Skip to main content

8 iulie: Dan Diaconescu, liderul unei grupări de crimă organizată, spune Tribunalul Bucureşti

 

Tribunalul Bucureşti susţine că Dan Diaconescu, patronul OTV trebuia inculpat pentru o faptă mult mai gravă decât şantajul, iar procurorul DNA care a instrumentat dosarul ar fi trebuit să pună în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de constituire a unui grup de criminalitate organizată, scrie România liberă pe prima pagină. Potrivit Tribunalului Bucureşti, "ne regăsim în faţa unui grup infracţional organizat, cu o structură bine stabilită, cu roluri foarte clare, atribuţii de conducere având inculpatul Dan Diaconescu, liderul grupării infracţionale şi cu putere de comandă şi control asupra membrilor executanţi". Dan Diaconescu a fost eliberat din arestul DNA, unde era arestat preventiv, pentru că nu este recidivist şi pentru că are un copil în întreţinere. Despre subiect au mai scris Mediafax, Gândul, Libertatea şi Click. (Foto: Octav Ganea, Mediafax Foto).

Publicitate

TVR a confirmat că în această seară are programat un interviu cu preşedintele Traian Băsescu, interviu despre care au circulat informaţii de la începutul săptămânii fără ca data să fie stabilită exact, notează HotNews şi România liberă. Este primul interviu acordat de preşedinte Televiziunii publice după ce, la sfârşitul anului trecut, declarase într-o emisiune "Naşul" (B1 TV) că nu va mai călca la TVR atât timp cât instituţia este condusă de Alexandru Sassu. Interviul este programat la o săptămână după ce noul preşedinte-director general al SRTv Alexandru Lăzescu - propus de Preşedinţie în Consiliul de Administraţie al televiziunii - şi-a preluat atribuţiile, iar la conducerea ştirilor TVR a revenit Rodica Culcer.

Realitatea Media dă în judecată ANAF. "Decizia vine ca umare a gravelor abuzuri, ce au generat importante prejudicii materiale şi de imagine, declanşate printr-un control fiscal tendenţios", scrie Money.ro, care citează un comunicat al companiei. “Realitatea Media deschide acţiuni atât în penal, cât şi în civil împotriva inspectorilor fiscali şi a conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, responsabili de punerea în practică a unui control fiscal tendenţios, care durează de peste 6 luni, exact din momentul realegerii preşedintelui Traian Băsescu. Decizia vine ca umare a gravelor abuzuri exercitate în timpul controlului, care au provocat companiei importante prejudicii materiale şi de imagine”, se arată în comunicat.
Realitatea Media dă în judecată ANAF

"Este o vulnerabilitate. Pot da diverse exemple”, a declarat Traian Băsescu la Radio România când a fost întrebat dacă îşi menţine poziţia cu privire la introducerea campaniilor de presă printre vulnerabilităţile Strategiei Naţionale de Apărare. “Nu pun presa în cauză ca vulnerabilitate, ci campaniile incorecte. Spre exemplu campania din campania electorală că familia ar fi implicată în trafic de armament pentru grupări teroriste", a mai spus Traian Băsescu la postul public de radio. Întrebat dacă justifică această campanie includerea campaniilor de presă între vulnerabilităţile din Strategia Naţională de Apărare, şeful statului a afirmat: "Sigur că da".
Băsescu despre introducerea campaniilor de presă ca vulnerabilitate: Voi menţine punctul de vedere

Ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00 a.m. s-a încheiat proiectul Biz48h, experiment de realizare a unei reviste bilunare în 2 zile. Aşa cum sugerează numele, s-a redactat, intervievat, fotografiat, editat, tehnoredactat, pregătit şi trimis în tipar prima tranşă a tirajului numărului 200 al revistei Biz în doar 2 zile, scrie IAA.ro. Revista a fost realizată 100% în redacţia ad-hoc de pe holul Băneasa Shopping City, iar în redactarea conţinutului au participat, alături de jurnaliştii Biz, specialişti din industria de comunicare şi oameni de business. Proiectul s-a desfăşurat luni, 5 iulie şi marti, 6 iulie şi face parte din campania SusţinePrintul!, demarată de revista Biz în urmă cu o lună.
Biz a realizat o revistă bilunară în două zile

