Skip to main content

30 septembrie: 92% dintre ştirile de business sunt despre bărbaţi

 

O analiză a conţinutului ştirilor arată că 92% din subiecţii ştirilor economice din media româneşti sunt bărbaţi. Numărul e mai mic cu doar două puncte procentuale în cazul ştirilor politice. Lumea portretizată în ştiri este majoritar masculină: 76% din oamenii despre care auzim sau citim în ştiri sunt bărbaţi. Doar 24% sunt femei, scrie Wall-Street.ro, care citează studiul The Global Media Monitoring Project (GMMP), realizat prin monitorizarea a 1.281 de ziare, televiziuni, posturi de radio şi site-uri din 108 ţări.

Publicitate

În România, au fost monitorizate, în cursul zilei de 10 noiembrie 2009, posturile de televiziune TVR1, Realitatea TV şi Pro TV; posturile radio RRA, Pro FM, Info Pro şi Europa FM şi ziarele Libertatea, Jurnalul Naţional, Cotidianul, Evenimentul zilei, Gândul, România Liberă, Adevărul şi Transilvania Expres. Monitorizarea a arătat că femeile sunt prezente în ştirile despre celebrităţi, media şi artă - 46% - dar marginale în politică şi economie. Per total, femeile sunt reprezentate în ştiri în proporţie de 28% în presa scrisă şi 31% în televiziune, în mare parte din cauza slabei reprezentări în sfera economică şi cea politică.
Genul în jurnalismul de business: 92% din ştiri sunt despre bărbaţi

Postul B1 îşi lansează noua grilă de toamnă, care aduce câteva schimbări majore: Robert Turcescu va realiza emisiunea "100%", Ioana Lupea şi Mircea Marian (jurnaliştii de la "Evenimentul zilei") vor propune o nouă emisiune, "2+1", iar noua moderatoare de la "6! Vine presa" va fi Ioana Reit, anunţă Evenimentul Zilei.
Schimbări în grila postului B1

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că depunerea proiectului de lege intitulat "Legea jurnalistului" la Senat obligă părţile interesate, respectiv asociaţiile de jurnalişti, să avanseze amendamente, întrucât acesta intră în dezbatere parlamentară, scrie Mediafax. "Depunerea acestui proiect de lege aproape că obligă părţile intersate să stea la masă şi să discute pe subiect, pentru că el intră în procedura dezbaterii parlamentare. Aşadar, asociaţiile de jurnalişti sunt primele care sunt chemate să vină cu propuneri şi amendamente", a precizat Ghişe.
Ghişe: Asociaţiile de jurnalişti sunt primele chemate să amendeze Legea jurnalistului

Buzdugan şi Morar au sărbătorit cei doi ani de la înfiinţarea Radio Zu la înălţime, prin primul concert în avion din România, notează Financiarul şi Jurnalul Naţional. Puya şi Kamelia au concertat la peste 10.000 de metri altitudine pentru 100 de ascultători fideli. Prezentatorii „Morning ZU” şi-au dorit să fie deasupra tuturor în sensul propriu, luând astfel 100 de fani într-un zbor de o oră. Avionul a decolat din Bucureşti, a survolat Bacăul şi Târgu-Mureş, şi a aterizat pe Aeroportul Băneasa.

Din 110 campanii înscrise în cele 9 secţiuni de concurs, juriul PR Awards a nominalizat 49 de proiecte, notează Wall-Street.ro şi HotNews.ro. În juriul celei de a opta ediţii a PR Awards se regăsesc specialişti din SUA, Germania, Belgia, Marea Britanie, Elveţia şi România. Proiectele au fost apreciate conform criteriilor de performanţă ale Asociaţiei Internaţionale de Relaţii Publice (IPRA). Festivitatea de premiere "PR Award Gala Night" va avea loc miercuri, 6 octombrie, la Palatul Parlamentului, sala I.Gh.Duca, ora 19.00. În afara premiilor pe categorii, juriul va acorda distincţia "Agenţia Anului" şi premiile Junior PR Award.

Vali Petcu (zoso.ro), Cristian China-Birţa (chinezu.eu) şi Cristi Dorombach (piticu.ro) conduc clasamentul celor mai influenţi români din social media, potrivit unui studiu realizat de Revista Biz împreună cu TreeWorks (ZeList) şi Kaspersky Lab. Clasamentul, determinat prin agregarea prezenţei în online şi măsurarea indicatorilor din social media, a fost lansat în cadrul conferinţei Social Media Summit, organizată de revistă Biz la Timişoara, notează Wall-Street.ro şi HotNews.ro. Influenţa în social media a fost definită în funcţie de gradul de preluare a materialelor generate de o persoană şi de numărul de persoane cu care aceasta interacţionează în mod activ.

