Skip to main content

23 august: Berecleanu nu se bate în „atuuri“ cu Esca

 

Eu şi Andreea Esca nu ne batem în atuuri şi nici în aşi în mânecă. Meseria asta nu e o joacă, cu atât mai mult cu cât împărţim aceeaşi istorie", a declarat Andreea Berecleanu pentru Adevărul. Noua prezentatoare a Observatorului de la ora 19.00 a amintit de începuturile ei alături de Andreea Esca la SOTI: „Am plecat amândouă de la acea faţă de masă albastră care acoperea un aşa-zis pupitru de ştiri (...) Aceste lucruri te leagă, nu te despart. Restul se chemă marketing". Despre calitatea presei din România, de care s-a plâns jurnalistul Robert Turcescu în ziua în care şi-a anunţat demisia din trustul Realitatea, Berecleanu spune că mass-media autohtonă, chiar dacă are şi minusuri, este la fel ca cea din străinătate.

Berecleanu nu se bate în „atuuri“ cu Esca

Mai mulţi politicieni, jurnalişti şi artişti au format Grupul pentru Apărarea Presei, menţionând că reacţionează la poziţionarea şefului statului faţă de media. "Modul în care preşedintele Traian Băsescu se raportează la unul dintre pilonii de bază ai democraţiei ne-a determinat pe noi - Carmen Moldovan, Sorin Roşca Stănescu, Victor Ciutacu, Corina Drăgotescu, Valentin Nicolau, Florin Chilian, Lavinia Şandru - să declanşăm la nivelul societăţii româneşti o amplă campanie pentru apărarea şi respectarea acelor drepturi, libertăţi şi principii pe care se fundamentează orice societate care se doreşte a fi democratică. În acest sens, am decis să formăm un Grup de Iniţiativă pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Presei", notează Mediafax şi Evenimentul Zilei, care citează un comunicat trimis de deputatul PSD Carmen Moldovan. Potrivit sursei citate, obiectivul acestei campanii constă în eliminarea din Strategia Naţională de Apărare a prevederilor care fac referire la mass-media, cei care au constituit Grupul de iniţiativă considerând că presa nu are ce să caute în atenţia CSAT şi nu-şi are locul într-un document de importanţa Strategiei Naţionale de Apărare.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, că persoanele care obţin venituri din drepturi de autor, dar şi pe cartea de muncă plătesc de două ori contribuţia la asigurările sociale de sănătate.
CNAS: Persoanele ce obţin venituri din drepturi de autor şi pe cartea de muncă plătesc de două ori

Povestea fondatorilor Google, Sergey Brin şi Larry Page, şi a succesului acestei afaceri care i-a transformat în miliardari urmează să fie ecranizată, pe baza cărţii lui Ken Auletta - "Googled: The End of the World As We Know It", notează Adevărul şi Mediafax, care citează deadline.com.

Jurnaliştii de business din Statele Unite au un salariu mediu cuprins între 65.000 şi 70.000 de dolari pe an, potrivit unui sondaj informal al Societăţii Americane a Editorilor şi Scriitorilor de Business, realizat cu aproape 400 de reporteri şi editori specializaţi. Editorul unei publicaţii de business în print face între 95.000 şi 100.000 de dolari pe an, scrie Wall-Street.ro.
Cât câştigă un jurnalist de business în Statele Unite?

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    cine a castigat aseara? esca sau berecleanu? cand publici audientele?

Trimite un comentariu

sus