Skip to main content

6 octombrie: Legea lui Prigoană a fost respinsă. Criza a măturat 54 de titluri locale

 

Proiectul de lege prin care Silviu Prigoană propunea licenţe pentru presa scrisă a fost respins. Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi un raport de respingere pentru iniţiativa deputatului PDL Silviu Prigoană privind trecerea presei scrise şi online sub incidenţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, scrie HotNews.ro, care citează Agerpres.

Publicitate

Prezent la dezbateri, Attila Szasz, membru CNA, a arătat că propunerea contravine directivelor europene care precizează clar că CNA are atribuţii doar în audiovizual şi nu se amestecă în presa scrisă şi online. "Eterul este un domeniu public unde CNA poate să intervină şi noi putem să reglementăm ca fiind un domeniu public, în timp ce presa scrisă este eminamente privată şi acolo cu greu se pot stabili reglementări", a arătat deputatul PSD Victor Socaciu.
Proiectul de lege privind controlul CNA asupra presei scrise şi online, respins de Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor

De la 18 publicaţii câte apăreau în Iaşi la sfârşitul anului 2008, mai apăr, după doi ani de criză, doar opt titluri, scrie Financiarul. Criza a măturat până în prezent 54 de publicaţii locale, conform datelor Media Image Group. Vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Editorilor Locali (APEL), Gruiţă Ienăşoiu, spune că vor mai dispărea titluri, în special cele neauditate. În prezent, publicitatea în presa locală este estimată la 5-6 milioane de euro de către Alin Alecu, Customer Relationship Manager ARBOmedia.
Criza a dus la dispariţia a 54 de titluri din presa locală ... şi mai urmează

Şefii marilor agenţii de publicitate din România vorbesc cu precauţie despre veniturile pe care le aşteaptă în acest an şi în prima parte a a lui 2011, după ce în anii trecuţi raportau creşteri susţinute, scrie Financiarul într-o amplă analiză. Scăderile şi stagnările business-urilor sunt mult mai probabile, iar cine îndrăzneşte să vorbească despre majorări nu depăşeşte în prognosticuri nivelul de 10%. Iniţiative şi Brand Connection, agenţiile de media ale grupului de comunicare Lowe România, au cumulat în 2009 venituri de circa 42 milioane euro. Pentru 2010, şefii celor două companii indică o cifră de afaceri totală de 40 milioane euro, cu 5% mai mică decât cea raportată anul trecut, potrivit informaţiilor furnizate DailyBusiness.ro. Bogdan Prajisteanu, şeful Mediaedge:cia România, vorbeşte despre o creştere uşoară, de maxim 5-10% a veniturilor în 2010 comparativ cu 2009, an pe care agenţia l-a terminat cu afaceri de 30 milioane euro.
Publicitarii, "potoliţi" cu estimările: Anul viitor aduce stagnări sau scăderi

Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea Media, a decis să îi dea în judecată pe Elena Udrea, Emil Boc şi Sever Voinescu. De la primii doi, Vîntu vrea despăgubiri în valoare de câte un milion de euro. De la Voinescu, doar 250.000 de euro, scrie Victor Ciutacu pe blogul său. Sorin Ovidiu Vîntu, care este cercetat în stare de libertate pentru că l-a ajutat pe Nicolae Popa să se ascundă de justiţia din România, i-a precizat lui Ciutacu faptul că "de acum, voi da în judecată, în civil, pe oricine mai spune, cu excepţia ziariştilor, că eu am furat bani de la FNI, deşi instanţa m-a scos din cauză", scrie Evenimentul Zilei.
Sorin Ovidiu Vîntu îi dă în judecată pe Elena Udrea, Emil Boc şi Sever Voinescu

Agenţia de Rating Politic a dat publicităţii, ieri, un studiu care doreşte să răspundă la întrebarea "Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România?". Studiul a fost realizat în perioada 6 septembrie – 1 octombrie 2010 şi a ţinut cont de toate talkshowurile cu format stabil, cu periodicitate zilnică sau săptămânală, difuzate de Realitatea TV şi Antena 3 în perioada respectivă, scrie Evenimentul Zilei. Politicienii au fost cei mai prezenţi în aceste emisiuni (166 de prezenţe, adică 58,7%), urmaţi de jurnalişti/comentatori (81 de prezenţe, adică 25,3%) şi de reprezentanţi ai sindicatelor/patronatelor (50 de prezenţe, adică 16,0%). Campionul prezenţelor la talkshowurile televiziunilor de ştiri este Mugur Ciuvică, liderul Grupului de Investigaţii Politice (GIP), care a avut 26 de aparaţii în perioada studiată.
Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România

