Skip to main content

Naşul Radu Moraru reclamă, Antena 3 ia somaţie. Ciutacu reclamă, B1 promite drept la replică

 

Reclamaţia făcută de Naşul, pe 25 iunie, la adresa emisiunilor Ştirea zilei, În gura presei şi Revista presei s-a lăsat azi cu o somaţie publică pentru postul de ştiri al trustului Intact. Exact cu o zi înainte de reclamaţia trimisă de Moraru, săptămâna trecută, CNA-ul primea o altă sesizare, semnată de Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii Vorbe Grele de la Antena 2, care îl încrimina pe “Naşul” de la B1 TV. Postul lui Bobby Păunescu a scăpat atunci doar cu promisiunea că îi va acorda drept la replică lui Ciutacu.

Publicitate

“Vă asigur că nu sunt de acord cu modul acesta de a purta războaie între jurnalişti prin intermediul posturilor de televiziune pe care le reprezentăm, dar vă adresez rugămintea de a reflecta şi la situaţia în care eu şi postul B1TV suntem ţinte ale atacurilor jurnaliştilor trustului Intact în ultimii trei ani, fără a sesiza vreodată instituţia CNA în apărarea noastră”, spunea Radu Moraru în sesizarea trimisă la CNA.

Consiliul a decis, în şedinţa de astăzi, sancţionarea postului pentru încălcarea dreptului la propria imagine şi pentru limbajul injurios folosit la adresa lui Radu Moraru în emisiunile În gura presei şi Revista presei.

Care au fost derapajele din emisiunile de la Antena 3?

În ediţia din 24 iunie a emisiunii În gura presei, realizatorul Mircea Badea a făcut următoarele aprecieri la adresa lui Radu Moraru: “cretinul ăla de Naşul”, “era de mare căcat

Iar Anca Florea, în ediţia din 25 iunie a emisiunii Revista presei a făcut următoarele afirmaţii la adresa realizatorului de la B1TV: “când te uiţi seara la Radu Moraru îţi vine să spui să moară toată lumea să scape de mine”, „unul care se crede jurnalist şi latră”, “cam cât de prost îl crede dl Radu Moraru pe dl popor român”.  În prezent, Anca Florea nu mai prezintă emisiunea Revista presei la Antena3. (citeşte despre acest subiect aici)

Atilla Szasz, membru CNA:

"Aici e vorba de o luptă între cei doi. Partea perversă este că se folosesc de poziţia lor, iar publicul este pus să asiste la această dispută. Eu în continuare aş merge pe dreptul la replică până când se plictisesc ei."

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

"Aici suntem în situaţia unui conflict între alţi realizatori (v. Firea –Moraru), care se reclamă reciproc (Ciutacu vs. Moraru), pe unul din cazuri am mers pe drept la replică, e normal ca şi in cazul de faţă să dăm drept la replică sau somaţie, aşa cum a propus domnul Szasz."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Una e să ai un conflict de idei, de argumente, cu oricine, şi alta e să-i aduci doar jigniri pentru că nu-ţi convine ţie ce fel de emisiuni face şi să-l faci "cretin", „bravul barbat cu barbă”, mi se pare un pic deplasat."

Gelu Trandafir a propus o amendă în valoare de 15.000 de lei, luând în considerare cele 10 sancţiuni anterioare, date pe aceleaşi încălcări.

Radu Moraru a cerut ajutorul unei instituţii în care nici el nu are încredere

Cu doar două zile înainte (23 iunie) de a cere CNA-ului să-i facă dreptate în războiul cu Antenele, Radu Moraru decredibiliza instituţia care reglementează audiovizualul românesc, astfel:

CNA-ul pare aşa o instituţie solidă, dar nu este deloc. Astăzi de exemplu (23 iunie n.r), pe un alt post de televiziune, Realitatea TV, Corneliu Vadim Tudor, fără să-şi dea seama, încuraja oamenii la tăiat vene, sinucidere. Moderatorul nu reacţionează în niciun fel. Alţi reporteri pe stradă: credeţi că se vor sinucide mulţi oameni din cauza faptului că nu a de mâncare, s-a întâmplat ceva? Repet, CNA-ului din punctul meu de vedere este o instituţie depăşită de războiul acesta al informaţiilor mincinoase, acestui asediu permanent. “

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dorulet dorulet
    Aceste posturi de tv ANTENA1...3 si cate or mai fi,REALITATEA nu merita niciun comentariu. Sunt de speta prea joasa ca sa le poti comenta
  • ana ana
    o intrebare;acest NASU este analist politic,ziarist,moderator de emisiune,redactor,parerea mea,ca nu este nimic,pentruca este partinitor,arata si critica parlamentari si partide,numai de la PD-L nu,nu vede averile imense ale portocaliilor de la putere,masurile presedentiei sangeroase,ucigatoare care distruge viata si chiar societatea,este un pupincurist iremediabil.
  • Petrişor Petrişor
    Păi are dreptate Mircea badea cînd a spus de Nasul că e cum e. Singura responsabilitatea acestui individ este să ia notiţe şi să reclame Antena 3 la CNA, el doar are sarcină de partid.

Trimite un comentariu

sus