Skip to main content

Echipa de ştiri de la B1 se integrează în Evenimentul zilei

 

Aproximativ 30 de oameni din echipa B1 TV se vor integra în redacţia Evenimentul zilei.

Publicitate

Este vorba de redacţia de ştiri a postului de televiziune, inclusiv oamenii de la tehnic. Aceştia vor deveni angajaţi ai editurii Evenimentul zilei şi Capital.

De ce? În continuare:

Echipa de la B1 va produce o serie de programe împreună cu Evenimentul zilei. Bobby Păunescu explică pentru paginademedia.ro:

“Este un News Integrated Room, care va produce ştiri pentru tot ce înseamnă suport media. Astfel, face sens ca toţi să fie în acelaşi loc”, spune Bobby Păunescu.

Proiectul, care se va concretiza în zece zile, va fi coordonat de Claudiu Şerban.

Din informaţiile paginademedia.ro, Emisiunea Evenimentele zilei va fi difuzată de la 16.00 la 18.00 şi va fi urmată de interviuri realizate de Ioana Lupea şi Mircea Marian.

Noua echipă B1 – Evenimentul zilei va produce şi grupaje de ştiri, în fiecare zi.

Foto: Andrei Pungovschi, Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    @pettyk & Liviu David: mamaaaaa, ce reactie intarziata (atat la postare cat si la comment:)...Dar, dincolo de asta, dragii mei, imi permit mai adaug cate ceva.

    1) cand am folosit infamantul 'no name' am vrut sa spun (dar vad ca n-am fost suficient de clar) ca oamenii respectivi nu reprezinta mare lucru la nivelul breslei jurnalistice. Nu am folosit 'no name' ca antonim pentru 'Nikita' sau 'Sexy braileanca' ci ca sinonim pentru 'mediocru si invizibil dpdv profesional'. Imi permit sa spun asta pentru ca am lucrat in B1TV sub doua directorate (Lupu & Ionescu + Soviani) intr-o perioada cand statia avea o productie consistenta de stiri, distribuita sub foma a trei - patru jurnale adevarate dintre care cel de la ora 18 era prezentat - nostalgicii isi mai aduc aminte - de Mona Nicolici. La jurnalele respective lucra o echipa de zeci de oameni - reporteri, redactori, editori, producatori, cameramani dintre care multi pot fi regasiti in prezent in alte statii TV din Bucuresti. Acest vis frumos a durat pana cand Radu Moraru a preluat departamentul de Stiri, in mai 2005, si si-a batut joc de el dupa cum i-au dictat interesele. Ca sa va faceti o idee, dintr-o echipa editoriala de vreo 25 - 30 de oameni, au 'ales' sa lucreze sub comanda lu' Nashu doar vreo 6-7 redactori si reporteri. E vorba de cei care n-au reusit sa-si gaseasca ceva mai bun in alta parte. De atunci, lucrurile au mers intr-o singura directie: spre mai rau. Nasu', care-si facea productia omonima dar si '6! Vine presa!' cu tehnica si oamenii din B1TV, prospera in vreme ce restul populatiei din companie facea foamea. Sub comanda lui Moraru, ce mai ramasese din departamentul de stiri a fost transformat intr-un accesoriu fara identitate profesionala, aservit celorlalte emisiuni girate, evident, de Nashu'. Ca se va dau un exemplu, copiii de la stiri aveau sarcina de a redacta si monta, pe baza informatiilor din ziare (deh, agentiile de stiri si de imagini costa iar banii n-ajungeau nici de salarii...) calupuri de informatii cu specific monden si tabloid pentru rubricile dedicate din "6!Vine presa!". O prostitutie profesionala pe care, cum spuneam, au refuzat-o multi. Va provoc pe voi doi, dar si pe oricine citeste asta, sa-mi dea macar trei nume de jurnalisti de la stirile B1 pe care brealsa sa-i cunoasca si ale caror carti de vizita profesionale sa fie si altfel decat invizibile.

    2) Si ca sa fie clar, odata pentru totdeauna, jurnalistii de la stirile B1 nu inseamna nici Radu Moraru (el doar a distrus stirile B1) nici Mircea Marian sau Ioana Lupea sau altii ca ei care, din partea EvZ, asigurau cu opinii si comentarii coproductia "Evenimentele zilei".
  • Liviu David Liviu David
    Citesc siderat comentariile si ma intreb oare unde ne indreptam. Gogu Pintenogu ii numeste pe ziaristii de la b1tv niste no name-uri. Pai de cand si pana unde in lume un ziarist trebuie sa fie vedeta de show biz? E interesant proiectul. Dar nu cred ca are vreo sansa.
  • pettyk pettyk
    Gogu Pintenogu o fi facut cunostinta cu fostii studenti care erau nou name-uri la vreme lor si care faceau practica la Evenimentul zilei si care acum sunt vedete pe unde sunt, cum e Mihai Morar, de exemplu? Pot sa-i spuna ca la Evenimentul zilei au fost, o vreme, prelucatori prin aschiere la conducere si ingineri angajati pe post de sofer. Si cu toate aceste, a mers foarte bine. Ma gandesc, acum, cand sunt oameni care s-au specializat si prin occident dar si pe le cele mai bune facultati de profil romanesti ca n-or fi atat de tampiti cei din conducere ca sa nu gestioneze, macar, o reteta de succes.
  • Flu-Flu Flu-Flu
    Cu Claudiu Serban la carma, fabrica de continut imaginata de regizorul Barladencei e un faliment pe nesimtite. Succes la ingropaciune!
  • odojak odojak
    Pe limbi, nea Doriane, că bine zici. După Moraru, Turcescu, Marian și Lupea cine ar mai putea apărea? Pora, Tapalagă și Culcer. Păi asta nu e o redacție, e un sobor de presă. Aleluia!
  • Dorian Dorian
    Nu e obligatoriu ca niste "no name-uri", cum ii numesti, sa fie fara talent. Poate oamenii aceia se pricep, poate sunt talente care pana acum nu au fost slefuite. Poate nu au avut sansa pana acum sau nu au dat suficiente limbi. Sau poate nu au talent si sunt de umplutura, ramane sa vedem. Oricum, in Romania nu prea se mai angajeaza pe talent, pe valoare, ci mai mult pe limbi, pile, grade de rudenie si prostitutionalism. Na, ca am inventat un cuvant mai greu pentru "spanzuratoare" :))
  • Nae Nae
    B1 TV DIFUZEAZA STIRI ?!?!?! Doamne!

    Noroc cu paginademedia.ro, mai aflam si noi una-alta... :)
  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Avand in vedere ce inseamna, de fapt, echipa de stiri b1tv (adica no name-uri, niste bieti copii fugiti de acasa etc), absorbtia in redactia EVZ e un adevarat act caritabil. Astfel, soferii-cameramani vor avea sansa sa invete sa scrie devenind, Doamne iarta-ma, redactori!

Trimite un comentariu

sus