Skip to main content

Scandalul Boureanu – Gabi Firea se lasă iar cu amendă. De data asta pentru B 1!

 

Televiziunile punctează încă odată noul rol pe care îl au în viaţa publică: mijloc de rezolvare a răfuielilor politice. Exemplul de mai jos dovedeşte până unde poate merge implicarea posturilor TV în scandalurile zilei. Şi arată cum moderatorii devin direct actori.

Publicitate

radu-moraru7Porcăiala dintre Gabriela Vrânceanu Firea şi Cristian Boureanu aduce o nouă amendă. De data asta nu pentru Antena 3, care a difuzat ruşinosul moment, ci pentru B1. Postul a încasat 15.000 de lei. Cum?

Cristian Boureanu a fost prezent în studioul de la Naşul, la ediţia din 1 iunie. Dar amenda a fost dată postului B1 nu numai pentru ce a zis Boureanu la Naşul, ci chiar (mai grav!) pentru afirmaţiile Naşului Radu Moraru (moderator al emisiunii).

Dejecţii care curg secundă de secundă la trustul Intact”, „Sleahta de la Intact Media Group” şi “din puţul gândirii proprii” (se referă la Gabi Firea) sunt doar câteva dintre aprecierile făcute de Radu Moraru, în timpul emisiunii. Iar deputatul Cristian Boureanu a spus “puteam să o întreb (pe Gabriela Firea), dacă a băut, dacă s-a drogat”.

Ameda a fost dată în urma unei reclamaţii venite din partea echipei Ştirea Zilei.

Iată un fragment din sesizarea semnată de Gabriela Vrânceanu Firea:

“[...] s-au folosit cuvinte jignitoare, injurioase, nu a fost luat în considerare punctul de vedere al Doamnei Gabriela Vrânceanu Firea care nici nu a fost invitată în emisiune (în platou sau la telefon), pentru a-şi exprima opinia, în legătură cu incidentul de la emisiunea Ştirea Zilei din seara precedentă.

În plus, nici nu i-a fost citit mesajul scurt scris trimis de aceasta moderatorului, Radu Moraru, pe telefonul personal. În concluzie, Domnul Moraru a dat dovadă de părtinire, lipsă de obiectivitate, refuzul de a asculta şi cealaltă parte implicată într-un incident, degenerarea limbajului folosit, lipsa de imparţialitate.”

La şedinţa CNA de astăzi, în apărarea postului B1 a venit directorul departamentului juridic Wilhelmina Gheorghiu, iar în susţinerea cauzei postului Antena 3 a fost prezent Radu Preda, consultant editorial Ştirea zilei.

Argumentele reprezentantului B1TV:

"Domnul Boureanu nu a fost singurul invitat. Invitaţia era făcută cu două zile înainte, potrivit listelor producătorilor emisiunii. Domnul Cristian Boureanu n-a fost invitat special pentru a vorbi despre acest subiect, doar ca era un subiect fierbinte şi trebuia discutat şi în emisiunea noastra.

Doamna Firea i-a trimis, pe finalul emisiunii, lui Radu Moraru un mesaj cu caracter personal. Ei au o relaţie de amiciţie. În mesaj n-a solicitat un drept la replică sau intervenţia în emisiune, motiv pentru care Radu Moraru nu a considerat că trebuie să-l citească în emisiune.

Nici până azi nu am primit o solicitare de drept la replică din partea postului Antena 3.

Cum şi-a susţinut cauza Radu Preda, reprezentantul Antena 3?

"Eu mă simt calomniat de afirmaţiile făcute de domnul Moraru. În cadrul acestei emisiuni s-au făcut afirmaţii că revista Felicia are contracte cu Nuclearelectrica, fapt care este o minciună sfruntată.

Sunt foarte curios dacă domnul Moraru poate proba aceste afrimaţii, noi i-am acţionat deja în judecată pe această temă.

Niciun membru al echipei Ştirea zilei nu a fost contactat sub nicio formă să-şi spună un punct de vedere în această emisiune."

Ce au spus membrii CNA? "Moderatorul trebuia să echilibreze situaţia"

Răsvan Popescu, preşedinte CNA, către reprezentantul B1 TV:

“Fiind vorba de un incident între două persoane era obligatoriu să invitaţi ambele persoane. Din moment ce în platou a fost doar una dinte persoanele implicate în conflict, moderatorul trebuia sa joace rolul avocatul diavolului, astfel încât să se mai echilibreze situaţia”.

Răsvan Popescu:

„Nu cred că derapajele din această emisiune sunt la fel de grave precum cele din emisiunea de la Antena3, motiv pentru care ar trebui să păstrăm proporţiile şi în cazul amenzii.

