Skip to main content

TVR-ul intră în războiul matinalelor cu ProTV şi Antena 1

 

Începând cu 4 octombrie, TVR1 va difuza, în fiecare dimineaţă, de la 7.00 la 9.00, Telejurnal Matinal, un program de două ore care va cuprinde ştiri şi informaţii utilitare. Emisiunea va fi prezentată de Raluca Belciu şi noul său coleg, Radu Tudor (ex. Naţional TV). Alături de buletinul de ştiri, programul matinal va mai cuprinde rubrici de sport, meteo, sănătate, protecţia consumatorului, trafic, ce cumparăm, revista presei, sugestii de petrecere a timpului liber, se arată în comunicatul TVR care anunţă grila de toamnă.

Publicitate

În prezent, principalele emisiuni matinale care îşi dispută supremaţia pe piaţă sunt Ştirile Pro TV de dimineaţă (7.00-10.00) şi Neaţa cu Răzvan şi Dani (8.00-10.00) de la Antena 1.

Ce alte noutăţi pregăteşte televiziunea publică în această toamnă?

  • Irina Păcurariu revine la TVR 1, în fiecare joi, în prime-time, cu Părerea ta - o emisiune interactivă, în premieră, care va implica telespectatorii prin faptul că ei vor vota pro sau contra subiectului dezbătut în studio.
  • Moderatorul Cătălin Sava şi reporterul Eugen Istodor au o emisiune nouă, De partea ta, tot în prime-time. Marţi, de la 21.00, cei doi propun audienţei o dezbatere pornind de la un reportaj care spune povestea unui om obişnuit. Echipa TVR se alătură acestuia în demersul de rezolvare a unei probleme.
  • Mihai Constantin revine la pupitrul Telejurnalului de la ora 20.00, Adriana Muraru urmând să prezinte Telejurnalul de la ora 14.00.
  • Mirela Nagâţ va prezenta un nou Telejurnal (de luni până vineri, la ora 18.00), o deschidere a agendei principalei emisiuni informative.
  • Laura Nureldin, venită la TVR în această toamnă, va prezenta premiera Papucul doamnei, o emisiune care abordează aspectele lumii feminine, în fiecare luni, de la 17.30.

Ce fac emisiunile TVR:

  • La primul Garantat 100% din noul sezon (3 octombrie), invitatul lui Cătălin Ştefănescu este regizorul Radu Muntean, al cărui film, Marţi după Crăciun a fost lansat de curând în cinematografele din ţară.
  • Şi Iuliana Tudor vine cu noutăţi la emisiunea O dată-n viaţă. În noul sezon, Iuliana promite că vedetele invitate vor face spectacol îmbrăcând haina unor personaje celebre, devenind actori/actriţe timp de peste două ore.
  • Eugenia Vodă continuă întâlnirile sale memorabile, la Profesioniştii. La prima ediţie din această toamnă, cea din 9 octombrie, invitatul Eugeniei Vodă va fi actorul Ion Caramitru.
  • Cosmin Cernat se alătură echipei de prezentatori ai ştirilor sportive, continuând să realizeze şi să prezinte Sudiourile UEFA Champions League.

Filmele TVR-ului vor fi împărţite pe genuri

Serialele de succes 30 Rock, CSI-Crime şi investigaţii (sezonul VIII), Anatomia lui Grey şi Dr. House vor continua să fie difuzate de postul public de televiziune şi în grila de toamnă.

Filmele artistice ale toamnei, cu distribuţii impresionante şi distincţii internaţionale, sunt împărţite pe genuri: luni sunt difuzate filme europene, marţi şi miercuri (când nu se transmit meciuri din UEFA Champions League) sunt difuzate filme de Telecinematecă, respectiv de dragoste. Iar de joi până duminică sunt ecranizări, filme de Oscar, filme-şoc şi de acţiune.

"Competiţii premium precum UEFA Champions League şi Formula 1, dar şi meciurile de fotbal ale ehipei naţionale ţin capetele de afiş ale transmisiunilor sportive de la TVR 1 în următoarea perioadă", se spune în comunicatul postului public de televiziune.

Reamintim că TVR-ul a plătit aproximativ 35 de milioane de lei pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare pentru UEFA Champions League. “Vorbim de o pierdere de vreo 90%”, spunea Alexandru Lăzescu, la prima întâlnire oficială cu presă de după numirea sa în funcţie.

Precizare. Grila de toamnă a TVR-ului va începe din 3 octombrie.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rok_da_house rok_da_house
    Serios, acum... Aia care va mai uitati la TVR1 ori 2, or cate-cati vrei, ridicati manutele sus! Nu va costa nimic, oricum v-ati platit factura la energie electrica...
  • udi alan udi alan
    tvr ul...doar o franzela calda de papat, si atat! unde e dna ul?
  • ciavistu ciavistu
    mie imi place foarte mult cand e invitata doamna pora. ajuta tvr sa ajunga pe acelasi nivel de audienta cu disney channel.
  • cristi cristi
    Are dreptate vlady.Bine ca l-au scos pe leonard miron.Pentru asta stima penntru tvr.
  • vlady vlady
    doamna colonel Culcer ?? in afara de Base ce ne mai arata ??
    si vedeta incontestabila p.p.narul ala de prezenta matinalul unde mai zboara ? ala cu fata de radio si voce de televiziune ..
  • eftimie eftimie
    Nefericită alegere a celei de-a doua poze. Nu faptul ca e pozat dl. Muntean ci felul in care se incadreaza paharul ala in contextul general.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Consider ca un material despre grila noua de programe a TVR 1 este de interes pentru public, chiar daca informatiile vin dintr-un comunicat (nu vad nimic rau aici).

    La timpul potrivit, voi face analiza pe noua grila, stai linistit. :)
  • eu eu
    Salut Petrisor. Stirile astea sunt infomercial sau preluari de comunicate? Mi-as dori sa vad la tine si o analiza dupa o luna de zile de rulare a grilei. Sa aflam si noi daca merita investitiile in oameni veniti de aiurea, in costuri suportate din bugetul pe pierdere si in amatorismul decidentilor. Am glumit, stai linistit. Vor avea un succes nebun. Iar datele, nu trebuie sa ni le dai. Le avem si noi.
  • Petrisor Petrisor
    Si bineinteles ca invitatii emisiunii vor fi numai jurnalistii de la Curentul, EVZ si Romania Libera. Oricum vor fi zero pe partea de audienta.

Trimite un comentariu

sus