Economia nu poate funcţiona într-o ţară în care oamenii se limitează la a scoate bani din portofel doar pentru strictul necesar, spune Fulvio Guarneri, italianul responsabil de marketingul gigantului FMCG Unilever în România şi în regiune, într-un interviu acordat DailyBusiness.ro. Întrebat ce se întâmplă cu piaţa bunurilor de larg consum din România, Guarneri a declarat: “Nu este deloc într-un trend bun. Este una dintre cele mai dificile perioade pe care am cunoscut-o în România în ultimii 3-4 ani. Fundamentele pieţei sunt în continuare bune, dar sunt mulţi factori simultani care vor afecta puternic consumul: criza, deciziile guvernului, creşterea taxei unice, rata de şomaj care este în creştere. În plus, câteodată nu atârnă atât de greu impactul real al măsurilor aplicate, cât factorul emoţional.”
Şeful pe marketing al Unilever în România: Ca economia să meargă, e necesar ca oamenii să consume mai mult decât strictul necesar

Cel de-al cincilea sezon al emisiunii prezentate de Dan Capatos la Antena 1 a intrat în vacanţă din postura de lider de audienţă, scrie Adevărul. Scandalurile cu Bianca lui Bote, Adelina Vârciu, Oana Zăvoranu şi Simona Sensual sunt câteva dintre subiectele care au asigurat show-ului un rating dorit de prezentator. Ultima ediţie a emisiunii (de fapt, retrospectiva unui sezon prolific în scandaluri şi despărţiri) a fost lider de audienţă, la nivel urban, fiind urmărită de 164.000 de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 54 de ani. „Nu există personaj sau subiect ideal. Trebuie ca invitatul să se potrivească cu subiectul şi cu momentul. Totul e legat de subiectul zilei. [...] Este, poate, cea mai controversată emisiune TV, însă este singura emisiune-tabloid care n-a avut nicio amendă de la CNA în toate cele cinci sezoane", a declarat Capatos.
„Un show păcătos“ cu final pe val

Prima ediţie tipărită a unui blog din România, dailycotcodac.ro, s-a lansat ieri sub forma unui ziar satiric de opt pagini, distribuit gratuit în Bucureşti chiar de membrii "redacţiei", scrie Jurnalul Naţional. Primul număr are un tiraj de 10.000 de exemplare şi, după cum declară blogger-ul-şef Julius Constantinescu, "scopul acestei ediţii print este acela de a lua oamenii de pe stradă, din parcuri şi din alte asemenea locuri în care riscă să-şi ruineze sănătatea şi de a-i aduce în faţa calculatorului, urmând să ne mulţumească ei mai târziu pentru viaţa socială activă şi trupul de Adonis dobândit".
Blog pe print

Rata medie de deschidere a newsletterelor a fost in 2009 de 24,8%, mai mare cu patru puncte procentuale decat in 2008, notează Wall-Street.ro, Money.ro şi IAA.ro, care citează studiul Inside 2010, realizat de White Image. Pe parcursul aceluiasi an, indicatorul clickthrough (procentul de persoane care au accesat linkurile din interiorul newsletterului, calculat din intreaga baza de date catre care a fost trimis), a crescut la 9,8% (fata de 8,1% in 2008), iar clickthrough by opened rate (procentul de persoane care au accesat linkurile din interiorul newsletterului, calculat din totalul celor care l-au deschis), a fost de 39,7% (in crestere fata de 39%, în anul anterior).

Compania de consultanţă şi design de brand BrandTailors a înregistrat afaceri de circa 515.000 euro în 2009, în scădere cu 15% faţă de anul anterior. Calculată în lei, scăderea este de circa 3%, notează Wall-Street.ro, DailyBusiness.ro şi IAA.ro. La începutul lui 2009, BrandTailors a crescut salariile tuturor angajaţilor, după care a investit aproximativ 120.000 euro în lansarea diviziei de branding digital - Community BrandTailors. Astfel, la sfârşitul anului trecut, bugetul de salarii a înregistrat o creştere de 38% faţă de nivelul din 2008. “În ciuda premiselor economice nefavorabile, am decis cresterea bugetului salarial din dorinţa de a motiva în continuare echipa pe care o conduc astfel încât să functioneze la un grad de capacitate peste cel înregistrat în anii trecuţi”, a declarat Beatrice Danis, managing partner BrandTailors.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Astia de la Realitatea sunt complet idioti!
    Poate le da Vantu cate un sut in cur!

    Pai acum ceva timp, nu patronu' se lasase pe spate, pe scaun si cu aer superior, de semizeu invincibil, a decretat: "intariti-va statul, domnilor!"
    Avea ceva majestuos Vantu atunci, parca era Antonescu cand a zis "Romani, va ordon: treceti Prutul!"...
    Si, iata, dupa 60 de ani, alt moment istoric, Vantu spunand: "intariti-va statul, domnilor".
    Acum, tiriplicii lui de angajati indraznesc sa carteasca, sa se opuna chiar directivei data de maretul stapan.
    Biet Vant, te saboteaza angajatii.
    Uite, nu sunt de acord cu intarirea statului.
    Da-i afara!

Trimite un comentariu

sus