Skip to main content

Lăzescu pentru HotNews: Percepţia publicului despre TVR este mai proastă decât realitatea

 

Publicitate

Percepţia publicului despre Televiziunea publică este "mai proastă, după părerea mea, decât realitatea. Numai că percepţia contează şi nu va fi simplu să ieşim din acest blocaj" spune Alexandru Lăzescu, noul preşedinte-director general al TVR, într-un interviu pentru HotNews.ro.

Lăzescu spune că nu numai la TVR există constrângeri, "ci şi în televiziunile comerciale private, dacă ne uităm bine la peisaj".

Alexandru Lăzescu pentru HotNews:

  • Instituţiile publice sunt în general supradimensionate. Nu pot să nu recunosc că dacă ne uităm la numărul de ore de program o televiziune publică, nu numai la noi, are semnificativ mai mulţi oameni decât o structură privată.
  • În afară de ideea de a face o evaluare, e ideea de a face o strategie de programe de cursă lungă. Pe cât posibil televiziunea trebuie să aibă emisiuni care să-i dea identitate. Marea problemă e că aici s-au făcut emisiuni după realizator.
  • Probabil vom renunţa la Cerbul de Aur, asta înseamnă o economie poate de până la un milion şi jumătate. Într-o discuţie informală pe care am avut-o astăzi am convenit că e greu să mergem pe formula organizării festivalului.
  • Despre intenţia de a o reinstala pe Rodica Culcer la şefia emisiunilor informative: "Nu văd de ce să treacă atât timp (una sau mai multe săptămâni - n.r.) e o situaţie care se poate corecta în 2-3 zile".
  • Despre taxa radio-TV: E mică, a rămas la fel de cinci-şase ani. Aş păstra în calcul ideea (de a acţiona în privinţa taxei - n.r.), dar nu acum, din două motive: e un moment foarte prost din punct de vedere psihologic; apoi, mi se pare firesc să iei tu mai întâi câteva măsuri, să mai restrângi, să mai tăi, să faci un prim demers, iar ulterior să ai în vedere şi taxa.
  • Nu am firme care să fi făcut vreodată afaceri cu televiziunea şi nici care să intre în competiţie cu ea.

Foto: Bogdan Stamatin, Mediafax Foto

Citeşte tot interviul pe HotNews.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nsl Nsl
    Sunt de acord că TVR are nevoie de investiţii majore in domeniul grafici dar şi a studiourilor de ştiri şi nu,numai. Oricum TVR e o televiziune ce merită tot respectul mai ales că are o vârstă considerabilă.
  • Lucian Lucian
    @andy: Da e nevoie urgenta de un nou logo (Trandafirul Portocaliu) =)) iar vocea de promo sa fie Andreea Pora.
  • licitatii online licitatii online
    TVR dupa parerea mea este cel mai reusit post de televiziune...adoram emisiunea "telencicopedia"
  • andy andy
    si neaparat o noua grafica asta e una dintre principale obiective ca sa poata reda o noua imagine,incepand de la logoul televiziuni pana la vocea de promo
  • unuzero unuzero
    Ce bine ca domnul Lazescu este la TVR! In sfarsit, omul care l-a ridicat (si il va ridica cu siguranta in continuare) in slavi pe Basescu a ajuns unde trebuie. Se pare ca Basescu si compania lui se vor muta de la OTV la TVR. Ce mult ma bucur! Sa vedem cine rasare in curtea televiziunii de acum incolo ( toti vor fi impartiali, bineinteles...nimeni aservit puterii de acum !!! )
  • andy andy
    evident ca tvr trebuie sa fie o optiune viabila pentru telespectatorii romani,ar trebui sa se faca investitii cu luciditate si discernamant dar sa fie si de calitate,ma refer si la seriale propri dar si la emisiuni unde stau destul de prost.emisiunea aceia matinala este un dezastru,cat despre cerbul de aur...el ar trebui organizat,e ceva frumos si special macar atat sa mai vedem pe la tv de calitate
  • vetanase vetanase
    Si eu consider ca , de multe ori, perceptia negativa despre TVR este exagerata...emisiuni ca Teleenciclopedia,
    Profesionistii, Garantat 10%, seriale bune
    ( ex Dr.House , Neveste disperate etc) sau emisiuni sportive nu sunt de neglijat.
    Jurnalele de stiri au crescut mult dpdv al calitatii si prezentarii informatiei...
    Sunt cnvins ca sunt insa multe probleme interne ( organigrama stufoasa, pile , relatii, afaceri mai mult sau mai putin dubioase ) la care se adauga presiunile externe ....din pacate acestea cantaresc prea mult...

Trimite un comentariu

sus