Skip to main content

Garda veche în conducerea TVR: Sorin Burtea, un oponent al schimbării şi Traian Bărbulescu, care îşi culege via cu angajaţii

 

traian-barbulescu-cancanSalariaţii TVR au optat pentru garda veche în consiliul de administraţie. Sorin Burtea şi Traian Bărbulescu îi vor reprezenta în conducere. Jurnaliştii tineri n-au avut nicio şansă în alegeri. Burtea a ieşit cu 512 voturi, iar Bărbulescu cu 412, anunţă TVR.

Publicitate

Cine sunt cei doi?

Burtea este un oponent declarat al schimbării în TVR, iar Traian Bărbulescu, directorul de la Craiova, este un personaj cu un stil de conducere de multe ori penalizat de presă.

sorin-burteaSorin Burtea a fost membru şi în consiliul de administraţie demis de Parlament. Este unul dintre criticii vehemenţi ai schimbării în TVR. Într-o emisiune pe care a moderat-o anul trecut, a desfiinţat pur şi simplu proiectul de lege propus de Raluca Turcan. Derapajul i-a adus o amendă de 2.500 de lei de la CNA.

În program, nu numai invitaţii lui Burtea au criticat dur proiectul de lege (mai puţin Liviu Mihaiu, singurul obiectiv din platou), ci însuşi Sorin Burtea şi-a exprimat pe faţă părerea: legea, spunea el “este făcută din bucăţi, din frânturi şi cu multe interese”. A fost o emisiune manipulatorie, după cum a declarat Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

Sorin Burtea este în prezent producătorul emisiunii ,,Interes General" de pe TVR1 şi producător şi moderator al emisiunii ,,Investiţi în România! Afaceri de Succes".

La cules de vie cu subordonaţii

Numele lui Traian Bărbulescu, şeful studioului de la Craiova, a apărut deseori în presă. De multe ori, în context negativ. Bărbulescu a fost acuzat în presă de un stil de conducere abuziv, în interes propriu.

Acum doi ani, Cancan a publicat fotografii în care Traian Bărbulescu îşi culegea via personală împreună cu angajaţii televiziunii. Atunci, strugurii directorului TVR au fost căraţi chiar cu o maşină din dotarea postului public al televiziunii (vezi foto).

În urmă cu patru ani, România liberă scria despre modul de conducere al viitorului reprezentant al salariaţilor în conducerea TVR. “Parcul auto al TV Craiova esre numai la dispoziţia “baronului” TVC”, nota România liberă. Ziarul trecea în revistă relaţiile de rudenie dintre angajaţii studioului teritorial din Craiova.

Alegerile din TVR au avut loc vineri. Au fost 23 de candidaţi, printre care Marian Voicu, Claudiu Lucaci, Monica Ghiurco, Cornel Mihalache şi Alexandru Mironov. Lista candidaţilor, AICI.

Foto 1: Cancan

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kolo kolo
    Nu stiu cum e legea si nu stiu cum o fi Barbulescu.

    Insa Burtea e sub absolut orice critica. Comunist in gandire, afisat, si cu putere de decizie.

    Mai rau nici ca se poate. Singurele chestii interesante la emisiunile lui Burtea sunt cele zise de Vasilescu sau Siminel. E absolut pe langa, populist, incult si cu vagi cunostinte despre partea economica a agriculturii.

    Pacat TVR. Las' ca vine ea o lege noua.
  • omar omar
    nu ca mi-ar fi simpatic Burtea, dar legea respectiva era o aberatie, vezi punctul de vedere al organizatiilor de media inclusiv al Federatiei Europene a Jurnalistilor. macar asa PDL va avea doar presedintele TVR la mana, nu si consiliul de administratie.

Trimite un comentariu

sus