Skip to main content

HotNews: Ziarişti din aproape toate trusturile au fost în vizite cu Roşia Montana în perioada 2004-2010

 

ACTUALIZARE: Doi jurnalişti au refuzat invitatia Roşia Montana de anul acesta. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, cei doi sunt Iulian Bortoş (redactor şef Capital) şi Victor Ciutacu (redactor şef Jurnalul naţional).

Publicitate

Excursia organizată de Roşia Montana în Noua Zeelandă anul acesta (despre care paginademedia.ro a scris aici) nu este o premieră. În perioada 2004-2010, politicieni locali şi ziarişti din aproape toate trusturile de media au participat la deplasări în Finlanda, Noua Zeelandă şi Spania, la mine care folosesc tehnologii similare cu cea pe care Roşia Montana Gold Corporation - RMGC intenţionează să o folosească în România, au declarat pentru HotNews reprezentanţii companiei Links Associates.

Oficialii Links Associates (companie condusă de Corina Vinţan, care s-a ocupat de excursie) au spus pentru HotNews că în excursia din Noua Zeelandă au fost invitaţi 16 oameni, dar au venit 14. Paginademedia.ro a prezentat aici 12 dintre cei plecaţi. Victor Ciutacu a declarat pentru paginademedia.ro că este unul dintre cei care au refuzat invitaţia, şi anul acesta şi anul trecut. Al doilea nume care a refuzat invitaţia este Iulian Bortoş (redactor şef Capital).

Din articolul HotNews, care prezintă răspunsurile Links Associates:

  • În vizita din Noua Zeelandă, care se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni "au fost invitate 16 persoane şi au venit 14. Două persoane au declarat că sunt în concediu în luna august".
  • Cele 14 persoane reprezintă "grupurile de presă Realitatea-Caţavencu, B1 TV, TVR, Evenimentul Zilei, Prima TV, Q Magazine, Edipresse, Ziua de Cluj".
  • "În perioada 2004-2010 s-au făcut deplasări în Finlanda, Noua Zeelandă, Spania la mine care folosesc tehnologii similare cu cea care se va folosi la Roşia Montana. Până în prezent au participat politicieni locali, ziarişti din aproape toate trusturile de media (National Geographic, Realitatea-Caţavencu, Intact, TVR, RRA, Ringier, România Liberă, Prima TV, Adevărul, Edipresse, Q Magazine, Mediafax, Rompres, Banii Noştri, presa locală)."

Răspunsurile Links Associates, pe HotNews.

Foto: Capital

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Elena Elena
    Un jurnalist care merge într-o vacanță de lux plătită de un trust cu interese uriașe în România și împotriva intereselor României este o lichea oportunistă, care nu are ce căuta în această profesie. Cu o singură excepție, care m-ar determina să mă înclin în fața lui: să vină de acolo și să scrie ce vede, adică dezastrul asupra naturii pe care l-au lăsat în urmă exploatările cu cianuri folosite de Gabriel Resources și pe care era imposibil să nu le constate. Altfel, tăcerea e la fel de condamnabilă ca un articol media favorabil. Dar jurnaliștii, ca și politicienii, pot fi puși la punct de opinia publică; primii prin refuzul de a-i citi, ceilalți prin votul nostru împotrivă. Vreau să văd cât de mult a învățat românul din lecția Roșia Montană la alegerile din acest an. Că văd că sondajele îi dau pe ticăloșii care ne conduc tot favoriți în sondaje. Sau pe unii ca Piedone. Îți vine să pleci să nu te mai uiți în urmă. Bravo, popor român! Nu înveți nimic din greșeli. Atunci de ce te mai plângi că o duci greu? Decât să pleci tu de lângă familie din cauza sărăciei, n-ar fi mai bine să-i faci pe ei să plece? Ai ocazia anul ăsta.
  • cora cora
    Da, sînt neagră de supărare şi o să mor de inimă rea că nu m-au invitat şi pe mine cei de la RMGR! Hahahahahaha! Ce intuiţie feminină ai!
    Numele mari pe care le invoci încă nu şi-au spus cuvîntul, aşa că nu vă mai grăbiţi să-i judecaţi şi să-i condamnaţi înainte de vreme. Şi află că poţi să fii obiectiv şi să scrii exact ce ai văzut la faţa locului, chiar dacă ai acceptat o excursie pe banii altora, în speţă RMGR. N-or fi chiar toţi jurnaliştii nişte pişcotari profitori. Hai să nu generalizăm.
    E foarte curios că nimeni/niciun ziar/niciun blog etc. nu a făcut tam-tam cu ocazia plecării, de-a lungul anilor, a altor jurnalişti şi politicieni pe banii RMGR prin lumea largă să vadă cum se exploatează minele aurifere cu cianuri.
  • YOU YOU
    pai nu mai sare nimeni caci sunt toti dezamagiti, banuiesc. ce e de remarcat totusi este totusi faptul ca Links Associates a dezvaluit niste companii in plina controversa, deci se foloseste cumva de numele lor ca sa capete credibilitate. asta nu demonstreaza doar natura si scopul acestor excursii insa ca si firma de lobby si PR este si o dovada de neprofesionalism. si mai zice una si altul ca e romanul mai catolic decat papa in ceea ce priveste rmgc. pai tehnicile lor nu dau de inteles decat ca ceva nu e in regula in toata poveste asta.
  • Okayo Okayo
    Cora... cine a zis ca in Romania toti ziaristii naspa sunt doar intr-un grup si in rest sunt cei imaculat?
    Problema e ca nume mari ca Turcescu, Hurezeanu, Tatulici acesti ilustri care promoveaza imaculatul se vede clar ca pot fi cumparati iar opinia le poate fi usor schimbata. Respect pentru Ciutacu. nu as fi crezut ca poate face acest gest. Este un gest prin care arata ca vrea sa-si prastreze opinia libera de orice influenta... Exact cum comenta cineva: nu poti da cu laturi si vorbi urat despre acest proiect dupa ce ai dansat si mancat la masa patronului. Cel mult poti tace din gura.
    Asa incat vad din reactia ta ca iti pare rau ca nu ai fost si tu invitata.
  • cora cora
    erata:
    *caracterul neagresiv şi netoxic la adresa mediului, în loc de caracterul neagresiv şi nociv
  • cora cora
    Acum nu mai comentează nimeni cît de nonetic a fost ca jurnalişti de la aproape toate trusturile media să fi beneficiat, din 2004 şi pînă în prezent, de o "vacanţă" pe banii RMGC în străinătăţuri?
    Mă refer la ipocriţii care sar, la comandă, să condamne a priori jurnalişti care încă nu şi-au exprimat poziţia/părerea privind nocivitatea sau, dimpotrivă, caracterul neagresiv şi nociv la adresa mediului al tehnologiilor cu cianuri folosite la extracţia aurului.

Trimite un comentariu

sus