Skip to main content

19 august: Presa din România, noi căderi în toamnă

 

Zeci de publicaţii închise, mii de jurnalişti pe drumuri, tăieri de cheltuieli, trecerea pe modul “supravieţuire”. Acesta este peisajul mass-media româneşti în anii crizei. Ce urmează în 2011? Specialiştii chestionaţi de Money.ro au schiţat, în tonuri sumbre, perspectiva presei româneşti pentru anul viitor.

Publicitate

Cred că presa românească va suferi noi căderi, în această toamnă, iar businessurile din media vor înregistra venituri din publicitate şi distribuţie şi mai slabe în 2011. De asemenea, economia românească o va duce şi mai rău. Ringier se va afla printre câştigători, întrucât am găsit un nivel de venituri şi cheltuieli care ne permite să trecem de criză şi să devenim parte din Ringier/Springer JV în Est. Mă aştept la o creştere uşoară în 2012 însă vor trece mai mulţi ani până când business-ul nostru va ajunge la un nivel decent din nou”, a spus Marius Hagger, şeful Ringier România, pentru Money.ro.
Sfârşitul presei în 2011? Ce trusturi vor fi mântuite?

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, scrie pe blogul personal că administraţiile locale nu pot reglementa publicitatea stradală, deoarece din "dezinteres sau interese" sunt incapabile să controleze fenomenul panotajului ilegal. "Conform legii lui Murphy, în ceea ce mă priveşte, nicio faptă bună nu ramâne nepedepsită. Doar ce m-am gândit să reglementez publicitatea stradală că s-au şi gasit unii de la veşnica presă critică să îmi caute pentru care vreau să institui reguli generale în acest domeniu”, scrie Udrea într-o postare pe blog.
Ultima preocupare a Elenei Udrea: Panourile publicitare

După plecarea de la Adevărul Holding, unde ocupa poziţia de manager al diviziei web, Răzvan Ionescu spune că nu are deocamdată direcţii sau proiecte pentru viitor. "Sunt momente grele cele prin care trece presa în Romania”, a declarat el, pentru Wall-Street. Într-o declaraţie pentru paginademedia.ro, Răzvan Ionescu spune că a plecat pentru că erau prea mulţi directori în grup. "A fost o gluma”, precizează el. Privind retrospectiv, Ionescu spune că nu ar judeca acum grupurile de presă în funcţie de experienţele trecute pe care le-a avut cu ele deoarece s-au schimbat foarte multe lucruri între timp. "Şi la Ringier, şi la Intact, eu m-am simţit foarte bine şi am amintiri foarte frumoase legate de proiectele de acolo”, conchide el.
Răzvan Ionescu, după Adevărul Holding: Nu se întrevăd multe posibilităţi pentru viitor

Organizaţiile Reporteri fără frontiere şi ActiveWatch îi cer senatoarei PSD Lia Olguta Vasilescu să-şi retragă sprijinul pentru proiectul de lege care interzice comentariile injurioase postate pe site-uri şi forumuri, notează Wall-Street.ro şi HotNews.ro. "Considerăm că o astfel de măsură pune în pericol libertatea de exprimare, iar un eventual proiect legislativ pe această temă este o soluţie care afectează libertatea autoreglementarii site-urilor şi forumurilor”, se arată în scrisoarea deschisă a celor două organizaţii.

CNA a postat pe site-ul instituţiei, pentru dezbatere publică, un proiect de modificare a Codului de reglementare în audiovizual, care trebuie aliniat la Legea Audiovizualului şi la Directiva europeană privind serviciile mass-media audiovizuale.  CNA propune schimbări în privinţa regimului publicităţii, principiilor privind informarea corectă, protecţia copilului şi protecţia demnităţii umane, scrie HotNews.ro. Vezi varianta de lucru pentru modificarea Codului de reglementare în audiovizual aici.
CNA a pus în dezbatere publică propunerile de schimbare a Codului audiovizual. Principalele modificări vizează regimul publicităţii, protecţia copilului şi a demnităţii umane

Agenţia de publicitate full service Mercury 360 va derula până în toamnă un program de internship în departamentul de creaţie, în urma căruia îşi propune să angajeze unul sau doi participanţi, a declarat pentru DailyBusiness.ro Liviu Turcanu, directorul de creaţie al agenţiei.
Mercury 360 caută forţe proaspete pentru creaţie

Site-ul care a publicat rapoartele secrete despre războiul din Afganistan a fost fondat în 2007, de australianul Julian Assange. Assange vrea ca site-ul său să fie un serviciu de informare a lumii, scrie Adevărul. A publicat în acest scop peste un milion de documente secrete. Lansat la începutul lui 2007 cu misiunea de a schimba lumea prin desfiinţarea unor secrete oficiale bine păzite de politicieni, wikileaks.org a difuzat SMS-urile din ultimele clipe de viaţă ale persoanelor care au pierit în atentatele de la World Trade Center, la 11 septembrie 2001.
WikiLeaks, fabrică de dezvăluiri online

Gigantul de cosmetice L'Oreal continuă procesul de consolidare a listei de agenţii de media, prin revizuirea contului de 50 mil. dolari din Australia, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic.
L'Oreal caută agenţie de media în Australia, pentru un cont de 50 mil. $

Oprah Winfrey este cel mai bine plătit om de televiziune din SUA, cu câştiguri în valoare de 315 mil. $ cumulate în ultimele 12 luni, scrie DailyBusiness.ro, care citează topul Forbes.
Oprah Winfrey, cel mai bogat om de televiziune: a câştigat 315 mil.$ într-un an

http://www.dailybusiness.ro/stiri-media-marketing/l-oreal-cauta-agentie-de-media-in-australia-pentru-un-cont-de-50-mil-47641
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ciavistu ciavistu
    dna udrea tocmai a terminat spitalul promis (in campanie electorala) locuitorilor din drumul taberei si acum n-are loc de panouri publicitare
  • Viorela Viorela
    Cred ca dna Udrea pe zi ce trece demonstreaza ca este un ministru foarte bun.

Trimite un comentariu

sus