Pentru prima dată, reţeaua Facebook va fi reprezentată la o conferinţă românească dedicată Internetului - RoNewMedia 5.0, scrie HotNews.ro. Mark Cowan, head of emerging markets EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) al Facebook, va lua parte la conferinţa ce va avea loc în perioada 9-10 noiembrie 2010, alături de reprezentanţi Google, Microsoft şi Yahoo, potrivit unui comunicat al organizatorilor.
Mark Cowan/Facebook - la RoNewMedia

În anul financiar 2009/2010 încheiat la sfârşitul lunii martie 2010, broadcasterul public britanic BBC a investit aproximativ 1,4 milioane de lire sterline în publicitatea digitală (digital display advertising) şi 220.000 de lire sterline în paid-search marketing, notează Financiarul, care citează guardian.co.uk. Oficialii BBC au declarat că majoritatea activităţilor de marketing digital sunt livrate la costuri scăzute,
BBC a investit 1,4 mil. lire sterline în publicitate digitală

BrandTailors, compania de strategie şi design de brand, a finalizat redefinirea brandului Măgura, după un rebranding realizat de aceeaşi agenţie în 2007, notează Wall-Street.ro şi DailyBusiness.ro. Măgura a ales BrandTailors pentru cel de-al doilea rebranding datorită rezultatelor obţinute în urma procesului similar din 2007 când Măgura a rămas lider al categoriei de prăjituri. Obiectivul este consolidarea brandului Măgura, anticipând, astfel, eventualele schimbări ale motivaţiilor de consum din categoria de prăjituri ambalate.

Alexandre Almajeanu a investit 50.000 de euro în motorul de căutare de locuri de muncă balaur.ro. În urma tranzacţiei, investitorul a devenit acţionar minoritar în companie, scrie DailyBusiness.ro. Proiectul a fost lansat anul trecut şi între timp a fost preluat de o nouă echipă, fondatorii rămânând în continuare acţionari în companie.
Alexandre Almajeanu a investit 50.000 de euro în balaur.ro

Cu încasări de 22,4 milioane de dolari, filmul "€œThe Social Network” este propulsat direct în box-office-ul din Statele Unite ale Americii după primul week-end de la lansarea în cinematografe, scrie Wall-Street.ro, care citează Bloomberg. Regizorul filmului, David Fisher, care a mai lucrat la proiecte precum "Zodiac” sau "Fight Club”, a dorit să aducă Facebook pe marile ecrane şi s-a axat pe proiectul lansat de Mark Zuckerberg , unul dintre fondatorii cunoscutei reţele sociale.
The Social Network, un film despre Facebook, pe locul 1 în box office-ul american

Companiile din sectorul bunurilor de larg consum (FMCG) şi-au majorat considerabil bugetul alocat promovării online în prima jumătate a acestui an, atrăgând circa 277 mil. euro dintr-o piaţă de 2 mld. euro în perioada ianuarie-iunie, scrie Wall-Street.ro, care citează Brandrepublic. Brandurile din acest segment, care nu au investit sume semnificative în online în trecut, reprezintă acum 11,8% din piaţa online din Marea Britanie, în creştere faţă de 9,4% în 2009, potrivit unui studiu realizat de Internet Advertising Bureau (IAB) şi PricewaterhouseCoopers (PwC).
Întrebarea zilei pentru brandurile din FMCG: On Air sau Online?

Gigantul FMCG Unilever îşi extinde echipa globală de marketing, în încercarea de a-şi optimiza cheltuielile anuale de publicitate, care depăşesc 5 miliarde euro, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională.
Unilever îşi extinde echipa de marketing

Foto: Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorela Viorela
    Dna Udrea lucreaza din rasputeri si alti isi bat joc.
  • Spartakus Spartakus
    Ups! Esti pe aproape! Mai incearca o data! Sunt sigur ca de asta data o sa reusesti sa ajungi sa-l citesti pana la capat. Si sa-l si corectezi, normal! Si sa nu uit: La multi ani pentru aniversare! Spartakus te saluta! (sper sa fi scris corect, cu k! :D)
  • Spartakus Spartakus
    Salut, colega! Ai reusit sa citesti titlul, ca eu m-am chinuit putin!? :D Glumeeaam! Sunt sigur ca te-ai grabit, dar ar fi bine sa faci corecturile de rigoare, ca sigur o sa treaca pe aici un anume domn Fly sa te treaca Dunarea, pe motiv de necunoasterea gramaticii, ca si pe mine ma trece deseori. :)) Sterge comentariul, nu-l aproba. Sa ai o zi buna.

Trimite un comentariu

sus