Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu, vedeta presei de azi: doar Cancan şi ziarele sportive nu l-au pus pe prima pagină

 

Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu este subiectul zilei în presa cotidiană de azi. În afară de tabloidul Cancan şi de ziarele sportive, toate cotidienele au scris despre Vîntu pe prima pagină. Şi cu â din a, şi cu î din i.

Publicitate

Ce abordări au ales, în continuare:

Foto: Liviu Adăscăliţei, Mediafax Foto

România liberă scrie că operaţiunea de probare a legăturii dintre Nicolae Popa şi Sorin Ovidiu Vîntu a început în urmă cu trei ani. În această perioadă, Popa a fost permanent monitorizat. Două pagini întregi sunt dedicate subiectului Vîntu. Titlul: Cum a căzut Vîntu în capcana procurorilor.

Piciorul beteag l-a scăpat pe Vîntu de puşcărie, scrie Click pe două pagini de interior. La prima pagină, însă, Click merge pe un titlu neutru: Vîntu, băgat în arestul din Rahova. Dacă Vîntu va fi trimis în puşcărie, scrie Click, cel mai tare va suferi Graţiela, fosta componentă a formaţiei Amadeus. Click aminteşte şi de amorul lui Dan Andronic cu fosta soţie a lui Vîntu.

Dacă pentru Click Vîntu este Creierul FNI, pentru Libertatea este tătucul FNI. Alături de tătuc, o pune pe prima pagină şi pe mama FNI, Ioana Maria Vlas: Ei, lasă că se descurcă el..., spune "mama". Vîntu, dat în gât de locotenenţii lui? Se întreabă tabloidul pe prima pagină.

Jurnalul naţional publică cel mai tendenţios dintre articolele de azi: Regimul cătuşelor. “Şeful regimului cătuşelor e incapabil să priceapă un lucru elementar: arestările nu ţin de foame, iar cătuşele nu plătesc facturi”, scrie ziarul. Arestarea lui este “apogeul unui lung şir de execuţii politico penale ale puterii portocalii”.

Evenimentul zilei numără banii trimişi de Vîntu fugarului Nicolae Popa: SOV a decontat sute de mii de dolari, preţul tăcerii lui Popa. Dosarul FNI ar putea renaşte cu Vîntu pe post de inculpat, notează EVZ. Într-un portret al lui Vîntu, EVZ reia câteva declaraţii ale acestuia:

"Bucuraţi-vă şi rugaţi-vă lui Dumnezeu să nu fiu eu preşedintele României."
"Urăsc beţivii şi proştii. Un tip care are capacitatea de a urî aşa cum îi urăsc eu pe beţivi şi pe proşti, n-are voie să ajungă să aibă puterea unui preşedinte."

Cancan nu a pus pe prima pagină subiectul Vîntu, însă a remarcat în interior, doar că: Sorin Ovidiu Vîntu a plecat de la Parchet sprijinit de Poliţişti. La o minimă documentare ar fi aflat că problemele de sănătate ale lui SOV sunt mult mai vechi.

Ziarul Financiar trece în revistă, documentat, traseul lui Vîntu, într-un articol semnat de directorul editorial al ziarului Cristian Hostiuc. Articolul punctează câteva dintre numele de notorietate care au lucrat cu Vîntu în proiectele financiare:

Vlad Soare (acum membru în comisia de supraveghere a pensiilor private)
Daniel Dăianu (fost ministru de finanţe)
Nicolae Văcăroiu
Florin Georgescu (acum viceguvernator al BNR)
Gheorghe Fulga (fost director SIE)
George Mucibabici (acum preşedinte Delloite România)

După prima copertă savuroasă, cu Stan şi Bran, pe coperta a doua Adevărul iese cu Vîntu. Ziarul remarcă, în interior, că ”Oamenii Realităţii îşi apără patronul” şi detaliază “Dedesubturile reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Prima pagină de astăzi (cu sprijinul agenţiei de monitorizare Media Image)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tweeknax Tweeknax
    Oare cati stiu ca ieri s-a votat legea ca salariul minim sa fie 640lei in 2011,in timp ce Vantu era arestat?
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Ai dreptate. La SIE a fost. Am făcut corectura. Mulţumesc pentru observaţie.
  • edux edux
    Fulga a fost director la SIE, nu la SRI....

Trimite un comentariu

sus