Skip to main content

16 august: Realitatea TV îl dă în judecată pe Traian Băsescu

 

Realitatea TV, televiziune controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, îl dă în judecată pe Traian Băsescu, acuzându-l de expresii injurioase la adresa jurnaliştilor postului de ştiri,a anunţat vineri Realitatea.net. Decizia Realitatea TV vine după ce preşedintele statului declara într-un interviu că jurnaliştii televiziunii "sunt preş" şi "cheamă plătitorii în emisiuni", defavorizându-i pe cei care "nu le dau publicitate". "Marii şi exigenţii jurnalişti sunt preş când îşi cheamă plătitorii în emisiuni, iar pe cei care nu le dau publicitate îi denigrează de dimineaţa până seara", a declarat pentru hotnews.ro preşedintele Traian Băsescu.

Realitatea TV îl dă în judecată pe Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că Sorin Ovidiu Vântu investeşte în presa din Republica Moldova pentru a institui un sistem de şantaj, menţionând că speră ca politicienii moldoveni să nu procedeze ca cei români, "adică să plătească pentru a nu fi atacaţi". "Din păcate, sunt unii care investesc onest, aşa cum o fac şi în România, sau cum este Vântu, care vrea să instituie un sistem de şantaj, e vorba de Nuş, un sistem de şantaj şi în Republica Moldova. Atacuri ca să-şi obţină publicitate", a declarat Traian Băsescu într-un interviu acordat HotNews împreună cu omologul moldovean, Mihai Ghimpu.
Băsescu: Vântu vrea să instituie un sistem de şantaj în Republica Moldova

Industria de publicitate online din Europa a trecut cu bine primul semestru al acestui an, fiecare piaţă revenind la o creştere de două cifre. Ce se va întâmplă până la finalul anului va depinde de climatul economic global, însă online-ul, care şi-a demonstrat până acum rezistenţa, ar trebui să depăşească un eventual nou val de încetinire economică. "Sper însă că nu vom ajunge acolo”, a declarat pentru Wall-Street Alain Heureux, preşedintelele Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe.
Preşedintele IAB Europe: Publicitatea online poate trece cu bine chiar şi un al doilea val de criză

Este criza imbatabilă sau patronii de presă nu aplică reducerile de personal unde trebuie? Ce măsuri au fost bune? Greşite? Analiştii şi jucătorii din media românească au oferit pentru Money.ro câteva explicaţii. Dacă cineva i-ar fi spus unui publisher, în vara anului 2008, că în termen de 24 de luni îşi va pierde 80% din veniturile încasate din publicitate, i-ar fi râs în nas, a declarat Marius Hagger, director general la Ringier România. El consideră că piaţa de media din România a fost construită pe „nisipuri mişcătoare” şi că era încărcată cu prea multe produse, pe fondul avansului economic. Printre cei care au răspuns la întrebările Money.ro se numără Cosmina Noaghea (director general la grupul Mediafax), Iulian Comănescu (managing partner la compania de consultanţă media Comanescu) şi Sorin Freciu (preşedintele Consiliului de Administraţie Realitatea Media).
Criza în presă. Ce gafe au făcut directorii de trusturi şi cine a performat

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, vineri, într-un interviu pentru HotNews, modul în care publicaţia "Le Figaro" şi două tabloide britanice scriu despre cetăţenii moldoveni care lucrează la negru în statele UE. “Le Figaro şi cele două tabloide britanice confundă ceea ce ei acceptă şi încearcă să arunce spre cele două ţări un lucru pe care îl acceptă: Republica Moldova are circa 600.000 de cetăţeni care lucrează de ani de zile în Marea Britanie, în Italia, în Spania... Cei mai mulţi dintre ei sunt exploataţi la negru. Pentru cele două tabloide britanice şi pentru Le Figaro, la care nu mă aşteptam, pentru că ştiu că este un ziar de ţinută şi nu putea să se lanseze în astfel de afirmaţii fără a verifica... Dar presa încearcă să ascundă o realitate care s-a întâmplat şi cu românii pe piaţa forţei de muncă a UE - munca la negru", a declarat Traian Băsescu la Hotnews.
VIDEO Interviul integral cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu

"Cred că piaţa jurnalismului online este în creştere, e doar o chestiune de timp până când toată lumea va fi conştientă de plusurile şi minusurile mediului în care se desfăşoară şi îşi va adapta munca jurnalistica”, a declarat jurnalistul american Travis Fox într-un interviu acordat HotNews. Fox a mai vorbit despre jurnalismul online, avantajele pe care le aduce jurnalismul în era digitală şi despre importanţa produselor multumedia.
VIDEO O discuţie despre produse multimedia, online şi mass-media cu jurnalistul american Travis Fox

De 14 ani, Laura Ioana le traduce surdomuţilor ce se vorbeşte la televizor. E supărată că unele producţii nu sunt titrate şi pentru cei cu astfel de probleme, scrie Evenimentul Zilei. Apare de aproape 14 ani într-o fereastră din colţul ecranului şi îi face pe cei peste 30.000 de oameni cu deficienţe de auz să înţeleagă ce se vorbeşte la televizor. Toată lumea o ştie. E "doamna aia care dă din mâini la televizor", pe care o strâng în braţe surdomuţii ori de câte ori o întâlnesc pe stradă.
"Surzii n-au înţeles niciodată un film românesc"

Grupul IT Oracle a acuzat în instanţă Google de încălcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java, care stă la baza sistemului de operare Android, produs de deţinătorul celui mai popular motor de căutare pe Internet, scrie Mediafax, care citează le Figaro.
Oracle acuză Google de încălcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java

Magnatul de presă Rupert Murdoch, deţinătorul grupului News Corp., are în plan lansarea unui ziar creat special pentru a fi citit pe tabletele electronice de tipul iPad-ului, scrie Realitatea.net, care citează Los Angeles Times.
Rupert Murdoch va lansa un ziar destinat exclusiv tabletelor electronice

Foto: Gândul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Freciu asta parea om cu facultatea de drept la baza, aia cu 3 ani la baneasa si doi ani la "transfer" (pentru cine nu stie, ofiterii de securitate, ca si cei de militie, aveau 3 ani de scoala de la baneasa echivalata cu 3 ani de drept, iar anii 4 si 5 ii faceau la facultatea de drept, in grupe speciale, numite transfer, pentru a nu se vedea ca erau bita la carte), adica un securist bine pregatit. Pai acum, da in judecata pe baza unei presupuneri? In interviul la hotnews basescu nu a spus nicio secunda realitatea sau monney channel, de pilda, a spus de ziaristi platiti de vintu, putea fi vorba de publika tv! Penibil. Dar a apucat vintu sa spuna sa dea in judecata si ordinele se executa, nu se discuta!
  • alk alk
    Vaaai, i-a stricat Basescu apele Vintului in Basarabia... Ce tragedie! :))
  • sandero sandero
    Turcescu a demisionat..

Trimite un comentariu

sus