Skip to main content

9 septembrie: Ioan T. Morar, propus consul la Marsilia: "Au mai fost şi alţi ziarişti şi nu a fost nici un tam-tam"

 

Ministerul de Externe se pregăteşte să îl trimită pe jurnalistul şi scriitorul Ioan T. Morar (foto) în postul de consul general la Marsilia. În februarie 2007, Ioan T. Morar publică în Cotidianul un articol în care contesta vehement nominalizarea jurnalistului Gabriel Stănescu pentru postul de consul pe probleme culturale, tot la Marsilia. Întrebat despre trimiterea sa la Marsilia, Morar spune acum, într-un interviu pentru HotNews.ro, că argumente în favoarea nominalizării sunt opera literară, activitatea jurnalistică, seriozitatea şi valorile de dreaptă pe care le împărtăşeşte împreună cu cei care l-au nominalizat.

Publicitate

Iată câteva fragmente din interviu:

  • Am aflat din presă că decizia de nominalizare se află pe biroul prim-ministrului
  • A fost o discuţie de principiu cu ministrul de externe, Teodor Baconschi, care mi-a propus postul
  • Nu mă duc acolo să mă îmbogăţesc sau să fac economii. După ce am acceptat, ministrul mi-a spus că e foarte mult de muncă
  • M-am gândit că pot şi eu să lucrez în domeniul public după 20 de ani în mediul privat
  • Mi se pare curios că la mine se inflamează presa. Au mai fost şi alţi ziarişti şi nu s-a făcut nici un tam-tam
  • Vom discută peste un an să vedem ce am făcut acolo

Ioan T. Morar, propus consul la Marsilia: "Au mai fost şi alţi ziarişti şi nu a fost nici un tam-tam". Vezi ce tam-tam făcea Morar în 2007 în cazul Gabriel Stănescu, propus consul tot la Marsilia

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, în plenul Parlamentului European, că apartanenţa şi finanţarea de către politicieni a trusturilor de presă trebuie să fie transparente şi că este necesar să existe siguranţa că independenţa editorială este garantată, dacă se doreşte existenţa unei prese libere, scrie Mediafax. Eurodeputatul PDL Monica Macovei a spus în plenul PE că "un Guvern de dreapta" a eliminat în 2006 insulta şi calomnia din Codul Penal, în timp ce colegul ei, Iosif Matula, a spus că în România trusturile importante de presă sprijină opoziţia şi îl critică pe Traian Băsescu.
Macovei în PE: Trebuie să ne asigurăm că independenţa editorială e garantată, dacă vrem presă liberă

Adevărul anunţă că a oprit extinderea în teritoriu a reţelei "Adevărul de Seară", ultima ediţie fiind cea de Giurgiu, lansată luni. „Anul acesta am încheiat etapa de dezvoltare a proiectului şi ne apropiem de ceea ce ne-am propus. De acum înainte, ne vom concentra mai mult pe calitate decât pe cantitate. Şi sper ca, începând din această toamnă, să putem culege şi roadele acestei investiţii, cea mai mare din istoria presei locale româneşti", a spus redactorul şef al ADS, Sabin Orcan. Cotidianul Adevărul notează că publicaţia gratuită acoperă 59 de oraşe mari şi mici, cu 39 de ediţii locale.
Reţeaua „Adevărul de Seară“ acoperă toată ţara

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Finanţelor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, ca la elaborarea modificărilor la Codul Fiscal să aibă în vedere faptul că Guvernul nu susţine dublarea cuantumului de contribuţii sociale pentru persoanele plătite cu drepturi de autor, scrie Mediafax.
Guvernul nu susţine dublarea CAS la drepturi de autor

Plătitorii de venituri din drepturi de autor vor reţine, declara şi calcula contribuţiile de asigurări pentru pensii şi şomaj aferente beneficiarilor, procedură aprobată, ieri, de Guvern şi care va fi aplicată începând cu luni, 13 septembrie, scrie Mediafax, care citeaz[ un anunţ al ministrului Muncii, Ioan Botiş. Baza de calcul a contribuţiilor plătite de către persoanele remunerate prin drepturi de autor va fi venitul brut minus cheltuiala forfetară de 20%, iar în cazul convenţiilor civile contribuţiile vor fi calculate la nivelul total al venitului, potrivit unui proiect de OUG.
Obligaţiile pe drepturile de autor vor fi reţinute şi plătite de angajator de la 13 septembrie

Oamenii l-au votat pe Mircea Badea ca fiind cel mai sexy prezentator TV din România într-un sondaj realizat de site-ul ziare.com, scrie România liberă. Pe locul al doilea este Victor Slav, prezentatorul rubricii Meteo de la Pro TV şi iubitul Andei Adam. Pe locul trei s-a clasat Mihai Gâdea, iar pe patru Andi Moisescu. Pe locurile următoare în top s-au clasat Cosmin Cernat şi Mihai Morar.
Mircea Badea, cel mai sexy prezentator TV din România- sondaj

Prezentatorul emisiunii Top Gear a declarat că Ben Collins, pilotul de Formula 3 care l-a interpretat pe misteriosul personaj The Stig, a fost concediat, notează Money.ro. Vorbind pentru prima oară despre controversa creată în jurul lui The Stig, Jeremmy Clarkson a sugerat că misteriosul personaj s-ar putea întoarce, chiar dacă nu în combinezonul alb şi casca cu vizor negru de până acum.
Jeremmy Clarkson a confirmat: The Stig a fost concediat

Săptămânalul francez Courrier Internaţional a fost catalogat de opinia publică internaţională drept "ofensiv"şi "idiot" după ce a scos pe piaţă o reclamă la propriul ziar în care promovează "o mai bună înţelegere a evenimentelor din lume", făcând referire la atacul terorist de pe 11 septembrie 2001, scrie DailyBusiness.ro. Ziarul sugerează că "dacă turnurile ar fi fost mai scunde, teroriştii sigur ar fi ratat ţinta", sub sloganul "învăţaţi sa anticipaţi". Reclama, care poartă semnătura agenţiei Saatchi & Saatchi Franţa, are ca scop "promovarea unei înţelegeri mai bune a evenimentelor care marchează lumea", însă reacţia din presă şi bloguri este cu totul alta.
Ziar francez, pus la zid pentru că a ridiculizat momentul "11 septembrie" într-o reclamă

Băncile ruseşti SKB şi Trust au ajuns în faţa justiţiei pentru dreptul de a folosi în campaniile publicitare din sectorul bancar imaginea verzei de Savoia, conflictul fiind câştigat de SKB, care va primi şi daune de aproape 10.000 de dolari, scrie DailyBusiness.ro, care citează Mediafax. O curte de arbitraj din Rusia a acordat SKB dreptul exclusiv de a folosi leguma în campaniile publicitare şi a cerut băncii Trust, care a început recent să utilizeze pentru promovare o varză de Savoia, să plătească daune de 300.000 de ruble (9.700 de dolari).
Două bănci ruseşti s-au judecat pentru dreptul de a folosi o varză în campaniile publicitare

Sursă foto: morar.catavencu.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus