Skip to main content

EXCLUSIV: Ringier discută preluarea distribuţiei Cancan

 

Tabloidele Cancan şi Libertatea ar putea fi distribuite prin aceeaşi firmă. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Ringier este în discuţii cu Cancan pentru a se ocupa de distribuţia tabloidului.

Publicitate

Conform aceloraşi surse, dacă negocierile se vor finaliza, Cancan va fi distribuit prin intermediul Ringier, companie elveţiană care se ocupă şi de distribuţia pentru Libertatea, Evenimentul zilei şi Capital. Raţiunea: forţă de negociere în faţa distribuitorilor.

Contactat de paginademedia.ro, Lucian Romaşcanu (foto), director general Cancan, a confirmat oferta Ringier, dar nu a dat alte detalii.

Lucian Romaşcanu, pentru paginademedia.ro:

„Într-adevăr am primit o ofertă. Analizăm cu atenţie oferta Ringier, deoarece, în primul rând, ar putea însemna o eficientizare a activităţii de distribuţie, prin reducerea costurilor.”

Potrivit informaţiilor din piaţa media, distribuţia rămâne un punct slab al presei, cu debite neachitate în creştere şi cu distribuitori care nu îşi plătesc datoriile către publisheri. Concentrarea mai multor titluri într-o singură firmă care să asigure relaţia cu distribuitorii ar oferi o putere de negociere mai mare celor care deţin publicaţiile.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elisabeta Elisabeta
    Avand in vedere faptul ca Ringier are deja un deal cu Can Can pe partea de tiparire si ziarul apare in conditii calitative foarte bune la Ringier Print, nu vad de ce Ringier nu s-ar putea achita cu brio si de distributie. E mai degraba o masura eficienta decat "necurata".
  • lica_ciuvica lica_ciuvica
    Ma pufneste rasul.... Adica Ringier sa asigure distributia concurentei ?? Sigur va avea grija Ringier sa "distribuie" in cele mai optime conditii ziarul Cancan, si sa-i asigure o crestere spectaculoasa in vanzari, incat sa depaseasca chiar si Libertatea. Sa fim seriosi. Is atat de creduli cei de la Cancan incat sa-si dea inima bussines-ului , si aici ma refer la distributie, pe mana celor de la Ringier??? Pare chiar incredibil, daca nu e ceva necurat la mijloc....

Trimite un comentariu

sus