Skip to main content

Aniversări: EVZ face azi 6.000 de numere. ZF publică numărul 3.000

 

Două aniversări pentru presa scrisă din România. Astăzi Evenimentul zilei publică numărul 6.000, la 18 ani de la lansarea ziarului.

Publicitate

Ziarul Financiar împlineşte astăzi 3.000 de numere şi marchează aniversarea cu un număr special.

Bulina roşie se lansa la 22 iunie1992, cu Ion Iliescu şi Michael Jackson pe prima pagină. Ziarul Financiar anunţa, în 1998, că “Irakul s-a predat”.

Numărul 1: Iliescu, prima pagină cu Michael Jackson şi Miron Cozma

Suntem aici de 6.000 de numere”, scrie Evenimentul zilei pe prima pagină. La 22 iunie 1992, ziarul era deschis de Ion Iliescu într-o poză sugestivă: “Se pune bine cu Dumnezeu”. Pe prima pagină mai erau botezul fiicei lui Miron Cozma şi o ştire despre Michael Jackson.

În 18 ani de apariţii, ziarul/fenomen condus la început de Ion Cristoiu, a schimbat câţiva redactori şefi şi proprietari şi a trecut prim mai multe formate. A fost înfiinţat de Mihai Cârciog, iar în acţionariat mai erau Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu. În perioada bună, vindea aproape milionul de exemplare (mai mult decât toate ziarele de azi la un loc!) şi era o fabrică de bani. Au intrat apoi în structură grupul german Gruner & Jahr, după care ziarul a ajuns la Ringier. Astăzi, EVZ este deţinut de Bobby Păunescu.

La conducerea editorială au fost, până în 2008, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Dan Cristian Turturică şi Răzvan Ionescu. De doi ani, redacţia este condusă de Vlad Macovei.

“Irakul s-a predat” cu Ziarul Financiar

Ziarul Financiar marchează într-o ediţie specială numărul 3.000. Cotidianul lansat de Adrian Sârbu la 16 noiembrie 1998 reia astăzi subiectele şi coperţile altor numere aniversare: 500, 1.000, 1.500, 2.000 şi 2.500.

Irakul s-a predat” era titlul cu care ZF deschidea ziarul, în urmă cu 12 ani, pe 16 noiembrie 1998.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laurentiu laurentiu
    ce s-au mai potrivit ambele cotidiene azi :)

Trimite un comentariu

sus