Skip to main content

Revistele Chip, Level şi Foto Video sunt de vânzare. Motivele: personale

 

chip_aprilie_bigSperam ca fiul meu, specialist în calculatoare şi jurnalism, să preia în continuare afacerea”, spune Dan Bădescu, proprietarul revistelor Chip, Level, PC Practic şi Foto Video. Nu a fost însă aşa.

Publicitate

Compania 3 D Media, care editează revistele, este de vânzare. Dan Bădescu spune, pentru paginademedia.ro, că este dispus să renunţe la o parte din acţiuni sau chiar la toată afacerea pe care o deţine 100% din 1991.

Motivele sunt 100% personale, întăreşte Bădescu:

“Am doi copii. Fiul meu şi-a făcut o afacere şi va pleca din ţară. Fata mea este medic la Cluj şi se va stabili în străinătate în iulie. Voi pleca şi eu cu ei. Plus că ies la pensie acum, nu mai rezist la tăvăleli şi tracasări”.

Ce se va întâmpla cu afacerea? De ce renunţă la acţiuni?

“Pot liniştit să rămân, dar nu mă mai pot implica atât. Este nevoie de un partener strategic care să susţină proiectele pe care le avem în derulare.”

Adrian Dumitru este director general al companiei 3D Media. “Pe termen scurt”, spune el “merge bine aşa cum e, ne desfăşurăm activitatea fără nicio problemă”.

“Nu este o situaţie de criză. Dar posibilitatea de a monetiza produsele noastre ar fi mult mai mare dacă am avea un partener strategic sau dacă am fi parte a unui grup. Într-un fel, noi ne-am atins limitele”.

Anul trecut, spune Dumitru, compania a avut o pierdere de 200.000 de euro, la un nivel al încasărilor de 1,5 milioane de euro. Acelaşi nivel al încasărilor este estimat şi pentru acest an, un an tot pe pierderi. “Sperăm să nu fie mai mari de 50-60.000 de euro”.

Adrian Dumitru:

“Am diminuat pierderile în acest an şi ne-am adaptat astfel încât să nu mai depindem atât de mult de veniturile din publicitate. Procentul din vânzări este acum predominant, de 70-80%.”

Tirajul şi vânzările titlurilor (declaraţia editorilor)

Chip: 26-27.000 de exemplare tiraj, 16.000 vânzări
Level: 18.000 tiraj, 12.000 vânzări
PC Practic: 11.000 tiraj, 7.000 vânzări
Foto Video: 10.000 tiraj, 6.000 vânzări

În afara acestor titluri, 3D Media are în proiect un nou titlu - Games 4 Kids.

“Avem proiecte pe online şi pe print care merg, dar ne trebuie resurse, pe care în prezent nu le avem. Un partener strategic ar putea să le dezvolte”, explică Adrian Dumitru.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Seicaru Vasile Seicaru
    Eu, unul m-am saturat ca, de fiecare data cand intru pe site-ul CHIP, sa citesc stiri despre expozitia 3D. Efectiv ma enerveaza! Domnii de la Foto-Video chiar nu mai au si alte idei? Revista a crescut mult de cand a venit noul redactor sef, se vede ca stie ce vorbeste. Dar totusi, a repeta la nesfarsit atata publicitate despre amarata aia de expozitie mi se pare o stangacie. Expozitia nu e deosebita si ma mir ca Mihai Moiceanu a facut-o. Cred ca a fost pentru bani.
  • Teodor Teodor
    Aici se vorbea de revista si nu de mirificul peisaj al deltei, sau de fotografia 3D (fotografii absolut banale si mediocre btw - am fost la expozitie!) la care trebuie sa te uiti cu ochelari folositi din anii 60...come on, mai mulgeti mult subiectul ala?

    Cat despre produsul anului...tara arde si baba se piaptana! cui mai dati voi premii cand ultra pro si flamingo s-au dus? mentalitate din anii 90 cand oamenilor chiar le pasa de cati pini are procesoru'...lumea s-a schimbat, calculatorul este un produs de larg consum care nu mai incita pe nimeni...azi tinerii alearga dupa iphoane, touchscreenuri si ipaduri nu dupa specificatii seci.

    cat despre calitatea revistei...forumistii care au identificat cum se traduceau articole de pe wikipedia recent nu musca din povestiile de succes pe care le enumeri aici. Ce calitate domne, cand voi traduceti la greu din Chip Germania?