Mark Hall a fost numit miercuri în funcţia de director de marketing al Hyundai Motor Europe. Localizat în Offenbach, Germania, el îşi asumă responsabilitatea pentru toate elementele ce compun marketingul Hyundai, inclusiv marketing de produs, publicitatea, dezvoltarea mărcii şi relaţiile publice. Mark Hall, în vârstă de 49 de ani, are 20 de ani de experienţă în industria auto, scrie DailyBusiness.ro.
Hyundai are un nou director de marketing pentru Europa: Mark Hall

Pro TV va difuza astăzi, de la ora 23.00, un nou serial creat de celebrii J.J. Abrams, Alex Kurtzman şi Roberto Orci. Serialul "Fringe", nominalizat de două ori la Premiile Emmy, a fost creat de cei care s-au aflat şi în spatele producţiilor "Star Trek", "Misiune imposibilă 3" şi "Alias", scrie Evenimentul Zilei. Regia filmului a fost asigurată de Alex Graves (câştigător a două Premii Emmy).
SERIAL: "Fringe" la Pro TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DOI-ZECE DOI-ZECE
    Dupa atatea comentarii sunt sigura ca asteptam cu totii miscarile preconizate, nu de alta dar Dan Bucura a ramas rau de tot in urma, va iesi pe sticla(daca va iesi)ca o umbra a Carlei si e normal avand in vedere ca despre el nimeni nu scoate o vorba, nici buna nici rea!O fi el sub acoperire, cum se banuieste dar parca prea e acoperit de tot de Carla.Ce kool ar fi ca Ioana Reit s-o invite pe ea in platou ca ceva(invitat permanent, de ocazie sau cum o mai fi)si sa ramana Bucura sportiv!Pana una-alta, Carla fii fericita caci despre oamenii importanti, important este sa se vorbeasca indiferent cum.
    Sa urmarim si sa vedem!
  • patru daniel patru daniel
    frate marius. asa este, tvr3 a fost un proeict esuat din start. n24 a avut perioada lui insa acum e pe avarie. si mie mi se par comentariile unora niste osanale, nu ma erijez in aparatorul nimanui dar nici nu cred ca fata aia isi facea campanie. ca putea s-o faca si altadata. probabil niste unii si-au dat niste telefoane si s-au bagat in seama aiurea, poate chiar ca s-o discrediteze. tania in schimb scrie fara eleganta (unii din national spun ca este un editor anume) facandu-i o imagine pe care n-o are. femeia n-a fost culeasa din baruri ca nu de acolo venea, ci de la ministerul de interne. si sa fim rezonabili,cine n-a fost incepator-incepator intr-ale presei?. o zi buna!
  • marean marean
    io nu cunosc subectu,,nu ma bag da" constat ca voi astia din National sunteti cam mahalagii si ipocriti...toti ati ajuns intr-un loc prin cineva
  • marius chivu marius chivu
    Mai specialistii lu' peste, uitati-va pe blogul pe care va aflati ca aveti audientele, TVR 3 nu e nici in primele 50 de posturi... Asa ca, draga Tania, cam stiu ce spun...si nu ma intereseaza cele doua prezentatoare, numai ca m-a indignat campania pe care si-o facea domnisoara pe blog, ca e clar ca si-o facea singura sau cu prietenii...
  • patru daniel patru daniel
    ps: daca se arunca cu pietre in doua jurnaliste elegante si distinse se ridica intrebarea: ce fel de breasla suntem?!
  • patru daniel patru daniel
    fratiloooor!!!!! se da ceva si nu stiu eu? ca sunt bine documentat, nu de alta....o stiu si pe Carla Giaca si pe Ioana Reit. sunt super OK amandoua. va bagati gratuit in bors.
  • labe1 labe1
    mai, chivuta:)) de aia n-o sa ajungi in TVR, ca nu vrei s-o freci ca p aci. o dai de gard si esti pe dinafara saracu de tine. lasa-neee, lasa-neee cu argumente de doi lei!!!
  • TANIA TANIA
    Astazi sunt si eu libera dupa multe zile de lucru incontinuu, caci lucrez in National Tv si m-am gandit(prost)sa mai vad ce spune gura lumii, cand, ce-mi vad ochii?Carla, fosta mea colega este superstar la Obae-n curte.Si ca sa nu tac, caci ma mananca-n c_r, am sa fac si eu o prezentare a unei situatii ipotetice:
