Skip to main content

15 octombrie: Dogan, oferte de preluare de la Murdoch, RTL şi Warner

 

Cel mai mare grup de media din Turcia, Dogan Yayin - ce controlează în România postul TV Kanal D - a confirmat că a primit câteva oferte pentru preluarea unităţilor pe care le deţine, fără a menţiona, însă, cine a înaintat aceste oferte, informează agenţia Reuters, citată de HotNews. Compania, implicată într-o serie de dispute cu autorităţile fiscale şi guvernul de la Ankara, soldate cu o amendă de 4,8 miliarde de lire turceşti anul trecut, a precizat însă că una dintre oferte, venind din partea grupului News Corp, controlat de magnatul Rupert Murdoch (foto), a fost considerată prea mică.

Publicitate

Agentia citată menţionează că printre grupurile interesate de eventuala preluare a unor unităţi Dogan se numără RTL si Time Warner, în timp ce mai multe grupuri de investiţii ar fi interesate de ziarele grupului. O altă sursă citataă de Reuters a afirmat că Dogan Yayin ar fi evaluat la 2 miliarde de dolari. În România, Kanal D este deţinut de Dogan Media International şi Ringier, acţionarii afirmând recent că au fost abordaţi de mai mulţi investitori.
Pe scurt: Antena 1 acuza CNA de dubla masura in cazul "Irinel in jacuzzi". Negocieri pentru Dogan Yayin. Campania "patriotismului reactiv" in social media. News of the World - contra cost online

Romtelecom a demarat la începutul lunii octombrie prima fază a procesului de selecţie a agenţiei care va administra contul de media pentru toate brandurile din portofoliul companiei, au spus pentru HotNews.ro oficialii operatorului. În cadrul procesului au fost invitate cele mai importante agenţii de profil, iar opt agenţii au confirmat intenţia de participare, au mai spus aceştia. De la începutul anului 2008 contul de media al Romtelecom este administrat de United Media, scrie DailyBusiness.ro.

Directorul Antena 1 a adresat o scrisoare deschisă membrilor CNA, după amenda de 50.000 de lei primită în cazul Acces Direct/"Irinel în jacuzzi", el arătând că subiectul a fost tratat şi de Pro TV/Acasă TV, staţii care nu au fost sancţionate. Cel mai mare grup media din Turcia, Dogan Yayin, este ţinta mai multor oferte de preluare. Tabloidul duminical britanic News of the World introduce accesul contra cost pe site-ul său, scrie HotNews.
Pe scurt: Antena 1 acuză CNA de dublă măsură în cazul "Irinel în jacuzzi". Negocieri pentru Dogan Yayin. News of the World - contra cost online

Liviu Mihaiu este furios că emisiunea sa, “Între bine şi rău”, a fost scoasă "fără nicio explicaţie" din grila de toamnă a TVR. "Rodica Culcer m-a scos din grila TVR fără niciun fel de avertisment sau explicaţie! Nici preşedintele TVR şi nici executanta Dana Deac nu au avut vreo observaţie", a declarat Liviu Mihaiu pentru TV Mania, într-un interviu citat de Realitatea.net. Mihaiu o atacă dur în interviu pe Rodica Culcer, făcând referiri la trecutul acesteia.
Liviu Mihaiu: Culcer a fost inginer apicultor, colaborator al Securităţii sau agent Mossad

La 5 ani după ce ajungea la Cannes în calitate de concurent Mihai Gongu, creative director Graffiti BBDO, se pregăteşte să evalueze la Eurobest cele mai bune lucrări de advertising din TV, Print, Outdoor şi Radio, alături de giganţi ai industriei de publicitate precum Fernando Olmos Vega (primul argentinian care a castigat un Cannes, in 1992). Într-un interviu acordat Money.ro, Gongu vorbeşte despre viitorul publicităţii - “TV-ul va trăi pentru totdeauna” - inovaţia în advertising - “ Nu se mai poartă billboard-ul simplu, trebuie să pun o vacă reală pe un outdoor şi să o leg cu scotch. Minim atât.” - şi despre criză şi perspectivele industriei de media în 2011.

Despre advertisingul din România crede că e “mai mişto decât cel al altor ţări din regiune” dar că ar fi totuşi loc de mai mult curaj în publicitatea autohtonă. "N-aş vrea să îi vorbesc de rău pe ai noştri dar îmi e dor de vremurile în care clienţii aveau mai mult curaj", spune el "Cred că pe piaţa din România dacă ai curaj câştigi şi dacă eu aş fi fost marketer aş fi fost mult mai curajos în vremurile astea." Despre numirea lui Gongu în juriul Eurobest au mai scris Wall-Street.ro şi Evenimentul zilei.

Ministrul Internelor, Traian Igaş, şi cel al Transporturilor, Anca Boagiu, sunt noii membri ai cabinetului Boc despre care bloggerii au scris cel mai des între 3 septembrie şi 3 octombrie, conform unei analize realizate de Mediafax Monitorizare. Topul general din punctul de vedere al numărului de menţionări pe bloguri în perioada 3 septembrie - 3 octombrie este condus de premierul Emil Boc, urmat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, scrie agenţia de presă Mediafax.
Traian Igaş şi Anca Boagiu - cei mai vizibili miniştri noi pe bloguri

Un reporter de investigaţii care relata de la faţa locului despre protestele din Franţa a fost bătut marţi de Poliţie în piaţa Bastiliei din Paris. Reporterul le spusese jandarmilor că era jurnalist, scrie Adevărul. Prefectura din Paris a deschis o anchetă în acest caz. "Suntem conştienţi de dificultăţile pe care le au forţele de ordine la asemenea evenimente. Cu toate astea, imaginile arată gesturi şi schimburi verbale ce nu pot fi tolerate", a spus prefectura. Reporterul de investigaţii agresat de Poliţie, Thierry V., lucrează la Canal+ şi relata de la faţa locului despre protestele anti-guvernamentale.
VIDEO Doi jurnalişti au fost bătuţi de jandarmi în Paris

Voxline Communication organizează în data de 4 noiembrie, la The Hub, un seminar adresat agenţiilor de publicitate. Acestea vor putea afla care sunt oportunităţile oferite de marketingul mobil, dar mai ales tacticile specifice pentru a integra cu succes marketing-ul mobil în campaniile lor viitoare, scrie IAA.ro. Participantii vor primi de la Dan Vîrtopeanu (General Manager Voxline Communication) şi Bogdan Apostol (Business Development Manager) idei practice şi studii de caz relevante şi vor afla cum să folosească mediul mobil pentru lansări de produse, campanii de imagine, promoţii, lead generation/sales.
Un nou seminar despre comunicarea prin marketing mobil

Începând de luni, 18 octombrie, Discovery Channel va difuza în premieră trei episoade speciale din seria „Top Gear". În Norvegia, Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond vor încerca diverse probe olimpice, dar cu maşini, în Africa vor traversa sălbăticia din Botswana, apoi îşi propun să devină primii oameni care au ajuns vreodată la Polul Nord cu o maşină, scrie România liberă.
Top Gear, în situaţii extreme

Producătorul francez de cosmetice L'Oreal organizează un pitch pentru contul de digital media din Europa, în condiţiile în care intenţionează să crească cheltuielile cu publicitatea pe internet, scrie DailyBusiness.ro, care citează Brandrepublic.com.
L'Oreal organizează pitch pentru contul de digital media din Europa

Yahoo a contractat agenţia MediaVest, parte a grupului Publicis, pentru servicii globale de media planning şi buying. Până în prezent, contul era împărţit între Mindshare, companie deţinută de grupul de comunicare WPP, pe partea de media tradiţională, şi Neo - pe media digitală, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională. Yahoo traversează a doua etapă a unei campanii masive de brand, evaluate la peste 100 milioane dolari, care a început anul trecut, sub sloganul "It's You".
Yahoo îşi mută contul de media de la Mindshare la MediaVest

Yahoo
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    ar fi culmea ca ProTV/Warner,sa ii preia pe cei de la Dogan/KanalD!!!Acolo e vorba de un purcoi de bani si cine pune mana pe ei,are o piata formodabiila!!!!
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    http://tinyurl.com/29qdsz9
  • laurentiu laurentiu
    4 miliarde de lire tucesti inseama cat in euro. si de ce a luat asemenea amenda ?

Trimite un comentariu

sus