Skip to main content

Realitatea FM, scrisoarea a III-a

 

Fosta echipă a Realitatea FM ameninţă conducerea grupului Realitatea Media că vor sesiza organele statului cu privire la ilegalitatea semnării contractelor de drepturi de autor retroactiv, într-o scrisoare adresată lui Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al trustului Realitatea-Caţavencu.

Publicitate

“Presupunem că nu sunteţi la curent nici cu contractele pentru drepturi de autor semnate retroactiv, un fapt absolut ilegal, desigur. Suntem convinşi că anumite instituţii ale statului se vor autosesiza în legătură cu aceste fapte, iar dacă nu o vor face, le vom sesiza noi. Vom fi bucuroşi să le prezentăm documente care să ateste aceste lucruri”, se arată în scrisoarea de protest.

Cât priveşte dorinţa exprimată de Sorin Freciu, în declaraţia făcută pentru paginademedia.ro, ca scrisorile „fostei echipe” să fie asumate de un reprezentant al grupului de protest, mail-ul de astăzi conţine umătorul răspuns:

“P.S. Ne regăsiţi numele pe contractele semnate retroactiv la Resurse Umane sau pe lista de "interdicţie acces" aflată la bodyguard-ul de la intrarea în Realitatea”.

În continuare, scrisoarea foştilor angajaţi Realitatea FM.

Domnule Preşedinte al Consiliului de Administraţie Realitatea-Caţavencu, Sorin Freciu

Începem prin a ne exprima uimirea că ”nici managerii nu şi-au primit salariile”. Este un fapt cunoscut că, ani de zile, managerii Realitatea Caţavencu au primit anual sume de bani în avans, ce au ajuns la 500.000 şi chiar 1.000.000 euro plătite prin firme, în mod total netransparent. Salutăm în mod public iniţiativa aceloraşi manageri de a face sacrificii acum, lucrând "fără să fie plătiţi".

Aţi declarat pentru paginademedia.ro următoarele: ”niciunul dintre foştii angajaţi nu a venit să vorbească cu mine, înainte să apără aceste scrisori”. Conform legii, Consiliul de Administraţie a numit un Director General care conduce (încă) grupul Realitatea Caţavencu. Acesta este domnul Sorin Enache.
Luaţi legătura cu dânsul şi, prin înalta ţinută morală de care dă dovadă, o să vă arate sutele de mailuri în care, noi, cei din Realitatea Fm, îi ceream să ne vireze salariile restante încă din luna iunie anul curent. Suntem convinşi că o să vă prezinte şi răspunsurile pe care ni le furniza pe mail: ”o să plătesc salariile cel târziu vineri” sau "o să vă plătesc săptămâna viitoare", ca în cele din urmă să ajungă la "nu pot să va dau un termen exact". O să vă povestească şi cum, aproape toată redacţia Realitatea Fm s-a dus să stea de vorba cu dumnealui.

Pe de altă parte, este obligaţia dumneavoastră să cunoaşteţi problemele trustului, nu a noastră să vi le aducem la cunoştinţă. Presupunem că nu sunteţi la curent nici cu contractele pentru drepturi de autor semnate retroactiv, un fapt absolut ilegal, desigur. Suntem convinşi că anumite instituţii ale statului se vor autosesiza în legătură cu aceste fapte, iar dacă nu o vor face, le vom sesiza noi. Vom fi bucuroşi să le prezentăm documente care să ateste aceste lucruri.

La fel de curioşi suntem şi cum s-au desfăcut vechile contracte, pentru că nimeni nu a semnat nimic în acest sens. Am fost asiguraţi de la Resurse Umane că "ne ocupam noi de acest aspect", la fel că şi în cazul noului Director General de la Realitatea FM, Aurelian Săndulescu, care a declarat că: "voi avea eu grijă ca circuitul banilor să ocolească Realitatea Media, o să vă plătesc direct eu, e treaba mea", atunci când ne propunea să lucrăm în continuare pentru aceeaşi "supapă liberă".

Domnule Preşedinte, ţinând cont de declaraţia dumneavoastră ”n-avem bani în cont” şi de situaţia grea prin care trece grupul Realitatea Caţavencu (datorii peste datorii acumulate), vă propunem să daţi dovadă de transparenţă, corectitudine, şi să numiţi pe lângă actuala conducere a trustului, reprezentanţi din diferite departamente, pentru a supraveghea situaţia financiară. Aceştia o pot face gratuit. Dacă ne invitaţi, vom numi şi noi un reprezentant. Astfel, toţi adunaţi la o masă, poate vom găsi soluţii pentru achitarea salariilor restante.

Ştiţi la fel de bine că incertitudinea salarială, dar şi profesională, s-a adâncit chiar şi în rândurile celor care lucrează în continuare în trustul pe care îl conduceţi. În unele divizii ale trustului, oamenii au fost anunţaţi că vor primi acasă, prin poştă, notificări de încetarea a contractelor de drepturi de autor începând cu data de 18 octombrie. Nu se ştie dacă vor fi încheiate noi contracte, după cum nu se ştie dacă acesta măsură nu e, de fapt, o formulă de concediere pentru cei restructurabili sau indezirabili.

În plus, la 1 noiembrie, toţi angajaţii neplătiţi vor să organizeze o grevă de protest. Probabil, în şedinţa de astăzi la care Vântu va convoca tot personalul trustului, vor fi lansate noi promisiuni de plată.

Mulţumim pentru interesul acordat şi aşteptăm cu entuziasm reacţia dumneavoastră, respectiv achitarea salariilor restante până la data de 1 noiembrie.

Fosta echipă Realitatea Fm

P.S. Ne regăsiţi numele pe contractele semnate retroactiv la Resurse Umane sau pe lista de "interdicţie acces" aflată la bodyguard-ul de la intrarea în Realitatea."

  •  LOVITURĂ DE TEATRU: Negocierile Sorin Ovidiu Vîntu – Cristi Burci au picat
  • Vîntu: Participarea la profit va fi 80%- 20%. Ghiţă: Vor fi investiţii de 75 mil. euro
  • TRANZACŢIE BOMBĂ: Cristi Burci, negocieri avansate pentru cumpărarea Realitatea TV
  •  

    Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
    viewscnt

    Comentarii

    • kolo kolo
      Tovarasule Freciu,

      Nu e chiar asa greu sa-l gasesti (sex masculin) pe delator. In jur de 30-35 de ani, dupa stilul usor comunist de cerere (vagi amintiri), s-a bagat la facut chestii "necomune" legate de drept, legislatie, sindicate; suficient de atent sa cunoasca binisor organigrama. De aici se trage concluzia ca e sau pare socialbil si de incredere. Curios, activ. Rate sau chirie care il sufoca. Sigur s-a plins organizational pe tema asta. Inhata-l!

    Trimite un comentariu

    sus