Skip to main content

Antena 3, somată pentru că a pus huiduieli peste Băsescu într-un spot

 

Antena 3 a primit o somaţie publică pentru difuzarea unui montaj video care prezenta mai multe imagini cu preşedintele Traian Băsescu, însoţite de un fundal sonor cu huiduieli. Spotul a fost difuzat vineri, la ora 17.00. CNA a sancţionat postul de ştiri al trustului Intact pentru încălcarea dreptului la propria imagine şi pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale.

Publicitate

Forul CNA a luat în discuţie spotul difuzat pe 2 iulie, în urma unei sesizări primite din partea Administraţei Prezidenţiale. În continuare câteva fragmente din reclamaţia semnată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedintelului României.

Administraţia Prezidenţială consideră că respectivul montaj nu este specific unei informări corecte a opiniei publice, fiind vorba, de fapt, de o încercare de falsificare a realităţii în scopul manipulării opiniei publice"

"De asemenea, pe tema vizitei şefului statului în zonele afectate de inundaţii, respectivul post de televiziune a afişat vineri, 2 iulie, titluri cu un evident conţinut tendenţios, precum «Marinarul a ieşit la inundaţii» sau «Băsescu la apă după 7 zile»", se spune în aceeaşi sesizare a Preşedinţiei.

Cum s-a apărat Antena3 în faţa CNA?

Albert Pânzaru, reprezentant al trustului Intact:

„Dacă desprindem acest material din programele Antenei 3 şi îl arătăm ca atare, se poate pune problema unor eventuale erori”.

Reprezentantul Antena3 a mai spus că respectivul montaj a fost difuzat doar de două ori.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus