Skip to main content

6 septembrie: Din ce bani şi-a făcut averea Dan Diaconescu?

 

Dan Diaconescu, patronul OTV, riscă să fie acuzat de spălare de bani, alături de asociata sa Diana Voiculescu, scrie România liberă, care citează surse din cadrul Gărzii Financiare. Ar fi vorba despre faptul că cei doi şi-ar fi creditat firmele cu sume de ordinul milioanelor de euro, fără a se justifica prin acte financiar-contabile provenienţa banilor.

Publicitate

Dan Diaconescu, anchetat de procurorii anticorupţie pentru mai multe fapte de şantaj, a susţinut constant că şi-a făcut averea de peste 33 milioane de euro din salariul său lunar de 100.000 de euro. În realitate, însă, el are doar un salariu lunar de 1.000 de euro, susţin surse din cadrul Gărzii Financiare care au verificat documentele financiar-contabile, pentru perioada 2007-2010, la firmele la care Dan Diaconescu este acţionar.

În plus, faţă de acest salariu, tot pentru perioada 2007-2010, Diaconescu are contracte de cesiune de drepturi de autor şi de management în sumă totală de 10.836. 549,50 lei (peste 2 milioane de euro) la două dintre firmele sale care se ocupă de editarea de ziare sau de difuzarea programelor de televiziune. Prima observaţie este că aceste sume nu justifică nici 10% din averea declarată de Dan Diaconescu.


Diaconescu, acuzat şi de spălare de bani?

Intenţia Guvernului de a dubla impozitarea drepturilor de autor este o dovadă că statul a descoperit în aceste venituri "o gâscă de jumulit", a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), Indira Crasnea. "Autorităţile încearcă să potolească foamea bugetară apelând la cea mai primitivă metodă: jumuleala. Statul ne jumuleşte zicându-ne că ne protejează. Şi cel mai uşor este să le smulgi penele jurnaliştilor şi artiştilor", a spus Crasnea.

Pe de altă parte, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat pentru aceeaşi agenţie de presă, că nici banii care urmează să fie smulşi liber-profesioniştilor - prin proiectul de ordonanţă de urgenţă al Guvernului care vizează creşterea impozitării drepturilor de autor - nu vor stopa degringolada actuală. Cosmina Noaghea, preşedintele Patronatului Presei Române (PPR) este de părere că acestă măsură va însemna probabil mai puţine publicaţii şi mai puţine informaţii pentru cititori. (Foto: EVZ)

Cristian Godinac, preşedintele MediaSind, a declarat pentru Mediafax, că, în condiţiile noului proiect al Guvernului , planurile federaţiei rămân aceleaşi - atacul în justiţie al ordonanţelor guvernamentale.
Reamintim că joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.
Indira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleşte zicându-ne că ne protejează

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, în primele opt luni ale acestui an, televiziunile, radiourile şi cabliştii cu un număr total de 95 de amenzi, în cuantum de 1.168.000 de lei, cele mai amendate posturi TV fiind OTV şi Kanal D, notează Mediafax şi România liberă, care citează un bilanţ al CNA. Topul celor mai sancţionate posturi este condus de OTV, cu 14 amenzi în cuantum de 210.000 de lei, 4 somaţii şi o decizie privind acordarea dreptului la rectificare. Pe locul al doilea în topul celor mai sancţionate televiziuni de către CNA se află Kanal D, cu 6 amenzi în cuantum de 110.000 lei. Deşi a primit mai puţine amenzi, respectiv 5, sancţiunile financiare ale postului Antena 1 însumează 70.000 de lei.

Răzvan şi Dani, împreună cu echipa lor, au revenit în această dimineaţă la Antena 1, cu forţe proaspete şi multă voie bună, scrie Evenimentul Zilei. Ce pregăteşte nou echipa pentru acest sezon? "Nimic senzaţional. Cred că toată lumea tânjeşte după o zonă de normalitate. Eu vreau să ofer dimineţi frumoase. Atât", precizează Răzvan. Însă Dani îl completează: "Avem câţiva aşi în mânecă". Deşi decorul se schimbă, "motorul rămâne. Nimeni nu schimbă motorul care merge ca uns", spune Răzvan. "Nu ţinem să schimbăm prea mult. De ce să schimbi, dacă treaba merge atât de bine?!?", adaugă Dani.
Matinalii de la "'Neaţa" se întorc de mâine

Foto: Sorin Andreica, Publimedia/Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus