Skip to main content

Dan Diaconescu, acuzat din nou de şantaj. Alături de el e învinuit şi fostul director al publicaţiei "Atac la persoană", Mihai Ghezea

 

Fostul director al publicaţiei Atac la persoană, Mihai Ghezea, este pus sub învinuire în dosarul OTV, iar patronul postului, Dan Diaconescu, este acuzat de o nouă infracţiune de şantaj, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Publicitate

Procurorii anticorupţie l-au audiat, astăzi, pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat pe Dan Diaconescu tot pentru şantaj. În dosarul întocmit în urma denunţului lui Ţârdea era vizat şi Mihai Ghezea, directorul general de atunci al publicaţiei Atac la persoană.

În 2007, DNA şi-a declinat competenţa către Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, unde cazul a fost închis.

Recent, procurorul Gheorghe Bocşan de la DNA a solicitat Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti dosarul din 2005 în vederea reanalizării lui, iar în urma procedurilor interne cazul a parvenit Secţiei I a Direcţiei, condusă de Lucian Papici. Astfel, Dan Diaconescu a fost pus sub acuzare pentru o altă faptă de şantaj, fiind învinuit şi Mihai Ghezea.

Tot astăzi, anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează o percheziţie la sediul OTV. Măsura a fost dispusă în dosarul privind acuzaţiile de şantaj la adresa patronului OTV şi la adresa realizatorului Doru Pârv.

Ghezea şi-a întrerupt cooperarea cu Atac la persoană în octombrie 2009, când şi-a cesionat şi acţiunile deţinute la compania care edita publicaţia.

Foto: Octav Ganea, Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dani mura dani mura
    Cu ocazia mortii madalinei am descoperit 2 lucruri despre otv:
    1. celebra televiziune a poporului nu a acordat deloc spatiu despre madalina, fiind prea preocupata de a face reclama patronului si problemelor acestuia cu dna si de a aduce siruri lungi de oameni nevoiasi care vor sa se inscrie in partid..e grotesc.

    2. Este un reporter otv...care pur si simplu l-a hartuit pe sotul madalinei dupa ce a iesit de la parchet. cred ca ar trebui sa publici filmuletul...parca e pe videonews..si sa zici cateva lucruri despre asta apropo de deontologie..

    la inceput l-am admirat pe dan diaconescu ca stie sa faca bani...dar dupa faptele de mai sus imi dau seama ca asta nu e televiziune.
  • Alin Alin
    Face parte dintr-un scenariu bine pus la punct pentru intimidarea presei. Se aude zvonul ca ANAF/ul urmeaza sa calce pe la INTACT. Am scris si eu despre asta.
  • Petrişor Petrişor
    Mă, n-am nimic cu OTV, Dan Diaconescu şi gaşca lui, dar tot ce se învîrte acolo miroase a penal.

Trimite un comentariu

sus