Narcisa Iorga, membru CNA, către Radu Preda:

„Observ că echipa dumneavoastră cunoaşte foarte bine legislatia audiovizuală când vine vorba de abaterile altor posturi şi în apărarea propriilor interese, dar nu pare să le cunoaşteţi la fel de bine când vine vorba de emisiunile dumneavoastră.”

“Judecăm diferit când este vorba de unii radiodifuzori.”

Christian Mititelu, membru CNA:

"Acest caz este la fel de grav ca cel din emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea şi noi trebuie să îl tratăm ca atare."

Cristina Trepcea, membru CNA:

"E foarte adevărat că nu e deloc înţelept să ne băgăm între x şi y, dar dacă acest razboi are loc la mine în sufragerie, cred că mă priveşte. Ceea ce a făcut Moraru a fost la fel de grav ca în emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea, iar eu propun aceeaşi măsură ca la Antena 3.

Citeşte şi:

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • IRINA IRINA
    NASHUL MERITA O AMENDA MAI MARE. DE 4 ZILE PRACTICA NUMAI INJURII LA ADRESA INTACT. DE PARCA L-AR BAGA CINEVA IN SEAMA...SE BAGA SINGUR IN SEAMA...SAU A OBSERVAT CA RATINGUL LUI NU CRESTE, DECAT DACA VORBESTE DESPRE ANTENE. ALTFEL, E PE LA UN RUSINOS 1 SI CEVA.
    PE CALOMNIILE LA ADRESA LUI FIREA A FACUT 3 PUNCTE DE AUDIENTA. PE RESTUL ALEGATIILOR SI CU CEILALTI INVITATI SE TARAIE LA PUTIN PESTE 1...ASA CA, ARE O EXPLICATIE : NUMAI VORBIND DESPRE FIREA SI ANTENE FACE AUDIENTA!
    CE A CAUTAT, AIA A GASIT!!
    MEMBRII CNA, MAI PUTIN NARCINA IORGA, L-AU AMENDAT PE BUNA DREPTATE...DEH, E GREU CU ANGAJATII PLATITI DE PARTIDE, DAR CARE, CHIPURILE, IMPART DREPTATEA, IN MOD IMPARTIAL....
  • paul S paul S
    Bou Boureanu (cum ar zice un balbait) este pentru talk-show-uri un fel de GhinIon Iliescu.
    Ploua cu amenzi peste tot pe unde e invitat.

    Dar, nu se poate face oare o compensare?
    Sau un fel de barter?
    Adica amenzile antibasescu de la A3 sa se anuleze cu amenzile prea-indragostitului Radu Moraru?
    Ca ar fi, practic, acelasi lucru si s-ar pastra un echilibru!

    CNA-ul trebuie sa ia, cu hotarare, toate masurile necesare pentru ca Nu Rea Bou (cum ar scrie arabii, de la dreapta la stanga) sa nu cumva sa fie invitat la Minimax sau la GSP TV pentru ca va fi macel in gradinite! Si pe terenurile de fotbal!
  • comenattorul comenattorul
    Nu e de mirare, la asemenea conducator asemenea slugi.
  • Vali Samoila Vali Samoila
    Domnii de la CNA care ne dau lectii au probleme cu limba romana. Formularile "ca cele" si "ca cel" sunt cacofonii.
  • comenattorul comenattorul
    Exact Petrisor, ai dreptate. Plus ca as vrea sa vad si eu chitantele pe care intra bani de la ambele televiziuni. Iata cum am pierdut si emisiunea de la b1Tv pentru ca nu ma uit niciodata la emisiunile lor. Postula acesta isi plateste angajatii din calupurile publicitare?
  • cbbs cbbs
    Nu te plictiseste niciodata media de la noi !
    Clar ..cei mai vii..nazdravani sunt cei de la Intact :))
    Nu trece zi sa nu auzi ceva din(de) grupul asta media
  • Petrisor Petrisor
    De ochii lumii. "hai sa-i amendam si p-ai nostri sa nu bata la ochi".
  • Radu Preda Radu Preda
    Faptul ca la Antena 3 a fost amendata pentru porcaiala dintre Firea si Boureanu, iar B1TV a fost amendata punct, tine de perceptia Dvs subiectiva, la care aveti dreptul.
    Dar va rog rectificati informatia potrivit careia "Ameda a fost dată în urma unei reclamaţii venite din partea echipei Sinteza Zilei".
    E vorba de aMenda si de echipa Stirea zilei.
    Multumiri anticipate

Trimite un comentariu

sus