Skip to main content

Ion Cristoiu renunţă la procesul cu Radu Moraru

 

Jurnalistul Ion Cristoiu a renunţat la procesul cu Radu Moraru, dar rămâne în judecată cu Corneliu Vadim Tudor. Decizia a venit după ce Naşul de la B1 a recunoscut, aseară, că a greşit în cazul Ion Cristoiu.

Publicitate

Procesul a fost intentat de Ion Cristoiu acum doi ani, încă de pe vremea când jurnalistul era colaborator la Antena 3. În două emisiuni de la B1, Corneliu Vadim Tudor a susţinut că Ion Cristoiu ar fi fost colaborator al fostei securităţi.

Ieri, 23 septembrie, a fost termen la Judecătoria Sectorului 1. Ce s-a întâmplat?

La termenul de ieri, CNSAS a trimis o adresă către instanţă, în care spune că “pe numele lui Ion Cristoiu nu a fost întocmit dosar personal de către fosta Securitate.

Radu Moraru a recunoscut în faţa judecătorilor că proba adusă de instanţă este în favoarea lui Ion Cristoiu. “Îmi pare rău”, a spus Naşul şi aseară, în emisiune.

Ion Cristoiu a renunţat la procesul cu Radu Moraru, dar rămâne să se judece cu Corneliu Vadim Tudor, pentru că tribunul nu s-a prezentat la proces şi nu şi-a recunoscut public greşeala.

Radu Moraru, pentru Paginademedia.ro:

“Am comparat documentul adus de Vadim atunci cu probele din instanţă. Cea de atunci pare un fals bine făcut. Nici atunci nu ne-am asumat documentul, dar Vadim s-a lăsat intoxicat”

“Aseară, în emisiune, am recunoscut care este proba clară. Am spus că îmi pare rău pentru această situaţie. Dar îmi pare şi bine că s-a lămurit această situaţie. Este o probă trecută prin instanţă, este de necontestat.”

Dacă acum doi ani Ion Cristoiu nu era colaborator la postul concurent Antena 3, mai existau acuzaţiile la adresa lui?

Radu Moraru:

“Asta trebuie întrebat Vadim. La vremea respectivă, Vadim era supărat pe Antena 3. Mihai Gâdea nu i-a permis să intre în direct cu o replică. Atunci a adus în discuţie cazul Cristoiu. Eu nu ştiam că o să spună astfel de lucruri.”

După ce a ieşit din echipa de la Sinteza zilei, Ion Cristoiu a fost prezent, de mai multe ori, in studiourile B1 TV. Conform informatiilor paginademedia.ro, Ion Cristoiu este in discutii cu B1 TV pentru a realiza, duminica seara, o emisiune talk-show, asemanator cu Zig-zag, emisiunea pe care o realiza la Antena 3.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus