Skip to main content

EVZ scade salariile cu până la 15%

 

Veniturile ziariştilor de la Evenimentul zilei şi Capital vor scădea cu o valoare cuprinsă între 8 şi 15%. Măsura a fost anunţată azi într-o şedinţă de peste două ore de către directorul general Claudiu Şerban.

Reducerea vine ca o consecinţă a noilor norme privind drepturile de autor. Totodată, Editura Evenimentul zilei şi Capital va trece toate veniturile angajaţilor pe cartea de muncă.

Procentul de scădere va fi aplicat în funcţie de nivelul salariilor. Cei cu salarii mai mici vor avea un minur de 8 – 10%, urmând ca salariile mari să fie reduse cu 15%. Conducerea companiei nu a precizat care este nivelul de la care salariul este considerat “mare”.

Decizia se aplică de la 1 iulie, astfel că salariile care urmează să intre în câteva zile vor fi cele ajustate conform deciziei managementului.

Alte decizii luate de publisheri după noile norme ale drepturilor de autor:

  • Ringier a decis să treacă toate veniturile pe cartea de muncă şi să suporte costurile. Vor fi făcute ajustări doar în cazul salariilor mari.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Petrisor, esti tendentios.
    De-a dreptul tendentios!
    Esti omul mogulilor!

    De ce scrii ca scad salariile, in loc sa scrii ca cresc incasarile la buget?

    Esti tonomatul mogulilor!

    Apropo, a zis ala ca n-are sa ne dea acum 250 de plasme, dar se zbate sa faca rost de 150 de plasme.(Stii tu despre ce e vorba).

Trimite un comentariu

sus