Skip to main content

Noul director al Realitatea FM, despre vechea echipă: "În general, dacă vezi că nu iei banii, evident că la un moment dat pleci"

 

Îi înţeleg foarte bine, dar, din păcate, eu nu am nicio putere în a-i ajuta să-şi recupereze salariile. Ei îşi vor primi banii, că şi eu am mai întrebat şi mi s-a spus că o să se plătească, nu o să rămânem datori faţă de ei. Ce s-a spus în scrisoricile alea e pe bună dreptate. În sensul că nu şi-au luat banii”, a spus Aurelian Săndulescu, actualul director al postului Realitatea FM, despre fosta echipă a postului de radio şi despre cerinţele acestora.

Publicitate

Săndulescu a mai declarat că între vechea şi noua echipă formată de el nu există niciun conflict: “Niciunul din fosta echipă nu are nimic cu actuala echipă sau invers, eu cel puţin aşa consider.”

Povestea Realitatea FM, după plecarea lui Robert Turcescu:

La jumătatea lunii august, Robert Turcescu anunţa oficial că părăseşte Realitatea FM. Turcescu a declarat, la momentul respectiv, pentru paginademedia.roSorin Enache va desfiinţa postul după plecare sa. Acest lucru nu s-a întâmplat. Postul de radio nişat pe ştiri a transmis timp de câteva săptămâni, până pe 15 septembrie, emisiuni preluate de la postul Realitatea TV.

Aurelian Săndulescu, actualul director al Realitatea FM, spune că din discuţiile pe care le-a avut cu Sorin Enache nu s-a pus niciun moment problema închiderii postului ci s-a vorbit doar despre o limitare a programului, până în jurul orei 14.00. Scopul era reducerea cheltuielilor.

Cum a ajuns Aurelian Săndulescu la Realitatea FM?

Actualul director al Realitatea FM, Aurelian Săndulescu, a venit în luna august la postul de radio, pentru a realiza o emisiune de week-end. Ulterior a aflat că Turcescu va pleca. Cum la momentul respectiv se vorbea despre o restrângere a programului de emisie, Săndulescu a insistat să nu se ajungă la acest lucru. În consecinţă, Sorin Enache i-a propus lui Săndulescu să preia el conducerea staţiei şi să încerce o altă variantă de a reduce costurile.

Aurelian Săndulescu, pentru paginademedia.ro:

“Eu am încercat să susţin ca postul să continue să emită în aceeaşi formă, Sorin a zis în felul următor: “Ai curajul să preiei şi să faci să fie mai eficient postul, să fie cheltuielile mai mici?” Eu am zis, da, pot să fac treaba asta pentru că am lucrat ani buni în presă, în radiouri s.a.”

De la 1 septembrie, Săndulescu a preluat efectiv conducerea Realitatea FM şi a anunţat vechea echipă, a lui Robert Turcescu, de schimbările pe care era nevoit să le facă.

“Eu le-am spus clar că o să mai reduc din salarii în ideea să eficientizez postul. Şi le-am spus clar. Spuneţi-mi care vreţi să rămâneţi şi care nu, pentru că ei deja voiau să plece”.

Aurelian Săndulescu a avut la dispoziţie 15 zile pentru a-şi face o echipă, o nouă grilă de programe şi să pornească efectiv emisia. El a adus 7 oameni noi şi, alături de Cristi Preda şi Cătălin Doscaş, a reluat emisia. Noii echipe formate de Săndulescu i s-au mai alăturat Ema Zăicescu şi Tudor Muşat, din poziţia de colaboratori.

Cristi Preda, Cătălin Doscaş, Ema Zăicescu şi Tudor Muşat făceau parte din vechea echipă condusă de Robert Turcescu.

Ce s-a intamplat cu fosta echipă?

Cu salarii restante de câteva luni, aproape 30 de oameni din echipa Realitatea FM au plecat de la postul de radio în toamnă.