    Intr-o zi, acum vreo 4 ani, Rebengiuc seful nostru de atunci pe stirile National si N24 vine insotit de-o fatuca in redactie, pe care o prezinta drept viitoarea stea in televiziune si in stirile romanesti, o chema Elena.( Parerea mea este ca a pescuit-o dintr-un club ceva, ca el era un baiat voios si calatorea tare si cu forta prin restaurante si cluburi)Toti stiam ca e protejata lui si nu indrazneam sa vorbim ceva de rau chiar daca ar fi fost cazul.Oricum Rebe(caci asa ii spunem noi)este un tip haios si simpatic in zilele lui bune si nu am fi vrut sa-l ranim in amorul propriu.Ea insa era incepatoare, incepatoare, nici nu stia cum se vorbeste in microfon iar camera de filmat credea ca este cuptor cu microunde.Mai sus, REIA spune ca ea venea prima si pleca ultima.Pai era normal sa faca asa caci ar fi dorit sa iasa cat mai repede pe sticla, si voia sa invete intr-o zi cat altii-n 10.Aici pot spune multe dar mai tac.Altul, SAMUEL spune ca ea este jurnalist complet si ma ia un ras de-mi pocnesc falcile.Elena jurnalist complet, facut la apelul de seara de catre Rebe si desavarsit in 4 ani pe la National si TVR.Altii mor dupa zeci de ani de presa si nu au convingerea ca nu ar mai avea de invatat iar SAMUEL o da-n barci.Eu am ani multi in presa si mai am multe de vazut si bagat la cap.MARIUCA zice ea ca NATIONAL TV se mandreste cu Elena, o sti ea ceva, dar pe la noi nu se mai vorbeste demult de ea.Sau poate MARIUCA e un MARIUS care o mai viseaza inca in seri reci de octombrie si se descarca tipandu-i numele!MARIUS CHIVU, cum se prezinta asta de deasupra mea(ar vrea el)e mai cacacios decat se poate vedea.Bai baiatule daca stii sa intri intr-un dialog, fie el si pe n-v, asa cum este asta, macar nu o masturba pe situatie lundu-te de numele subiectului caci devii l_b_g_u!.Oi fi si tu fun cunoscacator de televiziune ca sa stii ceva despre rattinguri(habar n-ai de audiente)Elena, o fi ea incepatoare si dornica de afirmare dar macar a facut ceva, putin da a facut.Tu esti un papagal care se uita la TV si nu pricepe nimic se vede, spunand ceea ce spui, cu emisie la perete si balarii cum ca B1 are ratting mai mare decat altul...Vad ca si tu o freci pe bloguri din moment ce scrii pe ele.Cam atat pentru astazi, iar eroina ipotetica Elena, este desigur Carla!!!
  • marius chivu marius chivu
    Bai, fratilor! Mai lasati-ma in pace cu "Jacheta" asta a voastra ca zici ca sa-ar bate pe ea CNN si Fox News si ea saraca a emis numai la perete... ca TVR3 are audienta mai mica de 10 ori decat B1 si N24 aproape se inchide, daca nu s-a inchis in timp ce va scriu aceste randuri :)... Asta ori isi posteaza singura ori se confirma inca odata ca angajatii de la TVR o cam 'freaca' si stau numai pe bloguri...
  • sorina sorina
    neam de neamu lu B1 nu e de talia Carlei
    .....si era sa uit....se ne mai lase-n pace profesorii, medicii, avocatii sau zidarii care viseaza cai verzi pe pereti si sa-si faca meseria lor , nu sa-si bage nasul in presa scrisa si televiziune ca adevaratii jurnalisti nu mai au loc de ei
  • s2 s2
    In sfarsit se spun lucrurilor pe nume. KGB-ista de serviciu Rodica Culcer este responsabila de plecarea Carlei Giaca de la stiri dar din interior se stie clar ca a facut-o cu demnitate. Pacat de un jurnalist competent, decent si uman. A fost singura care a propus ca toti prezentatorii jurnalului de pe TVR3 (macar)sa poarte doliu in ziua in care Marius Zamfir era inmormantat.
  • kelu kelu
    ...mda....am citit si eu tot ce s-a scris pe aici. fata aia(asa cum e numita mai sus) inseamna ceva pentru noi cei din TVR. asta inseamna ca fata aia e cineva. nu mictionati pe munca unui om, chiar daca scara valorilor este dramatic inversata. Carla Giaca merita sa lucreze cu elite nu la B1+3rataciti. semneaza un baiat inca vesel
  • samuel samuel
    Ce bine ca s-a deschis subiectul asta. Carla Giaca este un jurnalist complet de televiziune. Are tot viitorul in fata. Pentru TVR ar fi un castig sa se intoarca. Si daca asta spun si alti oameni care lucreaza in institutii in care invidia e la ea acasa atunci ar trebui sa va puna pe ganduri de ce suntem asa de entuziasmati atunci cand vine vorba despre Carla.
  • tvr tvr
    Lucrez in TVR si greu ma scoti la comentarii d astea dar acum merita. Am colaborat cu Carla Giaca si afirm ca este printre putinii jurnalisti care au idee cu ce se mananca televiziunea in materie de cadre, imagini, sincronizari, taieturi etc. In alta ordine de idei nu am auzit niciun editor, producator, operator si ce mai vreti voi sa spuna despre Carla cum ca ar fi un jurnalist slab pregatit. Deci lasati prostiile si intrebari precum: ce experienta are caci ARE si nu puteti sa schimbati nimic in privinta asta.
  • zaz zaz
    Despre ce doamne iarta-ma vorbim aici???? Carla Giaca cu un cv beton pe bune bazat pe munca grea, capabila sa puna de la cap la coada si un proiect tv sa se duca la B1 cand poate lua locul oricareia dintre pseudo-prezentatoarele proului sau antenelor? Sper sa nu fie adevarat!

Trimite un comentariu

sus