Skip to main content

20 iulie: Fenomenul sinuciderilor gen Mădălina Manole - o exagerare a presei?

 

În primele şase luni ale acestui an, valoarea investiţiilor nete atrase de publicitatea la TV a crescut cu până la 1,5% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând astfel la nivelul de 96-100 de milioane de euro, potrivit lui Carmen Tănasie, CEO Omnicom Media Group România. Clasamentul investitorilor în publicitatea pe micile ecrane este dominat de Procter&Gamble, companie care şi-a sporit semnificativ investiţiile în prima jumătate de an, scrie Financiarul într-o analiză. Pe ansamblu, piaţa autohtonă a publicităţii s-a diminuat în primul semestru al anului în curs cu 5%-10% faţă de nivelul consemnat în perioada corespondentă a anului trecut, declară Carmen Tănasie, CEO Omnicom Media Group România. Bogdan Prăjişteanu, director general MEC România, declară că valoarea totală a pieţei media a fost în semestrul I 2010 de 175 de milioane de euro net. (Foto: adevarul.es)

Publicitatea la TV a crescut cu 1,5% în primul semestru din 2010

Cinci giurgiuveni au încercat să se sinucidă cu medicamente, otravă împotriva şoarecilor sau Furadan, în ultimele trei zile, a anunţat ieri, pentru o agenţie de ştiri, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, Rodica Cărăbaş, care a menţionat că toţi au ajuns la Bucureşti, la spitalul Floreasca.  Cotidianul Gândul a mers pe firul acestor informaţii şi a găsit la spitalul menţionat în ştire doar un singur pacient despre care medicii nu pot spune încă dacă a înghiţit Furadan deliberat sau s-ar fi intoxicat involuntar.

"Până în prezent, este foarte greu de spus cât a influenţat mediatizarea decesului Mădălinei Manole creşterea numărului de tentative de suicid. Am realizat un studiu în Iaşi pentru a vedea cum influenţează mass-media creşterea numărului de persoane care îşi iau viaţa şi am constatat că numărul sinuciderilor era mult mai mare în zonele unde lumea avea acces la informaţie, comparativ cu restul regiunilor", a declarat pentru Gândul dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi.
Sinuciderile gen Mădălina Manole, un nou fenomen în România. Unul de presă

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat (prin vocea lui Dumitru Dragomir) că a semnat un contract pe patru ani cu Bergenbier, notează HotNews şi DailyBusiness.ro. În aceste condiţii, prima divizie de fotbal a ţării se va numi "Liga 1 Bergenbier". "Sper să ieşim din criză cu această mişcare", a precizat şeful LPF. Bergenbier va înlocui (începând cu iulie 2010) vechiul sponsor, Gamebookers.

"Românii au talent", show-ul care va fi difuzat în curând pe Pro TV, a pregătit un premiu în valoare de 120.000 de euro pentru cel mai talentat dintre români, relatează Mediafax şi Evenimentul Zilei.

Compania ce deţine cotidianul Ziua de Cluj (editor - Clever Media SRL) a preluat "o parte importantă" din acţiunile companiei ce deţine postul local de televiziune NCN (NCN Studio TV S.A.) înfiinţându-se, astfel, un trust de presă cu trei entităţi media - ziarul, versiunea online a acestuia şi postul TV, după cum a spus, luni, pentru HotNews.ro directorul Ziua de Cluj, Rareş Bogdan. Directorul ziarului a precizat că este vorba despre "un demers iniţiat în decembrie anul trecut", în toamnă "fiind posibilă şi o achiziţie inversă".
Ziua de Cluj şi postul NCN formează un nou grup media pe piaţa clujeană

Un ziarist grec a fost asasinat, luni dimineaţă, în faţa locuinţei sale din cartierul Ilioupolis din sud-estul Atenei, au anunţat surse din cadrul poliţiei, precizând că autorii crimei au reuşit să fugă. Cel puţin trei atacatori au deschis focul, în jurul orei locale 5.20 (6.20, ora României), asupra ziaristului Socratis Guiolias, în vârstă de 35 de ani, care a decedat pe loc, informează Mediafax.
Ziarist grec, ucis cu focuri de armă în faţa locuinţei sale din Atena - VIDEO

Premierul Ungariei Viktor Orban este acuzat că încearcă să impună un control strict asupra mass-media, două iniţiative ale acestuia în acest sens - criticate dur de opoziţie şi de organizaţiile de presă internaţionale - având şanse mari să fie adoptate de Parlament, scrie Mediafax, care citează Washington Post.
Washington Post: Viktor Orban încearcă să impună un control strict asupra presei din Ungaria

ZenithOptimedia şi-a îmbunătăţit prognoza privind creşterea cheltuielilor globale de publicitate de la 2,2% la 3,5% anul acesta, notează HotNews şi DailyBusiness.ro, care citează Campaign. Aceasta este cea de-a treia estimare pozitivă a agenţiei. Potrivit ZenithOptimedia, în Europa Occidentală cheltuielile de publicitate ar urma să crească în 2010 cu 2,2%, creştere de peste cinci ori mai mare decât cea estimată anterior de agenţie. Piaţa vest-europeană ar urma să crească cu 2,6% în 2011 şi 3,4% în 2012, estimează ZenithOptimedia.

Steve Jobs, preşedintele şi directorul executiv al companiei americane Apple, este cel mai influent om din media din Marea Britanie, urcând trei locuri în topul MediaGuardian 100 întocmit anual de The Guardian, scrie HotNews.ro. Preşedintele Apple i-a devansat pe cofondatorii Google, Sergey Brin şi Larry Page, care anul trecut au fost consideraţi cei mai influenţi oameni din media britanică. Locul 3 este ocupat anul acesta de directorul general al BBC, Mark Thompson, care anul trecut se află pe locul 2, care este urmat în top de mogulul media Rupert Murdoch, preşedintele şi directorul executiv al News Corporation.
Top MediaGuardian 100: Şefii Apple, Google şi BBC, cei mai influenţi oameni din media britanică

Vizitele pe site-ul The Times au scăzut cu două treimi (66%) de când News International, grupul din care face parte, a decis introducerea sistemului de plată pentru accesarea conţinutului, scrie DailyBusiness, care citează presa internaţională. Scăderea este însă mai mică decât estimările, care indicau o diminuare a traficului de 90%.
Traficul The Times a scăzut cu 66% după introducerea sistemului de plată

Festivalul Cannes Lion din 2012 şi-a schimbat perioada de desfăşurare. Dacă până acum festivalul era programat în cea de-a treia săptămână din luna iunie, ediţia din 2012 va avea loc în prima săptămână a aceleiaşi luni din cauza unor renovări, scrie IAA în revista presei internaţionale.
Revista presei internaţionale

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus