Skip to main content

Prezentare antologică pentru Războiul Stelelor: Luke Skywalker, un fermier american cu un robot la mâna a doua

 

Două ghiduri TV au făcut o prezentare de senzaţie pentru celebrul film Răboiul Stelelor. În viziunea lor (fanii seriei ar fi oripilaţi), Luke Skywalker este un fermier din America şi primeşte de la părinţi “un robot de mâna a doua”. Cronica a apărut aproape la fel în Timpul liber (România liberă) şi în Pro TV Magazin (filmul fiind difuzat pe Pro TV!).

Publicitate

Pentru cine nu a văzut încă filmul, Star Wars pare un film de mâna a doua, cu adolescenţi, prinţese, fermieri şi roboţi second hand. Cel puţin aşa pare din prezentarea făcută de Pro TV Magazin. Iar redactorii ghidului (aşa s-ar presupune) ştiu cel mai bine ce filme sunt pe postul cu care împarte acelaşi nume.

Iată prezentarea din Pro TV Magazin:

"Povestea începe cu o descoperire neaşteptată făcută de adolescentul Luke Skywalker. El locuieşte undeva într-o fermă din America şi, într-o zi, observă că robotul de mâna a doua primit în dar de la părinţi este purtătorul unui mesaj venit din spaţiul intergalactic, de la o anumită prinţesă Leia."

În România liberă, paragraful de mai sus este completat de mai multe detalii, şi mai zăpăcitoare. Iar Darth Vader este “sinistrul geniu”:

“Kenobi îl va pune în temă pe Luke cu privire la războiul dintre gruparea Rebelilor, pe de o parte şi Imperiul Conducător şi energia spirituală numită Forţa, pe de altă parte”.

“Fără să mai stea pe gânduri, Luke, Kenobi cărora li se alătură Han Solo (Harrison Ford) îşi unesc forţele pentru a o salva pe prinţesa Leia din ghearele maleficului Imperiu, condus de sinistrul geniu Darth Vader”.

Dacă tot se ţin de parodii (chiar şi involuntare), pentru partea a doua a trilogiei, Imperiul Contraatacă, le sugerăm ghidurilor TV celebra reclamă a lui Bogdan Naumovici pentru Altex, cu “ăla negru de respira greu” şi “ciudata maimuţa care urla pe la gratii”. Laser, frate!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lelea leia lelea leia
    pai cum, ala de are alergie la fan si vorbeste ragusit, ala cum ii zice, no, ala GALEATA INTUNECATA, o scos lanterna cand s-o dus la buda de afara intergalactica si l-o vazut BABA JODA din vecini si o inceput a tzipa. Si cand o racnit ala o data s-o lasat Fortza din izmene, o cazut cu nasu in brazda si acolo o ramas proptit , pana l-o scos robotzelu ala second hand, dupa vreo doua ore, pe cand o terminat si el de macinat malaiu....
  • alk alk
    In fiecare traista de fermier se gaseste basto...aaa... sabia laser de cavaler Jedi
    Sint curios cum il vor descrie pe saracul Joda....
  • Mihaela Mihaela
    De mare senzatie... ambele ghiduri au experienta, adica aveau, ma intreb de unde au copiat traducerea.
  • Abyss Crew Abyss Crew
    Generatia PRO ... da' multi!
  • Abyss CREW Abyss CREW
    Asta e: GENERATIA PRO ... da' multi!
  • odojak odojak
    Absolut excelent! Perfect românește!
  • miron miron
    Iata si sursa prezentarii antologice: http://www.cinemagia.ro/filme/star-wars-episode-iv-a-new-hope-razboiul-stelelor-editie-speciala-1464/ IMDB-ul romanesc adica :)

Trimite un comentariu

sus