    Succesul reviste se datoreaza oamenilor amintiti mai sus, in nici un caz noii concuderi care a alergat vechii oameni prin tribunale si alte lucruri urate...rusine
  • SirBDD SirBDD
    [off-topic]Nadine: "SirBDD [...] Francisc Kurko nu mai activeaza pe acolo de vreo doi ani." Intr-adevar Feri nu mai e la Chip insa l-am mentionat pentru ca am ajuns pe aceasta pagina folosind statusul lui de Y! si mi-a ramas in minte :). PS: Nu exista optiunea de edit pentru postarile anterioare.[/off-topic]
  • Adrian Dumitru Adrian Dumitru
    Doamnelor, Domnisoarelor, Domnilor,
    Va multumesc pentru gandurile bune, insa pana una alta, va asteptam la expozitia de fotografie 3D de la Brasov sa admirati Muzeul Cotroceni intr-o perspectiva extraordinara (http://www.chip.ro/expozitie3d/despre ), va asteptam cu CHIP FotoVideo la workshopul de fotografie din Delta Dunarii, la Mila 23, la o panda de pasari in mirificul peisaj al deltei (http://fotoworld.chip.ro/index.php?pagina=workshop ), va astpetam in septembrie cu numarul CHIP 200, editie speciala (nu stiu cate reviste din ROmania se pot lauda cu 200 de editii), iar in Decembrie pe 10, va asteptam la CHIP Produsul Anului, eveniment in cadrul caruia cititorii (am zis cititorii, nu redactia, nu directorul) aleg cele mai bune produse ale anului.
    Toate cele bune celor care ne-au urat diverse, care au anuntat diverse informatii sigure 150%, samd, ne vedem la chioscuri pe data de 4 Iunie cu editiile de Iunie ale revistelor CHIP, LEVEL, PC Practic, FotoVideo.
    Va multumesc si Dvs, cum ziceam, insa nu in ultimul rand doresc sa multumesc celor aproape 1000 de abonati la revista CHIP, care au incredere in revista si care aprecieaza echipa redactionala. Imi puteti spune alta revista care are 1.000 de abonati? (in afara de NG).
  • Nadine Nadine
    SirBDD, daca ai fi cumparat intr-adevar revista, ai fi vazut ca Francisc Kurko nu mai activeaza pe acolo de vreo doi ani.
  • Jiji Jiji
    Marele fraier se pare ca este patronul societatii, care permite unui "director" sa se poarte asa. Sau mai bine zis: cine este cu adevarat "patron"?
  • SirBDD SirBDD
    Sunt un vechi membru al forumului chip si am multi prieteni in redactie. Este adevarat ca revista nu mai este ce a fost odata insa continui sa o cumpar luna de luna si voi continua sa o fac atata timp cat la acea redactie vor mai fi oameni ca Ionut balan, Francisc Kurko, Catalin Constantin, samd. M-am obisnuit cu parerile lor, cu sugestiile lor si cu gandurile lor. De mai bine de un an cumpar si Foto-Video. Daca faptul ca dau o parte mica din salariu ajuta acesti oameni sa 'creeze' in continuare cand ar putea sa castige mult mai multi bani in job-uri rutinare din companiile multinationale, atunci voi continua sa cumpar aceste reviste. Nu-l cunosc pe d-l Adrian Dumitru si nu ma intereseaza cine administreaza revista. E drept ca ar mai trebui putin muncit la ea. Mereu e loc de mai bine. Insa revista inseamna de fapt oamenii din spatele articolelor si voi continua sa ii citesc fie ca va fi pe suport hartie sau online.
    SirBDD
  • Mario Mario
    Chip a cazut mult de tot oameni buni. Pacat. restul de reviste se mentin destul de bine pe segmentul lor. Pacat ca nu se investeste in toate. Cel putin PC PRACTIC a crescut foarte foarte mult prin calitatea articolelor si vad ca nu se investeste in ea absolut nimic.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Vă rog să folosiţi un limbaj civilizat, fără afirmaţii calomnioase şi atacuri la persoană. Altfel, comentariile nu vor fi aprobate.
  • Zsolt BODOLA Zsolt BODOLA
    CHIP si LEVEL sunt doua branduri foarte bune, la care am muncit mult. Ar fi pacat sa dispara. Eu sunt convins ca ambele au o viata inca lunga.
    Iar voi ce aveti de platit polite, mai bine va scrieti numele.
    Oricum, orice investitor serios va analiza foarte amanuntit editura si va lua deciziile ce se cuvin.
  • Mihai C. Mihai C.
    Mi-a venit o idee trasnet. Ce-ar fi sa donati actiunile angajatilor, sa vedeti ca se poate sa mearga, si inca foarte bine. Conditia esentiala: fara voi la carma, ca nici Magellan n-a trecut oceanul cu Parkinson.
  • Criss Criss
    Acuma serios, mai cumpara cineva reviste? E cineva pasionat de calculatoare/gaming (evident cu access la o conexiune la Internet) care sa dea bani pe o revista pe hartie? Logica fiind care... am access la Internet dar dau banii pe o bucata de hartie ca sa ce!? Time's up, gata, ati avut 20 de ani de profit, gata, treceti pe online, tre sa sti sa te adaptezi odata cu piata. A aparut iPad, in 5 ani o sa moara complet orice forma de media non-digitala. In 10 ani max si ziarele o sa fie in format digital. Asta-i evolutia, keep up!
  • Horea Horea
    Am postat si eu un articol pe blog, poate va ajuta sa gasiti partenerul dorit :)

    http://www.hgp.ro/revistele-level-chip-foto-video-pc-practic-de-vanzare/

    Dragi editori paginademedia.ro, cred ca va convine sa vedeti si partea a II-a a povestii. Pana la urma, ca de fiecare data, pozitia oficiala e una, iar cea reala e alta. Pana la urma asa e in razboi :) generalul stie cum arata un transeu, dar nu aude suieratul gloantelor niciodata ;)
  • Claudel Claudel
    Domnule Adrian Dumitru...tu esti "pe langa" rau de tot, nu ai nicio tangenta cu managementul, comunicarea, viziunea sau orice alta calitate necesara unui leader!!!
    Probabil ca in oricare alta companie, daca ai fi angajat, nu ai rezista mai mult de 2 saptamani! Situatia firmei ti se datoreaza!
  • Deus Ex Deus Ex
    Haha lol, ce imi place ca mereu cand o "parte vatamata" incearca sa intre in discutii cu "pozitia oficiala" pasamite ca sa calmeze apele, de obicei reuseste sa le agite mai tare :)
    Platiti-va domnule oamenii de la Level, nu mai faceti voi profit 70% aici la economia de cumetrie, faceti si voi un 10% asa cum e normal in toate tarile civilizate.

Trimite un comentariu

sus