Skip to main content

CNA este depăşit de situaţie. O spun oficial membrii Consiliului!

 

Şase din cei zece membri pe care îi are Consiliul Naţional al Audiovizualului au trimis ieri o sesizare către Parlament în care cer Comisiilor de cultură o audiere în cadrul căreia să găsească împreună "soluţii pentru corectarea neajunsurilor instituţiei din care fac parte".

Publicitate

Narcisa Iorga, Dan Grigore, Cristina Trepcea, Ioan Onisei, Szasz Attila şi Gelu Trandafir sunt cei care au semnat această scrisoare.

Sesizarea a fost trimisă la iniţiativa Narcisei Iorga (membru CNA), care de-a lungul timpului a atras atenţia, în nenumărate şedinţe, asupra modului defectuos în care funcţionează Consiliul din care face parte.

“Prin ignorarea unor abateri repetate de la aceste prevederi legale, CNA a încurajat mijloace de comunicare în masă, realizatori şi moderatori de emisiuni să aibă atitudini inchizitoriale, să dea sentinţe, să profereze acuze şi ameninţări, încălcând elementare norme de conduită profesională. Demnitatea umană şi dreptul la propria imagine, drepturi fundamentale ale omului, au ajuns astfel enunţuri golite de conţinut, din păcate prin complicitatea unei autorităţi publice ce are tocmai menirea de a le proteja”, a spus Narcisa Iorga în şedinţa CNA de ieri.

Scrisoarea:

Sesizare

Consiliul Naţional al Audiovizualului este, conform Legii nr. 504/2002, garantul interesului public în domeniul comunicării audiovizuale. Are obligaţia să asigure respectarea exprimării pluraliste de idei şi de opinii, protejarea interesuui major al copilului, a deminităţii umane, a dreptului la propria imagine şi, în egală măsură, este garantul independeţei editoriale şi al liberei exrpimări a opiniilor radiodifuzorilor.

Noi semnatarii, considerăm că, în ultima perioadă, spaţiul audiovizual s-a degradat accentuat, fapt care ne îngrijorează şi ne determină să solicităm o audiere Comisiilor de cultură, arte şi mijloace de comunicare în masă ale Parlamentului.

Credem că îmrepună cu Dumneavoastră putem indentifica soluţii pentru corectarea neajunsurilor şi petru crearea unor criterii care să definească interesul pubic din domeniul comunicării audiovizuale al cărui garant este CNA.

Sursa foto: CNA

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    @Anca foarte bine punctat de tine,probabil 99% din cei care au citit textul nu si-au dat seama de gresala .
  • Marian Marian
    Baieti, voi vreti sa spuneti ca ce face Realitatea TV si Antene nu sunt metode inchizitoriale? O fi jurnalism pur gen BBC si nu stim noi?
  • viper viper
    adica pe sleau spus sa se inchida gura tuturor celor care critica puterea portocalie si nu p.u.p.a. d.o.s.u.l. lui z.e.u.s.
  • Anca Anca
    Ati citit careva CU ATENTIE ultimul paragraf din "scrisoare"? Oare asa o fi fost scrisa de cei de la CNA sau asa a fost transcrisa de cineva care habar n-are de scris?("imrepuna", "indentifica", "petru" in loc de "pentru", "pubic" in loc de "public"...Stiti, e la fel de penibil indiferent de sursa greselilor astora, pentru ca si unii si ailalti va pretindeti jurnalisti...
  • udi alan udi alan
    e de la ceafa de porc!
    narcisel, treci mami pe verdeturi!...
  • dragos dragos
    Asta e tot ce au inteles bizonii psd, ca basescu se afla in tot si-n toate, nu ca avem toata ziua pe ecrane numai laturi (nu ma refer la cele politice) gen blonda lu' iri sau bianca lu' bote si alte pipite de aceiasi coloratura. eu unul m-am saturat sa platesc cablul doar pentru a vedea inmormantari sau scandaluri.
  • eu eu
    Sa zica numai de bine la radio si tv ! Ce Dumnezeu, ca suntem tara cu cei mai fericiti locuitori de pe Pamant.
    Nenorocitii astia cu televiziunile vor sa ne supere si injura puterea. Rusine sa le fie.
    Desfinteaza-i, Narcisa !
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Huligan, tata, confunzi Iorga cu Mesesan, asa, en-gros. Adevarul ca au nume asemanatoare, ca prenumele e si mai si, pe una o cheama Narcisa, pe cealalta Ada! Cit priveste reuniunea de la Comisia parlamentara, poate se discuta cum se pot vinde unele ziare cu alte obiecte decit ziarele insele (mai nou, cu bere, gsp, sau cartofi, click), unele cu tva 24 la suta, date cu ziare de tva 9 la suta! Ar fi interesant daca exista concurenta loiala, unele ziare sa se vinda pur si simplu ele, ca presa, si altele ca invelis a juma de kil de cartofi!
  • eu eu
    Narcisa Iorga o caută cu lumânarea de mult timp. Până la urmă, o va găsi, într-un fel sau altul.
  • telespectator telespectator
    Rusinos si penibil! Basescu loveste din toate partile. Un derbedeu disperat! Vai de mama ei de tara, pe ce maini a incaput! Pe mana unui betiv si pe fundul unei tarfe!
  • Huligan Huligan
    Este foarte interesant să găseşti sintagme precum ''atitudine inchizitorială'', ''enuţuti goale de conţinut'', ''COMPLICITATE'' într-un text semnat Narcisa Iorga. Adică doamna care făcea trierea candidaţilor PD-L care au dreptul să apară la TV în perioada campaniei electorale (probabil sub efectul atitudii liberale din partid), condiţiona prezenţa celor de la PD-L în funcţie de temele abordate sau de inviaţii din celelalte partide....si altele. Interesant!

Trimite un comentariu

sus