Skip to main content

VIDEO: Reclama la margarina Becel a fost interzisă de pe TV

 

Spotul care promovează margarina Becel a fost oprit de către CNA. Motivul? Reclama face referire la serviciile medicale ale unei clinici private - Medsana, fapt interzis de legislaţia audiovizuală. Reclamatia a venit de la o firma concurenta, MedLife.

Publicitate

„La sfâşitul reclamei afli unde mergi să-ţi faci analizele, nu de unde să îti iei margarina. În plus, la noi în cod se spune clar că nu poţi să faci reclamă la două produse printr-un singur spot.” , a spus Cristina Trepcea, membru CNA.

Clipul poate fi difuzat doar dacă se renunţă sigla şi la trimiterile pe care spotul le face la serviciile acestei clinici.

Reclama, în continuare:

Spotul Becel

Explicaţia Unilever:

Reprezentanţii Unilever, firma care produce margarina, au spus că referirea la clinica privată Medsana este parte a unei campanii care îi încurajează pe oameni să meargă să îşi facă un test de colesterol.

„Nu aveţi ce căuta cu Medsana pe ecran, asta trebuie să reţineţi” le-a spus Răsvan Popescu (preşedinte CNA) reprezentanţilor Unilever.

Cum este introdusă clinica privată în spotul Becel?

În finalul spotului se spune: “În luna inimii, Becel te ajută să le oferi celor dragi un test de colesterol în clinicile Medsana sau la partenrii din ţară.

Una dintre reclamaţii a venit chiar de la MedLife, concurenţa clinicii private din spot

Într-o reclamaţie primită de CNA din partea clinicii la Med Life se precizează că spotul a rulat de 491 de ori, în intervalul 3-13 septembrie, pe canalele de televiziune: Antena1, Antena2, Antena3, Euforia şi Hallmark.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Asta e total aiurea, nu poti pune egal intre doua lucruri doar pentru ca ai tu chef. Indiferent ca e margarina sau altceva, e ilogica si falsa alaturarea asta.
  • Maria Maria
    Orice consumat frecvent, cu mici exceptii, precum apa, dauneaza. Frecvent de multe ori se traduce prin exces la romani.
    Si vezi ca incurci doua produse care se numesc la fel, margarina, dar care sunt diferite destul de mult in ce priveste compozitia: margarina tartinabila sau margarina de masa si margarina pentru prajituri, care se foloseste in patiserii. La prima vedere e tot margarina, dar te asigur ca nu e asa.
  • Gregorian Gregorian
    Si nici macar numele margarinei nu este unul inspirat pentru piata romaneasca, mai potrivit ar fi fost numele FLORA folosit pe alte cateva piete din Europa pentru aceeasi margarina.

    Ar mai fi de adaugat ca Becel nu se produce la Ploiesti, este importata din Polonia, la fel si Delma si celelalte margarine produse de Unilever (au fost produse la Ploiesti un timp apoi sectia respectiva s-a inchis), dar este semnalata in unele magazine ca fiind produs romanesc.

    Trebuie sa spun si ca ceea ce semnaleaza Radu este corect, margarina nu este unul din cele mai sanatoase produse, e un produs economic care nu dauneaza daca este consumat ocazional insa consumata frecvent poate agrava bolile cardiovasculare (exact invers decat ni se prezinta in reclame) si poate determina aparitia unor boli neurodegenerative. Asa ca mai bine nu consumati margarina, sau consumati-o moderat (in prajiturile de post spre exemplu).
  • radu radu
    Nu aceasta e cea mai mare problema a reclamei respective. Principala problema e ca extrem de idioata si tembela. A doua e ca un produs ca margarina nu are ce cauta in acelasi cadru cu promovarea sanatatii.

    Toate margarinele sunt o porcarie nesanatoasa. Chiar daca, fiind un produs vegetal, nu are colesterol asta nu inseamna ca e bun. Nici cianura nu are colesterol. Nici acidul clorhidic nu are colestorol. Asa ca e "Eu BECEL inima bla-bla" e sinonim cu "Eu CIANURA inima bla-bla" din acest punct de vedere.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Decizia CNA intră în vigoare după ce documentul de sancționare ajunge oficial la postul de televiziune.

    Probabil nu a ajuns decizia la televiziuni, așa se explică.
  • Cousin Cousin
    Aceeasi nelamurire... tocmai a rulat pe a3, fara nici o modificare
  • Tweeknax Tweeknax
    Bine ca au interzis-o,penibila si enervanta reclama
  • Teo Teo
    De cand este interzisa reclama? Fiindca in aceasta seara (la 19.41)am vazut-o din nou. Pe A1.

Trimite un comentariu

sus