“Oamenii au ales singuri să plece, nu le-am spus eu. În general, dacă vezi că nu iei banii, evident că la un moment dat pleci. Îi înţeleg foarte bine, dar, din păcate, nu am nicio putere în a-i ajuta să-şi recupereze salariile. S-a plătit o particică, urmează să se mai plătească. Ce s-a spus în scrisoricile alea e pe bună dreptate. Unii dintre ei şi-au semnat demisiile. Nu ştiu câţi şi-au semnat şi câţi nu”, a spus Aurelian Săndulescu despre situaţia în care se află fost echipă a postului Realitatea FM.

Grila Realitatea FM, după venirea lui Aurelian Săndulescu la conducerea statiei:

"Avem matinalul România trezeşte-te, apoi urmează Trafic news, care este un program de linie în care se dau ştiri şi se mai interacţionează cu ascultătorii. Am păstrat acest format pentru că interacţiunea cu ascultătorii este foarte importantă şi n-am vrut să ne pierdem publicul fidel al postului."

Încercăm să le oferim cât mai multe ştiri, dezbatem cât mai multe probleme cu ascultătorii, iar periodic avem şi invitaţi. Apoi Ema Zăicescu are emisiunea Saramura de idei de la ora 16.00 la ora17.00. Tudor Muşat (din fosta echipă) şi-a păstrat vechea emisiune, dar sub o altă denumire (ContraPunctul de vedere - n.r)”, a explicat Săndulescu.

Principalul obiectiv al noului director al Realitatea FM este să aducă postul în poziţia în care radioul să se poată autofinanţa.

“Noi preconizăm că de la începutul lunii decembrie vom reuşi să ne acoperim cheltuielile, să ne autofinanţăm”.

Săndulescu a subliniat faptul că postul pe care îl conduce este independent din punct de vedere editorial.

“N-am discutat nicio politică editorială cu nimeni, nu mi-a pus nimeni pumnul în gură, noi nu suntem nici pro PDL, nici pro PSD.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    De ce isi bate joc acest Sorin Enache de oamenii aia care au muncit? Pana la urma e normal sa-i plateasca. Mai baieti dati in judecata realitatea si 100% castigati. Numai credeti in tot felul de povesti ca o sa va primiti banii.
  • Per capita net income Per capita net income
    O, tempora, O, mores! Oh, Sandulescule, tinut minte de S. Enache din vremea cand dom' director general il toca la portofel pe mogulul din Baneasa. Sandulescule, cu tine vorbesc: cand te-a uns Enache director cu proiectul tau de a face din Realitatea FM un pui de Europa FM (am citat din tine) ai fost baiat destept si i-ai cerut banii pe 6 luni inainte? Daca nu, ramane cum am stabilit.
  • Ana Ana
    da, e adevarat ce spune noul director,mai pputin faptul ca Robert Turcescu a anuntat inchiderea postului.Anuntul a fost facut imediat dupa demisia lui Turcescu de catre Sorin Enache.Care apoi, dupa aparitia informatiei in presa, s-a razgindit.Si tot asa se gindea, se razgindea pina cind oamenii au plecat cu buzunarele goale.
  • Anonim Anonim
    Ceea ce spune e adevarat. Fac parte din fosta echipa RFM. Nu Sandulescu decide daca ne primim banii, ci sacalii din conducerea Realitatea Media, iar conflictul nu este cu cei din radio. Dar parca vad ca vin langa noi si ei
  • Andrei Andrei
    Nimeni din trustul ala nu are putere sa dea banii :)))) Va puteti imagina ca Realitatea Media critica in mod constant politicile guvernului Boc, dar tot in mod constant aplica aceleasi politici? Cum merg ei cu elicopterul e cateva mii de euro ora de zbor si arata protestele din Romania :)) Asta desi nu au bani sa isi plateasca angajatii. Deh, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul :))

Trimite un comentariu

sus