate

dinu-patriciu-35Extinderea Adevărul şi Click! în Republica Moldova a fost oprită pentru un timp, urmând să se concretizeze, cel mai probabil, în toamna acestui an, a declarat pentru Wall-Street Peter Imre, director general Adevărul Holding. Cât despre East European Media, platforma de expansiune a grupului media care va reuni toate investiţiile în presă ale lui Dinu Patriciu, proiectul este încă într-un stadiu incipient, din cauza schimbărilor seismice din ultima perioadă, a explicat Imre. Intenţia de extindere în Moldova a ziarelor adevărul şi Click a fost anunţată de Dinu Patriciu într-un interviu acordat în exclusivitate paginademedia.ro, AICI.
Adevărul Holding amână extinderea în Rep. Moldova pentru toamnă

Andreea Marin, Dan Negru şi Lucian Mândruţă, printre persoanele publice care au preluat rolul de profesori la facultăţile de presă bucureştene. Cele mai multe staruri TV-profesor s-au îndreptat către Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), iar cunoscute nume din TVR deţin monopolul la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), scrie Evenimentul zilei într-un material despre vedetele care schimbă, uneori, camerele de luat vederi cu catalogul.
Vedete la catedră

Chiar dacă primul trimestru a început "cu stângul" pentru publicitatea atrasă de cinematografe, jucătorii mizează în acest an pe creşteri de până la 100%, scrie Financiarul. „Audienţa cinematografelor a crescut în 2009 faţă de 2008 de la 3,8 milioane de spectatori la 5,2 milioane de spectatori. În 2010 este plauzibilă o creştere a numărului de spectatori de cel puţin 27% faţă de cifrele din 2009, odată cu deschiderea de noi multiplexuri, inclusiv cele din reţeaua Cinema City. În aceste condiţii, din ce în ce mai multe companii decid să aloce bugete de publicitate pentru campanii în cinematografe, mai ales că TV-ul a devenit un mediu fragmentat, în care este foarte greu să targetezi consumatorii”, spune Raluca Demetriade, Sales Manager New Age Media.
Publicitatea în cinematografe: 3-4 mil. €, dublu faţă de 2009

thegroup lansează Autentic Trade, o agenţie specializată în evenimente şi consultanţă pentru trade marketing, informează HotNew, Ziarul Financiar, Daily Business şi Wall-Street, care citează un comunicat al grupului. Agenţia va oferi servicii de dezvoltare a unor macro-evenimente specifice, precum: conferinţe de trade, congrese, road-show-uri, târguri şi expoziţii tematice, pentru industria FMCG, HORECA şi celei farmaceutice.

Conglomeratul media News Corporation intenţionează ca luna viitoare să facă public „un model inovativ de abonament”, în aceeaşi lună în care va începe să perceapă taxa pentru accesarea site-urilor Times şi Sunday Times, scrie Financiarul, care citează paidcontent.co.uk. „Sunt de părere că va revoluţiona consumul media şi va crea valoare adăugată atât conţinutului de ştiri cât şi de entertainment”, a afirmat Rupert Murdoch, proprietarul News Co, legat de perceperea unei taxe pentru accesul la ziarele online.
News Corp. se pregăteşte să taxeze cititorii

Cel mai mare grup media european, RTL Group, a anunţat creşterea veniturilor în T1 2010 cu 10,1%, până la 1,30 miliarde de euro faţă de 1,11 miliarde de euro cât înregistra în perioada similară a anului trecut, arată un comunicat al companiei transmis Financiarul.
RTL Group şi-a crescut profitul cu 126,4% în T1 2010

Toyota lansează o campanie paneuropeană în valoare de 20 de milioane de lire sterline axată pe ideea grijii şi pasiunii pe care propriii angajaţi o manifestă pentru autoturismele producătorului japonez, notează  Financiarul şi Daily Business, care citează Brandrepublic.com. Derulată sub sloganul „Toyota mea este şi Toyota voastra”, campania se centrează pe angajamentul de siguranţă al companiei adresat prin intermediul propriilor salariaţi.

Google intenţionează să lanseze o librărie online anul acesta, numită Google Editions, care nu va fi dedicată unui anumit dispozitiv specific, aşa cum este cazul Amazon, care comercializează volume digitale dedicate doar e-reader-ului Kindle, informează Mediafax şi Gândul, care citează BBC News Online.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus